⬅ חזרה לאינדקס

עוד לא בת 60 חוזרת והפעם הרפתקת פתיחת IRA הפניקס אקסלנס (תיקון 190), פקודות וסוגי מערכות

🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2026 20:11
היי לכולם, עבר קצת זמן מאז עזרתם לי מאוד להיכנס לעניינים, ושוב אשמח מאוד לעזרה.

כיום אני בתהליך פתיחה של IRA בתיקון 190 דרך הפניקס-אקסלנס. חשוב לי להבין מבעלי ניסיון איך המערכת שלהם מתפקדת בפועל בהיבטי מסחר מתקדמים:

• פקודות GTC (Good Till Cancel): האם המערכת תומכת בפקודות GTC לזמן ממושך? אם כן, לכמה זמן (30/60/90 יום)? האם יש הבדל במימוש הפקודה בין השוק הישראלי (מניות/אג"ח/קרנות נאמנות) לבין השוק האמריקאי (ETF דולרי)?

• מערכות מסחר: האם מקבלים מערכת אחת אחודה או שיש הפרדה בין המערכת הישראלית לעולמית? (למשל Ordernet מול ViewTrade או מערכת בנקאית).

• פקודות סטופ-לוס (Stop Loss) על מדדים בינלאומיים: עד כמה הפקודות הללו אמינות במערכת שלהם כשמדובר ב-ETF זרים? האם היו מקרים של אי-ביצוע או "גליצ'ים" בזמן תנודתיות?

• מסחר באג"ח קונצרני: איך הממשק לעבודה עם מרווחים (Spreads) באג"ח ישראלי? האם רואים ספר פקודות מלא ועמוק שמאפשר ניהול פקודות לימיט מדויקות?

אשמח לשמוע ממי שמנהל שם IRA בשנתיים האחרונות, במיוחד לגבי יציבות המערכת ומהירות התגובה של חדר המסחר במקרה של תקלות במערכת ה-Web. בקיצר אפשר לשחרר או בכאילו?

תודה מראש!