⬅ חזרה לאינדקס

בן 23 מתלבט לגבי הנדסת חשמל \ הנדסת מכונות

🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2026 17:45
היי,

כמו שכתוב בכותרת, בשנה האחרונה השתחררתי מקבע עם חיסכון סביר והספקתי בעיקר לטוס ולהיות במילואים.

אני הרבה זמן התלבטתי ודחיתי עם עצמי החלטה לגבי לימודים אבל בסוף הבנתי שעדיף ללמוד הנדסה, בעיקר כי יש לי ראש מתמטי ובגלל הזדמנויות התעסוקה והשכר.

התחומים שתפסו לי את העין מבדיקה שלי הם הנדסת מכונות או הנדסת חשמל, אני לא באמת יודע מה מהם יותר מתאים לי ואני לא חושב שאני באמת אדע עד שאתחיל אחד מהם אבל בכל זאת חשוב לי לבחור 'נכון' עד כמה שאפשר.

החשש העיקרי שיש עכשיו לגבי הנדסת חשמל הוא שיש עלייה גדולה במי שלומד את זה ושבסוף יהיה קשה \ מאוד תחרותי למצוא עבודה בתחום, כמו מה שקרה ללומדי הנדסת תוכנה. לגבי הנדסת מכונות הבנתי שזה גם תחום של יותר תעשייה על פני היי טק ועל כן השכר שם בהתאם, מפחד שאני אסיים ואחייה עם חרטה לגבי זה שלא בחרתי בדבר היותר "זוהר".

אם יש אנשים שעוסקים בתחום או היו באותה צומת כמוני אשמח לעצות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2026 19:46
יש לי 2 חברים שלמדו את זה

לימודים גהנום, על גבול הפסיכוזה

שכר יפה מאוד, לוקח זמן להשיג עבודה
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2026 19:26
בתור מהנדסת מכונות...

זה מאוד תלוי מה מעניין אותך. גם מהנדסי מכונות מתעסקים הרבה בתחום האנרגיה, תחנות כוח וכו' ועבורי זה ממש סיוט. אני לא מתחברת, לא אוהבת, לא מעניין אותי.

אז לפחות יש לי את כל שאר מיליון התתי תחומים שיש למהנדסי מכונות.

יש הרבה מאוד מה לעשות בהנדסת מכונות, החיסרון הוא לרוב תנאים ושכר. הבדיחה הקבועה היא שמכונות זה הלואו טק של ההיי טק.

יש כמובן לא מעט סטארטאפים שיחטפו אותך עם ניסיון של 10 שנים והתמחות בתת תחום שמעניין אותם ושיספקו לך גם תנאים וגם שכר טוב. אבל רוב מקומות העבודה כשמתחילים זה פחות זה. התנאים באמת לא להיט. משכורת ממוצעת למי שמסיים את התואר זה סביבות 15 ברוטו. לרוב יש סיבוס/תן ביס. לרוב יהיה חלב במטבחון.

חשוב מאוד לעבוד במהלך התואר ולצבור ניסיון וגם עם ניסיון שכזה, לפחות עכשיו, די קשה למצוא עבודה ראשונה. רוב האנשים שסיימו איתי חיפשו כשנה. מצד שני לך תדע מה יהיה עוד חמש שנים כשאתה תסיים.

בחשמל יש שתי אופציות בגדול- או שאתה לומד הנדסת חשמל בשביל להפוך למתכנת בהייטק או שאתה לומד הנדסת חשמל בשביל להתעסק בתחום. אם אתה דובר רוסית יש לך יתרון מובנה בתחום של זרם חזק.

ראש מתמטי זה לא אינדיקטור טוב להצלחה בתואר. מה שחשוב, במיוחד בחשמל, זה הבנה של קונספטים מופשטים ומרחביים. במכונות זה מתבטא בהאם אתה יכול להסתכל על שרטוט דו ממדי של חלק ולהבין בראש איך הוא יראה בתלת מימד, לדוגמא. בסופו של דבר גם במכונות וגם בחשמל, המתמטיקה היא כלי עזר בשביל להבין קונספטים פיזיקליים.

במכונות יש גם הרבה עניין של עבודה hands on. להדפיס בתלת מימד. עבודה ב- cnc. עבודה במפעלים, עבודה עם מכונות. זה לא רק לשבת במחשב כל היום. עושים טסטים, בונים ג'יגים, מרכיבים, מפרקים, מתלכלכים. עובדים בחדרים נקיים, במעבדות. זה תחום רחב מאוד.

לפי דעתי מה שכדאי לך לעשות כרגע זה לחקור לעומק מה עושים בכל תחום, איך יראה היום יום שלך בעבודה. אולי לדבר עם אנשים רלוונטיים. יש כמה קבוצות פייסבוק גדולות של מהנדסי מכונות ומדברים שם יחסית חופשי על מה עושים, כמה מרוויחים וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2026 10:26
קשקוש גדול...

את מהנדסת מכונות, נשמע שאת ממש לא בקיאה בתחום של חשמל. מה הכוונה "מתכנת בהייטק"?

יש שם הרבה התמחויות, סטארטאפים לצד חברות ענק. כמויות משרות גדולות בסדרי גודל.

ומה הקשר הגזעני של דובר רוסית?

בקיצור כדאי שתדברי על התעשייה שלך ולא על כאלה שאת לא מכירה.

ולפותח השרשור - הדאגות שלך אמיתיות ופחות או יותר הנחת את השיקולים הקרים. קח גם בחשבון שהנדסת חשמל זה מצד אחד תחום יותר מבוקש אך גם תחרותי והלימודים בו קשים יותר.

אתה צריך להתייעץ עם אנשים או צאט שמכירים את התעשיות טוב ולהבין למה אתה יותר מתאים.