⬅ חזרה לאינדקס

מבנה תיק משפחתי: IB / בית השקעות / חשבון משותף – פשטות מול מורכבות דיווח

🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2026 23:17
היי

אנחנו זוג ידועים בציבור עם תיק השקעות משפחתי בבנק ישראלי (משותף): מניות אמריקאיות, מניות ישראליות וקרנות כספיות.

הבעיה המרכזית שלנו כיום היא עמלות גבוהות מאוד במניות אמריקאיות שפוגעות ברווחיות של טריידים קטנים ולעיתים גורמות לכך שנמנעים מלבצעם.

בת הזוג עצמאית ומגישה דוח שנתי למס הכנסה. אני שכיר ולא מגיש כיום.

שוקלים מעבר לברוקר זול יותר בעיק לטובת מבחר במניות אמריקאיות

Interactive Brokers (למסחר זול וגמיש יותר)

או בית השקעות ישראלי

או שילוב בין המערכות

בנוסף יש התלבטות מבנית משמעותית:

האם לרכז את כל ההשקעות על שם אחד מבני הזוג (שכבר מגיש דוח), או להשאיר חשבון משותף.

מה שמטריד במיוחד הוא מורכבות הדיווח במקרה של חשבון משותף כי בפועל זה דורש תיאום מלא בין שני בני הזוג בדוחות השנתיים, חלוקה עקבית של רווחים/הפסדים, והתנהלות מסונכרנת בין שני מגישים. החשש הוא שמול מערכת כמו Interactive Brokers, שבה כל הפעילות מפורטת ברמת טריידים ומט״ח, זה עלול להפוך לתהליך דיווח מסורבל ורגיש לטעויות.

בגדול המטרות:

הפחתת עמלות

אפשרות לבצע גם טריידים קטנים בלי פגיעה משמעותית ברווחיות

פשטות תפעולית

הימנעות ממורכבות מס ותיאומים בין דוחות

שאלות:

האם IB מצדיק את עצמו מול בית השקעות ישראלי בתיק בינוני מבחינת גמישות מסחר?

האם יש יתרון אמיתי לריכוז החשבון על שם אחד מבני הזוג כדי להימנע מתיאומים בין דוחות?

האם שילוב IB + חשבון ישראלי יוצר מורכבות מס בפועל, או שזה נחשב סטנדרטי לניהול?

אשמח לשמוע עצות או ניסיון פרקטי ממי שהתמודד עם מצב דומה.

תודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2026 07:33
הפתרון הטריוויאלי למטרות שלך הוא חשבון השקעות זר, יחיד, רק על שמה. במידה ואתם באמת זכאים להגיש בנפרד ולא כזוג (אתם בטוחים בזה?).

לא התייחסת אליו - יש סיבה?

1. תלוי בשימוש הספציפי

2. לדעתי זניח, אבל אם אתם לא מחוייבים לדוח משותף אז אפשר לחסוך את הגשת הדוחות מצידך

3. סטנדרטי. אך אולי מיותר לעומת החזקה של חשבון השקעות יחיד - מול המטרות שמנית
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2026 07:46
תודה על המענה

זר ויחיד לא ייתן מענה למניות ישראליות וקרנות כספיות, או פחות משתלם לכך, לא?

מה הכוונה ״אם זכאים״. איפה יכולה להיות בעיה?

1. השימוש הספציפי. טריידים קצרים במקביל להשקעות ארוכות

2. העניין שלי עם הגשת דוחות יותר נוגע לאפשרות שאם יהיה מגן מס אוכל לנצלו.

3. לא בטוח שמיותר. ראה תחילת ההודעה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2026 09:21
מישהו מכם אזרח אמריקאי?
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2026 09:40
ידועים בציבור. כנראה שאין בעיה, אבל אני לא מכיר את החוק באיזור הזה מספיק טוב

1. אני לא יודע, תבדוק עמלות וכו

2. אם כל השקעות ההון מרוכזות אצל בן זוג אחד, אז כל הפסד הון יהיה ניתן לניצול

קרנות כספיות אתה יכול לקנות בבנק ללא עמלות ולא חייב להיות חלק מהתיק. מניות ישראליות זה סיפור אחר
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2026 10:01
ידועים בציבור הם לא תא משפחתי אחד לענייני מס הכנסה, לא יכולים להגיש יחדיו גם אם רוצים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2026 10:14
אבל גם קרנות כספיות רלוונטיות לענייני מס ולדוח שנתי לטובת קיזוז (כמו גם קרנות נאמנות ומניות ישראליות), לא?

וכאמור, החשבון בבנק הוא כבר משותף. אז אנחנו עדיין נשארים עם מצב של חשבון משותף + חשבון יחיד..

לא
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2026 19:58
מצד רשות המסים למיטב ידיעתי אתם לא משק בית אחד.

אני חושב שאתה מערבב בין העובדה שיש לכם חשבון משותף, לבין תיקי השקעות לבין חובת דיווח.

אני חושב שכדאי לכם להתנהל השוטף בחשבון בנק משותף לצרכים השוטפים.

השקעות - בנפרד בבית השקעות ישראלי מפוקח. אני לא רואה יתרון גדול בברוקר זר במקרה שלכם.

דיווח - דיווחים נפרדים.

בכל חודש תעבירו סכום קבוע לחשבונות השקעה. פעם בשנה כל אחד ידווח על החשבונות שלו ועל החשבון המשותף. אני מניח שאשתך יודעת בדיוק כמה נכנס ויוצא כי היא מוציאה קבלות, ומהתלוש שלך מנוכה מס במקור.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2026 22:08
@Solid seat תודה על המענה.

אנחנו לא צריכים 2 חשבונות השקעה. או במשותף או יחיד ואם יחיד אם אז איך נעביר את התיק הקיים (בחשבון משותף) לחשבון יחיד בבית השקעות ישראלי ללא מכירה?

בגדול חשבון על שם בת הזוג בלבד יותר פשוט כי גם ככה היא מגישה דוח שנתי ואני שכיר.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2026 08:38
זה ניוד פשוט של המניות. תחתמו על כל מיני טפסים. הברוקר יודע איך ומה. עדיף חשבון השקעה משותף מסיבות של גישה לחשבון, חלילה מוות או פרידה

זה לא משנה לעניין הדיווח.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2026 08:55
@Solid seat תודה

למה זה לא משנה לעניין הדיווח? אולי לא הבנתי משהו.

1. לצורך העניין נניח שאני שכיר ויש לי חשבון השקעות רק על שמי בארץ. אז על פניו נעשה ניכוי מס במקור ואין צורך להגיש דו"ח. אבל אם יש לי מכירות בהפסד ואני רוצה להעביר את המגן מס קדימה והיפותטית הגשת דו"ח לא עולה לי כסף. במקרה זה שווה לי להגיש דוח. עד כאן נכון?

2. אז אם החשבון שלנו משותף ויצא מקרה שרוצים לנצל מגן מס אז שווה\כדאי גם לי להגיש דו"ח על החצי שנוגע לי?

3. אם כן, זה לא מוסיף מורכבות מבחינת תיאום בין ההגשה של רוא"ח של האישה לדו"ח העצמאי שאני אגיש (אלפי או כל שרות מוזל אחר)?
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2026 09:24
באלפי שציינת לא תהיה שום בעיה.

יש אפשרות לסמן אחוז בעלות על החשבון, והמערכת מחשבת את הנתונים בהתאם.

כלומר אם יהיה לכם חשבון משותף בברוקר זר, תוכלו שניכם לדווח דו"ח מס שנתי ובאחוז הבעלות על חשבון אינטרקטיב לסמן 50% בעלות. (המערכת תחשב את המיסוי, הפסדי הון וכד' לכל אחד בהתאם). [כמובן שגם בחשבון בנק/ברוקר ישראלי אפשרי]

ברשותך, לאחר שהפגתי את החשש מחשבון משותף, אשמח להתרכז במה שבאמת מעניין והתעלמת ממנו לחלוטין...

ציינת שהתיק בינוני. איני יודע מה סדר הגודל שאתה מגדיר בינוני. האם אחד ממכם במס יסף או קרוב למס יסף?

אם (לדוגמא) הכנסותיך גבוהות מאוד ושלה ברמת מס יסף או בסיכון למס יסף (ושלה לא), חד משמעית עדיף חשבון על שמה בלבד.

כך תוכלו להימנע מתשלום מיסים עודפים למדינה, יתרון של זוג ידוע בציבור ולא נשוי.

אם הכנסותיה גבוהות ושלך פחות, כמובן שעדיף חשבון על שמך בלבד ולהגיש דוח מס שנתי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2026 10:30
אנחנו לא במס יסף. כן, יש הבדל משמעותי בהכנסות. שבוע הבא אמורים להפגש עם רוא"ח כדי להבין אם יש אצלה בת הזוג פונטציאל לקיזוז מול נקודות זיכוי.

להנבתי אם לא, אז לא באמת משנה על מי התיק ואז כן עדיף תיק משותף מהסיבות שציינת קודם?

שאלת פריפריה- להבנתי עדיף לרכוש בארץ קרנות נאמנות איריות וקרנות ומניות ישראליות. האם יש הבדל בן בנק לבית השקעות ישראלי במקרה זה?

תודה רבה על העזרה
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2026 12:18
מוזמן גם לשאול פה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2026 12:58
לא, אין הבדל בין בנק/בית השקעות ישראלי (או זר).

אבל אתה יודע או מבין למה?

קרנות אמריקאיות חושפות אותך למס עיזבון. אם מס עיזבון לא מטריד אותך, אז קרנות אמריקאיות זה אחלה.

אם הוא כן מטריד אותך ובהנחה ואינך אזרח אמריקאי - יש אפ

שרות לקנות קרנות איריות (למשל), בהן אין את החשיפה למס עיזבון אמריקאי.

הן לעיתים מעט יקרות יותר, אך בשנים האחרונות המצב השתפר באופן משמעותי מבחינת דמי ניהול באיריות.

אם אתה אזרח אמריקאי אל תתקרב אליהן. בחלקן גם יש מנגנון דחיית דיבידנדים נחמד, אך דברים אלו פחות רלוונטיים לשרשור ועדיף שתקרא ותתעניין לגבי דברים אלו בשרשורים יעודיים.

יתרון משמעותי לטובת מי? להבנתי עבורך כשכיר (גבוהות יותר), כי ייתכן והיא יכולה לקזז נ"ז.

האם בעתיד יש צפי לתגמול הוני (RSU, ESPP וכד')? זה יכול להקפיץ למס יסף בקלות.

אם כן, זה בהחלט משהו ששווה לשקול ולקחת בחשבון כאשר פותחים תיק על שמך, על שמה או משותף.

מצטרף להזמנתו של יעקב :)
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2026 22:22
תודה. אשמח. רק מה המידע שצריך כדי לענות על זה?
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2026 22:26
השכר שלי גבוה יותר. אין צפי לתגמול הוני.אשמח להתייעץ פה. לא בטוח איזה נתונים צריך. תודה
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2026 23:01
רווח מהעסק

הכנסות נוספות

האם זכאית לעוד נקודות זיכוי מלבד הבסיסיות (לימודים, ילדים, ישוב מזכה, תרומות, ביטוח חיים)