⬅ חזרה לאינדקס

הייתם מוותרים על ממ"ד בדירתכם?

🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2026 16:03
מחשבות שעלו לי בעקבות המלחמה האחרונה.

אצלי התשובה היא לא

הבהרה:

ההתייחסות היא לדירה בה אתם בוחרים לגור או גרים בה כעת. בין אם היא בבעלותכם, ובין אם אתם גרים בשכירות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2026 16:18
חסר כאן קונטקסט.

כבעל דירה להשקעה המשכיר את דירתו? כבעל דירה למגורים? כשוכר?

אני מניח שלכל תשובה יש תשובה שונה, כמובן גם תלוי באזור מגורים.

לי בנהריה חשובה מאוד דירה עם ממ"ד בגלל זמן ההתגוננות. במרכז לא.

בזמן שאני כותב משהו התפוצץ כאן בלי התרעה. אולי כטב"מבים, נשמע קרוב.

עריכה:

הנה האזעקה חצי דקה אחרי... אם לא היה עצוב היה מצחיק.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2026 16:22
נשמע שאתה צריך חליפת בטון. ממ"א, מרחב מוגן אישי :)
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2026 16:27
לגבי השאלה המקורית, לוותר תמורת מה?

וילה באלפים של שוויץ? אין לי בעיה.

דירה של שישה חדרים במחיר של שקל ברוטשילד? גם אין לי בעיה, מקסימום נשכור דירה/נעבור למלון בתקופה שיש טילים.

מה מקבלים בתמורה?
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2026 17:15
לוותר = להתפשר או לבחור באפשרויות האחרות.

גם אם אתה תעבור למלון בזמן מלחמה בשוטף אתה בחרת בבחירה כלשהי.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2026 18:04
צריך לחדד את השאלה. למשל כמה יותר אתם מוכנים לשלם על דירה עם ממ"ד לעומת בלי ועם/בלי מקלט במרחק 2 דקות (בהנתן שכל שאר הנתונים של הדירות דומים). אני 150 אלף.

דרך אגב בנייה של ממ"ד עולה 150-250 אלף וכאב ראש של שיפוץ ומוסיפה חדר לבית. יש גם אפשרות להפוך חדר קיים לממד. לא מכיר מספיק עלויות ואיכויות של זה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2026 18:08
כל הדירות בלי ממדים הן ישנות. כל הדירות החדשות הן עם ממדים. אז דירה עם ממד אינה ברת השוואה לדירה עם ממד ביותר מפרמטר אחד, ואני לא רואה איך אפשר לענות לזה ברצינות אלא אם כן קובעים איך מנטרלים את שאר הפרמטרים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2026 18:56
מבחינת ביטחון למלחמות כנגד חזבאלה או חמאס לדעתי ממ"ד הייתי מעדיף

למלחמה עם טילים בליסטים כמו איראן מקלט ציבורי קרוב לבית/ מקלט מתחת לבניין הכי טוב יש התראה מוקדמת וגם זה יותר בטוח ממ"ד

מבחינת השקעה גם דירה שמיועדת להתחדשות עירונית מן הסתם תהיה ללא ממ"ד
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2026 19:19
היה לנו בית בגבול לבנון, עם ממ"ד שלא נכנסנו אליו גם כשעפו טילים מעלינו והילדים היו קטנים.

אבל מעולם לא חווינו עוצמת מלחמה כזאת בעורף. כמות הטילים והכתבמים שנשלחו לכאן מכל הכיוונים היא פסיכית בעליל. שלא לדבר על הטילים המתפצלים.

היום אנחנו גרים בבית בלי ממ"ד (יש במרחק 30 מטר ממד אצל בעלי הנחלה ומקלט של הישוב בכיוון ההפוך) ואנחנו לא טורחים להתמגן.

אבל היום ממ"ד חשוב לי כדי שהנכדים יוכלו להיות כאן בזמנים כמו המלחמה האחרונה. פה רגוע יחסית, וגם מגורים במרחב כפרי הם פחות מלחיצים מהבחינה הזאת. כשבית במושב נפגע, אין פגיעות מסיביות, אם בכלל, בכל הבתים שלידו.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2026 06:44
אני מכיר בניין שנבנה כעת, בו לחלק מהדירות הקטנות יש ממד, ולשאר כולל לדירות הגדולות יש ממ״קים.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2026 09:08
החלטה מוזרה, אנשים מעדיפים ממ"ד בדירתם על פני ממ"ק.