⬅ חזרה לאינדקס

ביטוח מחלות קשות לילדים

🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2026 23:29
יש לילדים שלי ביטוח מחלות קשות בהראל. עשיתי את זה לפני כמה שנים עוד כשהטפשת הריון לא עברה.

בימים אחרונים אני עוברת על פוליסה של ביטוח מחלות קשות (סתם בחרתי את הפניקס) ואני מגלה שיש המון הבדלים לטובת הפניקס. יש דברים קטנים ואיזוטריים שהם לטובת הראל, אך בגדול הפניקס טוב יותר.

כמה שאלות:

1. אולי במקרה מישהו עשה השוואה עם עוד חברות ויודע לתרום איזה ביטוח של איזו חברה נראה יותר טוב?

2. אני זוכרת שאחד הנימוקים של סוכן הביטוח למה לעשות הראל (חוץ מהנופש שהוא יקבל על X מצטרפים חדשים. סתם, את זה הוא לא גילה) זה כי הביטוח של הראל למחלות קשות ממשיך גם אחרי קרות מקרה ביטוחי אחד. אז אחרי הבדיקות שערכתי כעת, זו לא האמת לאמיתה. אם הבנתי נכון (נעזרתי בAI) - בפוליסה של הראל שעליה עברתי עכשיו שהיא משנת 2017 יש החרגה של קבוצה שלמה של מחלות שאחריה הפוליסה מתבטלת ואין פיצוי על מקרה ביטוחי נוסף אם קורה וגם אני רואה שזה קיים גם בביטוח של הפניקס. אני תוהה אם הסוכן חירטט אותי?
🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2026 00:21
זאת מהות העבודה שלו, בדיוק כמו יועץ ההשקעות בבנק. וזה לא הנופש שהוא מקבל, זה העמלה החודשית מחברת הביטוח במשך כל שנות הפוליסה שלך אצלם.

טיפול במחלות קשות הוא בחינם בישראל, לא?

אני זוכרת שגם התלבטתי כשהילדים היו קטנים, במיוחד בנושא תרופות לא בסל או ניתוחים בחו"ל. לקחתי זכוכית מגדלת ועברתי על כמה פוליסות וביטלתי את הרעיון.

צריך לזכור שלחברות הביטוח יש סטטיסטיקה מעודכנת שלהדיוט הממוצע אין, והיות והם צריכים להרוויח - חייבים להחריג את כל מה שעלול להקטין את הרווח או לבטלו.

לפעמים הם עושים טעות, כמו שיצאו עם פוליסה לביטוח סיעודי שמשלים את הביטוח של קופות החולים. דוחות האקטואריה לגבי תוחלת החיים לאחר הפיכת האדם לסיעודי לא היו מעודכנים אצלם. כשגילו את הפירצה, הפסיקו לשווק את הפוליסה אבל מי שכבר קנה אותה יקבל את הקיצבה (אחרי שיוציאו את המיץ לכולם כמובן).
🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2026 05:17
אמת, אבל יש אלמנט נוסף ודי חשוב, שאם את עוזבת את העבודה בשביל לטפל בילד (חס וחלילה) הביטוח הזה אמור לכסות את הפסד ההכנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2026 08:00
נשמע שאת מדברת על ביטוח אחר שהוא ביטוח בריאות. לביטוח בריאות יש 3 מבטחים הכי חשוב הוא ביטוח בריאות חובה שהמדינה עושה וחוץ ממנו יש שב"ן של הקופות וביטוח בריאות של חברות הביטוח.

חוץ מזה יש ביטוח מחלות קשות שפשוט נותן סכום כסף שבפוליסה כשיש מחלה שמוגדרת בפוליסה. הוא יותר דומה לביטוח חיים או רכב מאשר ביטוח בריאות. אני חושב שהוא מוצר יחסית רווחי לחברות הביטוח. למי שקריטי לו לקבל כמה מאות אלפי שקלים במצב שחס וחלילה אחד הילדים שלו חולה במחלה קשה אז זה מוצר הגיוני. עדיין כדאי להשוות ולהתמקח.
🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2026 10:11
פשוט זה לא
🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2026 13:41
אין מנוס מלפתוח את הפוליסה ולקרוא אותה. זו הדרך היחידה לדעת על מה את משלמת ומה בפוטנציה את קונה...
🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2026 13:45
האמת שעבור תביעות של ילדים (שלא נדע טפו טפו טפו) קצת יותר קל אם עושים את הפוליסה סמוך ללידה. יותר קשה לחברת ביטוח לטעון שהיו מצבים רפואיים שלא הוצהרו עליהם. מצד שני הם לפעמים טוענים למחלה שנגרמה עקב גנטיקה ואז באמת זה קצת יותר מלחמה איתם.

בכל מקרה, התשלום הוא בדרך כלל שקלים בודדים בחודש עד גיל 18. לדוגמא בכלל, לפוליסה שנותנת 100,000 פיצוי במקרה של סרטן (רק סרטן) זה 5.2 שקלים לחודש. אני יכולה להבין אנשים שמוכנים לשלם את זה בשביל השקט הנפשי שאם חס וחלילה יקרה משהו לילד יהיה להם גיבוי כספי.

עריכה- לא ממליצה, לא מייעצת... רק שלפתי דוגמא מגוגל
🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2026 14:55
יש בזה משהו, לא חשבתי על הכיוון הזה.

השאלה כמה מקרים יש כאלה, שילדים ממש מאושפזים לאורך חודשים ושבועות (כשהסרטן עוד לא הפך לאגרסיבי במיוחד), לעומת ילדים שמקבלים טיפול יומי פעם בחודש ומשוחררים לביתם ומרגישים בסדר בסך הכל. הטיפול האונקולוגי כיום די שונה ממה שאני זוכרת בצעירותי, לפחות אצל אנשים בוגרים. פחות אישפוז, פחות תופעות לוואי חמורות. רק בעיית המערכת החיסונית שנפגעת מאד בטיפולים (ולוקח לה זמן ארוך להתאושש אחרי הטיפולים) עדיין קיימת.
🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2026 17:00
השנקל שלי

לא איש מקצוע, לא מייעץ, ותבדקי כל מה שכותבים לך פעמים.

ביטוח מחלות קשות מבחינתי זה קצת כמו ללכת להמר בקזינו או יותר נכון באיזה שוק אפור כמו פולימרקט.

את מהמרת בעד המחלה, נניח באדם שמבטחים אותו חלה בסרטן או איידס או משהו כזה זכית בכל הקופה...

בדרכ זה יכסה איזה 30-40 מחלות ספציפיות מתוך אלפי או עשרות אלפיים שקיימות...

ובדרכ הסכומים שמדברים עליהם זה 100-200 אלף שקל שמקבלים אם זוכים במחלה...

כמה השגות, הביטוח הזה בשום אופן לא יעזור לריפוי שלה ולרוב הכסף לא יגיע בימים הראשונים גם ככה כי תצטרכי להוכיח מעל לכל ספק שיש את המחלה הזאת ולא אחרת ולפעמים זה לוקח חודשים אם לא יותר (ובזמן הזה כמובן כבר מתחילים טיפולים)

אנחנו מדינת רווחה בין הטובות בעולם!!

1. הטיפול הרפואי יהיה חינם לחלוטין מהתרופות דרך הניתוחים ועד מי הפה או החלפת התחשבות בבית וברמות הכי גבוהות מקצועי

2. מבחינת מעסיקים לשכירים עבור ילד חולה מגיעים הטבות מרחיקות לכת כמו ימי מחלה מורחבים בתשלום, מניעת פיטורין , אפשרות התפטרות בדין מפוטר וכו

וגם אחרי כל התקופה הזאת בחרת נניח להתפטר תוכלי לקבל דמי אבטלה לרוב למשך חצי שנה...

3. קופח עוזרת הרבה ולמחלות אונקולויות לדוגמא פוטרת מהשתתפות עצמית ועןד הרבה הטבות, אפילו מקבלים החזרי נסיעה עבור כל ביקור בבית חולים (איזה בית חולים שתבחר גם בעיר אחרת)

4. ביטוח לאומי גם נותן הרבה מאוד הטבות כמו גמלת הנתיידות, סיעוד, שירותים מיוחדים וכו

אפשר בהרבה מקרים לקבל גם קצבת נכות זמנית לילד שזה סביב 4 אלף שקל בחודש ועם שאר הדברים יכול לקפוץ אם זוכר נכון לכיון 6

5. ברגע שמקבלים קצבת נכון או תו נכה ניתן לקבל הרבה מאוד הטבות מהרשות המקומית כמו הנחה משמעותית בארנונה, הנחה של 50 אחוז בחשמל ועוד...

קיצר קשה לחבר למספר אחד אבל אפשר להגיד שבשנה הראשונה גם ככה ניתן לקבל מהמדינה סכומי כסף שמצטברים לסכומים גדולים מאוד

לא פחות ממה שתקבלי בביטוח מחלות קשות

בטח סכום שמאפשר לאחד ההורים לא לעבוד בשנה הראשונה

מעבר לכל זה ממליץ לכולם להחזיק קרן חירום משפחתית, ואז גם אירוע שכזה יכול להיות מכוסה על ידה
🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2026 17:10
מסכים עם כמעט כל מה שכתבת.

בעברי הייתי סוכן ביטוח ולכן הכרתי אז גם את היתרונות וגם את החסרונות.

הדעה שלי אומרת שאם אין לכם קרן חירום למקרים כאלו, ואם 100,000 ש"ח יכניס אתכם לסחרור שלא תצליחו לצאת ממנו, אז הביטוח כדאי.

חשוב להכיר את המגבלות שלו ואת זה שהוא לא מכסה את כל המחלות וגם לפעמים קשה מאוד לקבל כסף, ולכן ההמלצה שלי היא לעשות את זה דרך סוכן ביטוח שקיבלתם עליו המלצות. אני עבדתי אצל סוכן שראיתי איך הוא פועל מול חברת הביטוח לקבלת כספים למבוטח שהמקרה שלו.ה היה בתחום האפור, ולהבנתי המוגבלת יש לא מעט מקרים כאלה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2026 22:42
סוכן ביטוח טוב שווה זהב.

הבעיה העיקרית שרובם לא כל כך טובים...

בתור מי שעבדה בחברת ביטוח כמה שנים ויצא לי לעבוד מול סוכנים ורפרנטים שלהם, הרבה מהם בתוך עולם הביטוח שנים על גבי שנים ולא יודעים איך לקרוא פוליסה, לא יודעים מה יש בפוליסות של הלקוחות שלהם, או איך לקדם דברים מול חברת הביטוח כמו שצריך. הם לא יודעים תמיד להיות על זה (או שלא מושקעים מספיק בשביל להיות על זה). והרבה פעמים הלקוחות של הסוכנים האלו מתקשרים גם לחברת ביטוח כי אין להם אמון בסוכן.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2026 01:31
זה לא בדיוק מה שקרה שם. הסיכונים הרגולטוריים, המשפטיים והיחצניים השתנו מאוד לרעה בסיעוד.