⬅ חזרה לאינדקס

מעבר לעולם ההיטק

🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2026 12:44
היי לכולם

אני בנקודת מפנה ומחפש אנשים שעשו את הקפיצה הזו — מעולם לא-טכני לתוך ההייטק.

אני מורה במקצועי ללשון עברית. בשנה האחרונה צללתי לעולם כלי ה-AI — בניית אוטומציות, דפי נחיתה, עבודה עם Claude ברמה מקצועית וויב קודינג וכו. הבנתי שאני חושב בצורה מאוד טכנולוגית, אבל הרקע שלי על הנייר לא מספר את הסיפור הזה.

אין לי רקע בתכנות אבל מאז קלוד קוד ושות' אני מתחיל לחשוב שאין באמת הבדל בין מי שמבין את יכולות התכנות למי שמתכנת בפועל.

בעיקר בגלל אפיקי השכר אני רוצה לפנות לעולם ההייטק.

אם יש למשהו תובנות איך נכון לעשות את המעבר הזה? האם לעשות תואר רלוונטי / קורס או פשוט להוכיח יכולות בפרוייקט עצמאי?

- מי שעבר מסלול דומה ויכול לשתף מה עבד

- המלצות על קורסים / הסמכות שמעסיקים ישראלים מכירים

כל תובנה — גם קטנה — תעזור. תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2026 12:55
למדת שחיה בהתכתבות אצל מציל ידוע?
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2026 13:47
יש איזה מורה אמריקאי לשחייה שמעלה סרטונים מפורטים בשחיית חתירה ללא מאמץ טרם ניסיתי
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2026 13:49
אם אתה רוצה להיות מועסק בחברת הייטק, לא חובה להיות מתכנת, יש הרבה תפקידים בחברות הייטק שאינם תכנות ועם שכר הולם.

תתחיל מלחפש חברות הייטק בתחום שמשיק לשלך (לדוגמה חברות הייטק שהלקוחות שלהם בתחום החינוך) ותראה אם יש תפקידים שמתאימים לך.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2026 14:03
כמו למשל campus IL
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2026 15:53
אני לא רוצה להישמע מזלזל, אבל איך אתה יודע שאתה עובד ברמה מקצועית? כי אתה מכיר תהליכי עבודה של כתיבת קוד, או כי התוצאה הסופית פשוט נראית טוב?

כלים כמו קלוד קוד באמת מצמצמים (מאוד!) את הפער בין אנשי מקצוע לשאר, אבל זה ממש לא אומר שאין הבדל, בטח כשמדובר על אפליקציות עצומות, התממשקות בין הרבה חלקים, מערכת שניתנת לשינוי בצורה אופטימלית, שבודקת את עצמה, וכו' וכו'.

בכל מקרה, ממה שאני מכיר כיום בשוק המצב די בעייתי לג'וניורים (גם כאלה שסיימו תארים באוניברסיטאות נחשבות עם ציונים טובים מתקשים למצוא עבודה), אז אני יכול להניח שלנסות לעשות שינוי כיוון להייטק גם יכול להיות בעייתי מבחינת השתלבות בשוק.

זה לא אומר כמובן שזה לא אפשרי, אבל כן צריך למצוא יתרון כלשהו שיאפשר לך להשיג משרה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2026 16:08
ג.נ. - עשיתי *כמעט* כל מה שצריך בשביל ללמוד תכנות לדברי חברי המתכנת הבכיר. פרשתי מהנסיונות ללמוד ולהשתלב בהייטק כשהבנתי שמבחינת ארכיטקטורה בסיסית אני גרוע (עקב חשיבה לא מתאימה לתחום) וגם בתוספת קשיים אישיים שמייד גורמים לי להרגיש לא נעים כשאני חושב על השתלבות בהייטק ישראלי.

אחרי ששיקפתי את הדברים, רק חולק דעה סובייקטיבית ולא מבוססת, במטרה להזכיר תחנות בדרך שעברתי ואולי יוכלו להוות לך תועלת:

1. לדעתי לא יהיה לך מנוס מלימוד יסודי של שפת תכנות, דרך כל ההיבטים הרלוונטים כמו טיורינג, OOP, ארכיטקטורה בסיסית וכו'.

2. אפשר לעשות זאת לבד לאורך זמן וזה לעתים מרגיש ממש כיף. וזה לא אורך את אותו הזמן שלימודים בקורס או בתואר אורכים לדעתי האישית. מנטור שמלווה אותך חשוב לדעתי.

3. כמו כן, לאחר לימוד יסודי של שפה כלשהי, להבנתי השילוב של עשרות-מאות תרגילים באתרים כמו LeetCode ויצירת פרוייקטים והעלאה ל-GitHub היה המסלול הנכון עד הופעת AI. אין לי משוג מה קורה היום לגבי זה. בזמנו גם היעזרות שוטפת ב-Stack Overflow הייתה משמעותית אך לא ברור מב מצבו עם AI היום.

4. כקינוח, לקראת שלבי הגשת קורות חיים וראיונות מרגיש לי שכמעט כולם נעזרים בספרים כמו "Cracking the Coding Interview".

זה מה שעשיתי ב-Java מאופרטורים עד רקורסיה (המנוסים אומרים שלהתחיל ב-Java זאת טעות, אני יכול להבין אותם), וכשסיימתי בדיוק יצא GPT. פוסטים מהסוג הזה מזכירים לי מדוע שוק העבודה בישראל נהפך לעקום מיום ליום, השיפט עשוי להגיע? נ.ב. - בטח לך יהיה יותר קל מהשהיה לי, מניח ש-AI הוא שותפך למסע הלימוד הזה. המון בהצלחה חבר, אם אתה רוצה אז כדאי לנסות.