⬅ חזרה לאינדקס

לאחרונה רק גיליתי על יתרון האיריות, להחליף?

🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2026 23:14
היי כיום בין היתר יש לי כ80 אלף דולר בקרן מחקה עולם ללא ארהב vxus

ו40 אלף דולר בקרן מחקה ביטקוין ibit

רק לאחרונה גיליתי שבקרנות איריות צוברות המס על דיבידנדים יהיה נמוך יותר וכך הם צוברות יותר

אבל יש להם דמי ניהול מעט יותר גבוהים

אני נמצא בנקודה שבה הרווחים בניירות אלה זניחים אז לא יהיה אירוע מס משמעותי.

האם כדאי למכור את ibit וvxus ולקנות קרן שבלאקרוק הנפיקו באירלנד, למרות הדמי ניהול?

מה המקבילה האירית )סימול מדויק( שאדע שאני קונה את הקרן הנכונה?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2026 23:27
אם אתה אזרח או תושב אמריקאי אז זה בעייתי מיסויית להשקיע בניירות ערך שאינם אמריקאים.

אם אינך אמריקאי אז בהחזקת ניירות ערך אמריקאים אתה חשוף למס עזבון אמריקאי, כך שהחזקת ניירות ערך אמריקאים היא בעייתית עבורך באופן כללי. לכתחילה עדיף היה לרכוש את החלופות הלא אמריקאיות (למשל איריות).

במקרה שלך שאתה כבר מחזיק סכום לא מבוטל בניירות אמריקאיים השאלה היא כמה רווח צבור יש לך בהחזקות, לפי זה תעשה את השיקול האם כדאי לך להנזיל את ההחזקות תוך יצירת ארוע מס. אם יש לך אפשרות לממש במקביל הפסדים אז זה יכול להמתיק את הגלולה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2026 23:32
לא אזרח אמריראי אבל כן יש את העניין של מס עיזבון שיחול עליי כי זה מעל 60 אלף דולר, גם בגלל זה אני רוצה להחליף. אין בעיה למכור מדובר ברווח של עשרות דולרים כרגע, השאלה רק לאיזה ניירות בדיוק לעבור, למשל ראיתי שיש את ib1t, והאם ההבדל בניכוי מס דיבידנד שווה את ההפרש בדמי ניהול?
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2026 00:08
אסור להמליץ על ניירות, זה נוגד את כללי את הפורום וייתכן שזה גם לא חוקי

אלה פרמטרים בלתי תלויים, ההשוואה בינהם חסרת משמעות כי אתה לא יודע מה יהיה גובה הדיבידנד העתידי שיחולק. מה שכן אפשר לומר זה שאם המטרה שלך היא למקסם את הצבירה אז עדיף לקחת קרנות צוברות, הן בדרך כלל מסומנות כ- Acc, קיצור ל- Accumulating. הדיבידנדים שהן מקבלות מושקעים חזרה בלי ניכוי במקור מולך. זו אופציה שלא קיימת בקרנות האמריקאיות, האמריקאיות כולן מחלקות. זה לא אומר שלאיריות הצוברות אין שום עלויות מס, אלא המס שתשלם הקרן (אם בכלל) תלוי באמנת המס בין אירלנד ומדינת התושבות של כל אחת מהחברות המנפיקות שהיא מחזיקה. אבל בתור כלל אצבע מדובר במנגנון הרבה יותר יעיל מיסויית מאשר זה של הקרנות המחלקות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2026 00:16
פשוט תגגל:

Irish domiciled etf ex-usa

Irish domiciled etf bitcoin
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2026 03:47
לא אירית (שוויצרית)

בכל מקרה בהקשר לביטקוין אין חשיבות לדיבידנדים מקרנות שמחזיקות את הנכס, כי הוא לא מחלק בכל מקרה

הברירות שלך הן אילו קרנות מאוגדות בארצות ללא מס ירושה או אולי אפילו אחזקה פיסית