⬅ חזרה לאינדקס

מערכת מסחר בנקאית טובה

🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2026 15:26
ראשית אני מתנצל אם שאלות אלו נשאלו בעבר בפורום, לא ראיתי שרשור שנתן לי תשובות ברורות.

אני מחפש פלטפורמה לניהול 500 אלף יורו, כרגע במסחר עצמאי ואולי בעתיד דרך ניהול תיק, (בבקשה לא להיכנס לשיקולים לפה ולפה -מכיר היטב את הנושא). המטרה היא לקנות נדלן באירופה בעוד 4-5 שנים ולכן רק יורו מעניין ועם מינימום חשיפה ליחס שערי $ וש"ח.

כיום בבנק הפועלים עם פטור קבוע מדמי משמרת ועמלת ק/מ של 0.1% לני"ע זרים, ההנחה שלי שבנקים אחרים יתנו תנאים זהים או טובים יותר וההעדפה הראשונית שלי היא פלטפורמה בנקאית אם אפשרי. ההשקעה היא פסיבית יחסית אז לא צפויות הרבה פעולות מכירה/קנייה.

הענין הוא כזה - הפלטפורמה של בנק הפועלים גרועה מאוד ולוקה בשקיפות, לא ניתן לאתר ני"ע ע"ס ISIN אלא רק דרך TICKER וגם אז התוצאה לא חד-חד-ערכית (למשל TICKER של קרן אירית מנתב בפועלים לקרן גרמנית). המידע על ני"ע חלקי מאוד ולא כולל את רוב המידע החיוני על ETFים למשל. רק דרך יועצי ההשקעות של הבנק אפשר לקבל את המידע החסר המזהה את ני"ע וזה מסורבל ולא פרקטי. נראה גם שחוסכים שם בתווים ואפילו שמות התעודות סל אינן תקניות ואינן תואמות למנפיק או שלא מעודכנות לאחר מיזוגים.

ברוב בתי ההשקעות (שמוכנים לנהל תיק יורו בסכום כזה), הניהול הוא בפלטפורמה של הבנק עם הרשאה. מין הסתם לברוקרים/יועצים יש מערכת אחרת והם רואים את כל הפרטים שאינם גלויים לבעל החשבון אבל התצוגה עבורי היא אותו הדבר.

דבר נוסף שמפריע לי הוא שבבנק למרות שכל הני"ע נסחרים ביורו עדיין התצוגה של שווי התיק היא בשקלים. יועץ ההשקעות בבנק טוען שזה בגלל ענייני המיסוי אבל למה אני צריך כל הזמן להיות חשוף לשערי ההמרה, אותי מעניין לראות את הביצועים ביורו.

אלו בעיות שנכונות גם אם ארצה לנהל את התיק בעצמי בבנק כלשהו וגם אם ינוהלו חיצונית.

למישהו/י יש נסיון עם פלטפורמה למסחר (דסקטופ, לא מובייל) של בנק אחר שיותר ידידותית מההיבטים שכתבתי?

האם יש פלטפורמה שמתאימה יותר לניהול של התיק מלא ביורו מתוך ראייה של מימוש עתידי ביורו ולא ביחס לשקל?

אפשרות אחרת היא להעביר לבית השקעות שכן מוכן לנהל במערכת שלו את התיק ביורו אבל אני לא יודע אם המערכות שלהם עם שקיפות טובה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2026 15:51
בבנק לאומי אפשר לראות בדולר ובשקלים, לא יודע לגבי יורו כי אין לי אחזקות ביורו, אבל אפשר לשאול.

לא נתקלתי בבעיות בלמצוא ניירות ערך. אני אישית מרוצה מהמערכת, אבל אני כן צריך להשלים פערי מידע מאתרים באינטרנט, המערכת לא מכילב את כל המידע של ניירות בחו"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2026 16:32
האם ברוקר זר הוא אפשרות ? שואל כי זה נראה שאתה סגור על בנק.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2026 17:47
הבעיה בפועלים היא זיהוי בסיסי של הני"ע, ברור לי שיהיה שם מידע חלקי ולכן אני גם מתעמק במאגרי מידע חיצוניים.

העדיפות שלי היא בנק אבל אם לא תהיה ברירה אז בית השקעות. לברוקר זר אני לא מרגיש מספיק מנוסה להתעסק, בייחוד בכל הקשור למיסוי.