⬅ חזרה לאינדקס

החזר מס מתשלום מס לארצות הברית במכירת מניות בברוקר זר

🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2026 10:30
החזקתי מניות בברוקר זר (שהוא לא ibkr) כחלק מתוכנית espp. עד שלמדתי איך להתנהל עם התהליך (כלומר שכדאי לי לפתוח חשבון בibkr, להעביר אליו מניות במקום למכור, למכור שם, להגיש דוח מס לארץ..) ביצעתי כנראה כמה טעויות.

הטעות הראשונה היא שמכרתי דרך הברוקר הזר הזה מניות, כנראה מבלי להגדיר נכון את חבות המס שלי (להבנתי זה בגלל שהטופס W-8BEN שלי לא היה מעודכן בברוקר/לא תקין כשביצעתי את פעולת המכירה).

גיליתי עכשיו בדיעבד, בדוחות סוף שנה, שהמכירה הזו חוייבה במס (כנראה לארצות הברית?) של 25% מערך המכירה (ולא הרווח). בנוסף, על כל הדיווידנטים שילמתי מס דיי זהה.

הסכומים לא אסטרונומים, סדר גודל של 1500 דולר (כלומר בערך 5250 שקל בזמן המכירה, ו4200 שקל היום, תלוי לפי מה מחשיבים את שער הדולר..), אבל בהחלט משהו שהייתי רוצה להחזיר.

היום אני רוצה להגיש דוח מס על מכירת מניות מברוקר זר, וככה גיליתי את זה, כשראיתי למעשה את סכום המס הגבוה הזה בזמן הטיפול בטפסים.

כרגע אני ״מסונדל״ מלטפל בדוח המס השנתי בגלל המצב הזה. כלומר אני קודם צריך להסדיר את הרווח על המניות + תשלום המס לארצות הברית כדי להצליח לטפל או להגיש במס בארץ.

מישהו נתקל במצב דומה? כמה מורכב לטפל בזה, האם אני צריך רואה חשבון ״מיוחד״ שיודע להתעסק עם מיסוי בארצות הברית? כמה אמור לעלות לי לטפל בזה בכלל?

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2026 12:41
צריך להגיש טופס 1040-NR, לציין שם את התושבות הישראלית, לצרף את ה-1042S מהברוקר ולציין ושניכוי המס על רווח אמור להיות 0% ועל דיבידנדים 25%.

בארה"ב יש תוכנות שאפשר לעשות בהן, TurboTax נחשבת הכי נפוצה (והמחיר בהתאם), אני אישית משתמש ב-olt.com, שיצא לי חינם כל שנה, אבל לא יודע כמה הם גובים מזרים על טופס 1040NR (אני אמריקאי).

כמובן שאפשר להשתמש ברואה חשבון, העלות תהיה כמה מאות דולרים + מע"מ.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2026 15:11
קיבלת טופס 1099 מהברוקר שמראה את ההכנסות ואת ניכוי המס? (לפי התיאור שלך, אני משער שזה 1099 עם BACKUP WITHHOLDING ולא 1042S)

בעיקרון כמו ש @FIYaacov כתב, אתה צריך דוח 1040NR מאוד פשוט. אם אין לך ITIN, אתה צריך להגיש את הדוח יחד עם W7 עם בקשה להנפקת ITIN.

צפה להרבה זמן (וכנראה הרבה כאב ראש) עד שתקבל את ההחזר... כשאתה מגיש אתה הדוח אתה חייב לצרף את ה 1099 שמראה את הניכוי, ואפילו אם תעשה את זה סיכוי מאוד גבוה שיבקשו את זה עוד פעם אחרי כמה חודשים.

הטיפול בזה לא אמור לסנדל אותך בכלל מטיפול בדוח הישראלי, כיון שכל מה שאתה צריך לדוח הישראלי זה לדווח על 25% מס אמריקאי על דיבידנדים אמריקאיים. מה שניכו מהמכירה ( וניכוי ביתר/חסר מהדיבידנדים) לא קשור בכלל לישראל. זה משהו שאתה יכול לסדר עם ה IRS אם אתה מעוניין אבל זה לא מעניין את מס הכנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2026 16:00
@SolidAce קח בחשבון שבין אם תסדר את זה מול ה-IRS או לא, ישראל יקחו לך מס של 25/28/30 אחוז מהרווח
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2026 17:35
Turbotax באמזון 80 $. אני משתמש בה (גירסת desktop) כבר שנים רבות. יודעת לבצע הגשות מורכבות למדי (אני אמריקני), יתכן שקצת גדולה על מה שאתה צריך.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2026 18:18
נראה לי שתוכנות רק יבלבלו אותו במקרה הזה כיון שהטפסים שהוא מקבל מהברוקר לא "נכונים", אז ההוראות של התוכנות די מבלבלות במקרים כאלו אם לא יודעים מה אמורים לעשות.

(לפני כמה שנים מישהו כאן בפורום שאל על 1040NR כשהוא קיבל 1099 עם ריבית במקום 1042S. הוא שלח לי אחר כך תמונות של הדוח שהוכן על ידי משרד בישראל שמכינים אלפי דוחות בשנה, וזה היה מצחיק... היה ב1099 ריבית בנקאית, דיבידנד סיני עם ניכוי מס סיני ורווח הון. הם הצליחו להכין את הדוח כך שלא היה אפילו דיווח אחד נכון בדוח :) . הם הכניסו לתוכנה את הכל בשדות של 1099, ולכן הכל דווח בחלק הראשון של ה 1040NR כהכנסה שהיא ECI (בעוד שבאמת לא היו אמורים לדווח שום דבר בכלל בגלל שלא הייתה שום הכנסה חייבת מארהב))
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2026 19:45
תודה רבה לכולם על התגובות והעזרה.

באמת לא חשבתי על זה, אבל אני מבין שאני יכול להגיש דו״ח מס בארץ לפני שאני מסיים טיפול בהחזר הזה.

כלומר להבנתי להגיש דו״ח מס על מכירה כאשר אני ״מתעלם״ ממה שהופחת לי לצורך מס לארה״ב וסופר אותו כחלק מהרווחי הון (כאמור גם תחת ההנחה שיחזור אלי ביום מן הימים..).

לגבי ה1099 - לדעתי אוכל להוציא אותו מהמערכת של הברוקר באינטרנט. אנסה להוציא אותו ולהתחיל את התהליך.

אני תוהה אם הפשט של הסיפור הוא המלצה נגד התוכנות או נגד רואי חשבון :roll:

או מה גרוע יותר לפי הסיפור הזה כאן.

האמת שרציתי להימנע מעבודה שאני לא מתכנן לחזור עליה, אבל אני אולי אעשה את זה בכל זאת. התמחור מרואה חשבון עמד על 1100-1800 שקל כולל מע״מ, וזה ידרוש התעסקות מסוימת שלי בכל מקרה, אז אולי יהיה שווה לי כבר להגיש ולהתעסק בתקשורת בעצמי.
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2026 15:03
לא יודע :)

יש לך ITIN? אם אין לך, ובכל מקרה תשתשמש ב Certified acceptance agent בשביל ה W-7, בדוק מה ההבדל במחיר בין ה W7 לבד לבין שהוא גם יכין לך את הדוח.

(לגבי הכנת הדוח הזה, כנראה הכי פשוט לעשות ידנית בPDF מהאתר של ה IRS. מדובר על סהכ 2 דפים של 1040NR עם פרטים אישיים למעלה ועוד 3 מספרים על הדוח. SCHEDULE NEC עם 2 מספרים ו SCHEDULE OI עם קצת מידע אישי. סהכ 4 דפים עם 5 מספרים. בכל מקרה לא ניתן להגיש את הדוח הזה אלקטרונית אפילו אם יש לך ITIN)
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2026 15:51
כן, כמה עדכונים על בסיס התשובות שלכם ומחקר עדכני שעשיתי :

1. אין לי ITIN, כלומר מעולם לא ביקשתי אחד, ולהבנתי אם לא הגשתי W-7 בעבר אז אין לי ITIN.

2. יש לי טפסי מס מהברוקר: 1099-B על המכירה, וגם טפסים על הדיבידנדים. להבנתי מה שרלוונטי להחזר הוא בעיקר המס שנוכה מהמכירה, בערך 1500$, שמופיע ב־1099-B כ־Federal income tax withheld.

כלומר להבנתי, עליי להגיש 1040-NR כדי לבקש החזר מס, יחד עם ה־1099-B שמראה את ניכוי המס מהמכירה, ובמקביל לצרף W-7 לצורך הנפקת ITIN.כלומר כל החבילה מוגשת יחד: W-7 + 1040-NR + 1099-B + שאר הטפסים הרלוונטיים. במסגרת הטיפול אמורים להנפיק לי ITIN ואז לעבד את בקשת ההחזר.

אבל מה הכוונה שאי אפשר להגיש אותם אלקטרונית? אז מה האפשרויות שלי כדי להגיש אותם?
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2026 16:01
הכל בדואר ביחד לכתובת שמופיע על ה W7. בשביל ה W7 אתה צריך או לצרף דרכון מקורי שלך (ואז הם שולחים לך את זה חזרה) או להשתמש ב Certified acceptance agent בישראל שישלח את החבילה עם צילום של דרכון. (את ה CAA אתה צריך רק בשביל ה W7 עם הצילום של הדרכון. את הדוח אתה יכול גם להכין בעצמך. הכל צריך להישלח בדואר ביחד)

עריכה- אתה צריך לדווח ולצרף גם את ה 1099-DIV בשביל לדווח על הדיבידנדים האמריקאים והמס שנוכה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2026 16:15
נשמע חגיגה..

אני לא חושב שאשלח את הדרכון שלי בדואר, משמע באמת כנראה כמו שאתה ממליץ - אעזר בCertified acceptance agent כדי לשלוח את החבילה עם הצילום דרכון, ואנסה למלא את הטפסים בעצמי ולקבל הצעת מחיר רק על השירות שלו לשליחה שלהם (שכולל גם את יצירת הITIN).

אחזור לעדכן כאן לטובת דורות העתיד :)