⬅ חזרה לאינדקס

ביטוח נכות לילדים

🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2017 07:26
שלום לכולם,

שאלה שמעניינת אותי אך לא הצלחתי למצוא לה עדיין תשובה.

האם קיים ביטוח נכות/מחלות לילדים בזמן ההיריון? כלומר במידה ואישה נכנסת להיריון, האם יש אפשרות לבטח מפני הסיכון בלידת תינוק עם מום מולד?

תודה מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2017 07:42
נניח שהיה דבר כזה.

אתה חושב שחברת הביטוח לא הייתה מגלה שיש סיכוי גבוה למקרה כזה (למשל בגלל התוצאות של שקיפות עורפית) ומונעת את הביטוח ללקוחה הספציפית הזאת?
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2017 08:10
בדיוק בגלל זה אני שואל, ואולי ניתן לעשות את הביטוח מבעוד מועד. אם כך אין שום דרך להתמודד מול נכות מולדת?
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2017 08:58
ההתמודדות היא בעיקר במישור הגילוי המוקדם.
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2017 09:29
בעקבות הפוסט של המשקיעה אתמול?

כמו שגלזגו ציין, יש היום 2999 בדיקות מקדימות. אתה יכול להיות מבוטח בביטוח שמממן לך את הבדיקות האלו - לא מעבר.
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2017 09:36
אני יודע שאנשים לא אוהבים לשמוע את זה, אבל הפלה תעשה חסד גם להורים וגם לילד המיועד.

כל הורה ויכולת ההתמודדות שלו, אבל יש מצבים שלדעתי זה ברור שהלידה לא תוביל לשום דבר טוב ותהרוס חיים של שלושה אנשים (ויותר אם יש אחים).
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2017 09:38
יש קצבת נכות מהמדינה ושירותים נוספים שאפשר לקבל לפי סוג הנכות.
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2017 09:40
דווקא בעקבות מחאת הנכים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2017 13:41
גם אני תהיתי מדוע לא קיים מוצר של ביטוח בריאות לילדים עתידיים.

היה אפשר בקלות למכור מוצר כזה גם אם היו דורשים תקופת אכשרה של 9 חודשים לפני הלידה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2017 13:52
כי זה היה הרבה יותר מדי יקר. מה גם שבהנתן הביטוח, זה היה מקטין את הנכונות לעשות הפלה במקרה של מומים והיה מגדיל עוד יותר את העלויות לחברת הביטוח.
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2017 14:16
שלא לדבר על השאלות המשפטיות והאתיות שעולות במקרה של חילוקי דעות בין חברת הביטוח לבין היולדת בקשר לשאלת ההפלה והתשלום לילד שנולד לאחר שהיה ברור בעת ההריון שמדובר במקרה ביטוחי.
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2022 15:17
מה לגבי ילד שנולד בריא? האם יש דרך להגן על הכנסתו העתידית ממצב בו יהפוך להיות נכה ולא יוכל לעבוד כל החיים?
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2022 16:53
איך אפשר לדעת מה הכנסתו העתידית של הילד?

ברמת העיקרון קיימת קצבה מביטוח לאומי לילד נכה (לצערי אני יודע מניסיון אישי). כמובן שלאחר גיל 18 וכו' יש קצבת נכות כללית, חשוב להבין שקיים מנעד די גדול בין נכות של מצב סיעודי לגמרי וחוסר יכולת לעבוד לגמרי לבין נכות שחיים סה"כ כרגיל +- אבל עם מגבלה המאפשרת השתכרות
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2022 17:17
כמובן שאי אפשר לדעת, אבל אפשר לפחות לבטח חלקית. נניח שאני מוכן לשלם כל חודש פרמייה, כך שבמקרה של נכות קבועה וחמורה של הילד הוא יקבל 5000 ש"ח בחודש לכל חייו, יש מוצר כזה?
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2022 18:44
כן. קוראים לזה ביטוח לאומי.

(הסכומים קצת יותר קטנים אבל הרעיון זהה)
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2022 20:14
השאלה אם אפשר לרכוש אקסטרה מעבר לביטוח לאומי
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2022 20:44
אם קיים מוצר כזה, הוא צריך להיות מאוד מאוד יקר - כיסוי של 60,000 ש"ח כפול עשרות שנות חיים זה מגיע לתשלום מצטבר של מיליונים רבים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2022 21:00
עדיף להשקיע את הכסף בשוק ההון במקום לרכוש ביטוח לאירוע קיצון קטסטורפלי עם הסתברות מאוד נמוכה למימוש.
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2022 12:28
אם ההסתברות מאוד נמוכה אז גם המחיר יהיה נמוך.

כל הרעיון של ביטוח זה להגן מאירועי קיצון קטסטרופליים. אין צורך בביטוח שמגן מאירועים שכיחים.

אלא אם כן הסיכוי להתרחשות האירוע קטן.

גם ביטוח אכ"ע של מבוגרים משלם מליונים רבים למי שאיבד את כושר העבודה באופן קבוע, והוא לא כזה יקר.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2022 15:05
למיטב זכרוני הרעוע, אם תסתכלי על כל לוח הסילוקין תראי שהוא הופך להיות מאד יקר עם השנים.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2025 12:29
בעקבות תגובה של @נדב בדיון אחר גיליתי שאם אתה מבוטח בביטוח נכות של קרן פנסיה, אז אתה מכוסה לפי גובה השכר המבוטח אפילו אם בפועל אין לך הכנסה.

אז אם אני מבין נכון, ניתן להפקיד לקרן פנסיה עבור ילד כבר מרגע לידתו, לפי שכר שרירותי כלשהו שנבחר, נניח לצורך הדוגמא 6000 ש"ח (מה שאומר הפקדה של 16% מזה, כלומר 960 ש"ח, ולפי הבנתי לא צריך אפילו שההפקדה תהיה כל חודש אלא מספיק אולי אחת לכל 5 או 6 חודשים, אני לא בטוח עד הסוף בנקודה הזו) כשרוב הסכום הולך לחיסכון עבור הילד לגיל פרישה (או משיכה במס של 35% בכל שלב) ומיעוטו לעלות הביטוח עצמו ודמי ניהול.

מה שמקבלים בתמורה זה שאם הילד חס וחלילה נפצע והופך לנכה בכל שלב בין הלידה לבין מתי שהתחיל לעבוד באופן קבוע ולהפקיד לפנסיה בעצמו (מה שיכול בימינו גם להיות גיל 28) הוא יקבל לכל חייו קצבה של 4500 ש"ח בחודש (75% מהשכר המבוטח), בנוסף לקצבת הנכות הכללית של ביטוח לאומי, שזה לא המון אבל זה ההבדל בין קיום עצמאי סביר לבין עוני ו/או עול על המשפחה.

לא ברור לי למה זה לא משהו שאנשים עושים.

למה זה לא חלק מסט הביטוחים הבסיסי יחסית.

למה יום אחרי שסיימת את האוניברסיטה והתחלת לעבוד ברור שצריך להיות לך ביטוח נכות, אבל אם נפצעת יום אחד קודם לכן אתה אמור להתמודד כל חייך עם עוני חמור.

מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2025 12:54
למיטב ידיעתי, ביטוח הנכות בקרן הפנסיה מתקזז עם התשלום מביטוח לאומי

אז לא יתקבלו 4,500 מקרן הפנסיה, יתקבלו 4,500 פחות מה שיתקבל מביטוח לאומי, ולא פחות מ- 25% מהשכר הקובע (1,500 ש"ח)
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2025 13:25
תודה על התיקון.

זה דיי מחסל את הרעיון, ולמיטב הבנתי לרכוש מטריה ביטוחית שמבטלת את הקיזוז הזה אפשר רק מגיל 18 (אבל אולי כן הגיוני לחשוב על להתחיל בגיל 18 בשביל לכסות את השנים מגיל 18 ועד שמתחילים לעבוד).

זה גם אומר שבתכלס בעלי משכורות נמוכות ממש נעשקים בביטוח הנכות בפנסיה, כי התשלום הוא לינארי לשכר המבוטח אבל הכיסוי שהם מקבלים בפועל הוא רק שליש מזה שמקבלים בעלי שכר גבוה יותר פר שקל נוסף שהם משלמים לביטוח...
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2025 14:33
ומצד שני הם כנראה גבוהה יותר אובדן כושר עבודה.

מצד שלישי, לא בטוח עד כמה בעלי שכר נמוך בכלל מצליחים למצות את זכויותיהם, והרבה מהם כנראה לא מבוטחים כלל.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2025 20:42
אין קיזוז בין קצבת נכות מקרן הפנסיה לבין קצבה נכות כללית.

יש קיזוז בין קצבאות עבור תלוים מול קצבת נכות של קרן הפנסיה.

כלומר במידה שיש זכאות לקבצת נכות כללית ומגיעה תוספת בגין הילדים אך הנכה מקבל קצבה מקרן הפנסיה הוא לא יהיה זכאי לתוספת בגין התלויים.

אחד המבחנים של נכותאבדן כושר עבודה בקרן הפנסיה הוא השכלתו, הכשרתו או נסיונו של העמית. האם לילד יש את אחד הקרטריונים האלה?

בחלק מהקרנות שמוכנות לקבל ילדים מתחת לגיל 18 לא מעניקים להם כיסוי ביטוחי
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2025 10:36
אני תמיד הבנתי את הסעיף הזה לטובת העמית, במובן שאי אפשר לשלול לו את הקצבה בטענה שהוא מסוגל פיזית לעבוד בעבודה מסויימת, כשזו בעצם עבודה שאין לו יכולת לעבוד בה בפועל כי אין לו השכלה, הכשרה או ניסיון רלוונטיים.

אבל אם מישהו נפצע ברמה שהוא לא יכול לעבוד בשום עבודה יותר אף פעם, זה לא אומר שהוא בהכרח איבד את כושר העבודה ללא תלות במהי השכלתו, הכשרתו ונסיונו ולכן מגיעה לו קצבה?

כלומר יש קרנות שכן מעניקות כיסוי ביטוחי לילדים? איזה?

או שהתכוונת שחלק מקבלות ילדים אבל ללא כיסוי ביטוחי והשאר לא מקבלות ילדים בכלל?
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2025 18:53
במקרה הזה הוא יקבל קצבה

זה
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2025 19:19
יש בתקנון התייחסות לקטינים?
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2025 20:59
אישית לא מבין את הצורך במירוץ אחר הביטוחים

אי אפשר לכסות את כל האופציות וזה גם לא כלכלי

כן במקרה הזה הדרך הכי "פשוטה" לבטח משהו שכזה היא ביטוח סיעודי

היום בגדול כל ילד עד גיל 18 זכאי לביטוח סיעודי חינם בקופח (צריך להירשם לזה נראה לי לא ברור לי למה זה לא בחינם)

אומנם זה רק ל5 שנים אבל בתקופה הזאת יתקבל גם ביטוח סעודי וגם קצבת נכות

מעבר לזה אולי יש אפשרות לביטוח סיעודי פרטי ללא הגבלה שאמור להיות מאוד זול לגילאים צעירים

בעניין קצבת הנכות אפשר להתווכח אם היא ראויה או לא. אבל מעבר לקצבה עצמה יש עוד חבילת הטבות ששווה הרבה מאוד כסף

פתור מארנונה

50 אחוז הנחה בחשמל

הנחה במים

פטורים גדולים ממס בהכנסה פאסיבית

הנחות משמעויות ברכב

פטור והנחות משמעותיות בהמון אגרות

גן טיפולי מ7 עד 17:00 ללא חופשים וללא כל עלות (לא צהרון ולא קייטנה)

ועוד ועוד

תלוי כמובן מה הנכות. אבל בגדול זה בחלק מהמקרים יכול להיות מקפצה כלכלית ולא משקולת

יצא לי לעבוד עם הרבה נכים שדווקא נלחמו על עבודה וויתרו כל הקצבת נכות בשביל זה

לפעמים הקושי מוביל להצלחה

ולפעמים כן צריך עזרה מההורים

אבל 4.5 אלף בחודש זה לא כזה סכום משמעותי

שווה ערך ל1.5 מיליון שקל (לפי כלל ה300)

גם ככה ברוב התחשיבים אתה מוציא על כל ילד סכום יותר גדול מזה אז פשוט תשקיע אותו

דרך אגב גם חיסכון של הקצבת נכות במשך 18 שנה עד שהוא ניהיה בגיר יתן סכום די דומה
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2025 00:02
אף חברת ביטוח לא מוכרת כיום ביטוח סיעודי פרטי למצטרפים חדשים.