🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2025 12:29
בעקבות תגובה של
@נדב בדיון אחר גיליתי שאם אתה מבוטח בביטוח נכות של קרן פנסיה, אז אתה מכוסה לפי גובה השכר המבוטח אפילו אם בפועל אין לך הכנסה.
אז אם אני מבין נכון, ניתן להפקיד לקרן פנסיה עבור ילד כבר מרגע לידתו, לפי שכר שרירותי כלשהו שנבחר, נניח לצורך הדוגמא 6000 ש"ח (מה שאומר הפקדה של 16% מזה, כלומר 960 ש"ח, ולפי הבנתי לא צריך אפילו שההפקדה תהיה כל חודש אלא מספיק אולי אחת לכל 5 או 6 חודשים, אני לא בטוח עד הסוף בנקודה הזו) כשרוב הסכום הולך לחיסכון עבור הילד לגיל פרישה (או משיכה במס של 35% בכל שלב) ומיעוטו לעלות הביטוח עצמו ודמי ניהול.
מה שמקבלים בתמורה זה שאם הילד חס וחלילה נפצע והופך לנכה בכל שלב בין הלידה לבין מתי שהתחיל לעבוד באופן קבוע ולהפקיד לפנסיה בעצמו (מה שיכול בימינו גם להיות גיל 28) הוא יקבל לכל חייו קצבה של 4500 ש"ח בחודש (75% מהשכר המבוטח), בנוסף לקצבת הנכות הכללית של ביטוח לאומי, שזה לא המון אבל זה ההבדל בין קיום עצמאי סביר לבין עוני ו/או עול על המשפחה.
לא ברור לי למה זה לא משהו שאנשים עושים.
למה זה לא חלק מסט הביטוחים הבסיסי יחסית.
למה יום אחרי שסיימת את האוניברסיטה והתחלת לעבוד ברור שצריך להיות לך ביטוח נכות, אבל אם נפצעת יום אחד קודם לכן אתה אמור להתמודד כל חייך עם עוני חמור.
מה דעתכם?