⬅ חזרה לאינדקס

עוסק פטור למען ההשתלמות?!

🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2017 12:33
שלום, חיפשתי את שאלתי בפורום אך לא מצאתי תשובה.

הנני סטודנט ושכיר - בעבודתי אני מרוויח משכורת יחסית קטנה ולא מקבל הפרשה לקרן השתלמות.

לכן חשבתי, האם במקום להשקיע כ-20K בשנה בשוק ההון, אוכל לפתוח עוסק פטור (להעביר כמה שיעורים פרטיים בשנה) ולהפקיד 18,400 ש"ח בשנה להשתלמות, כך תוך 3 שנים בערך אוכל לעבור לIRA ולהשקיע פסיבית ללא מס רווח.

אינני רואה חסרונות במעשה, אך מפחד שחסר לי ידע ואשלם על כך מחיר.

מה דעתכם?

בקצרה - האם הדרך של העוסק פטור, כלכלית עדיפה מאשר ההשקעה של הסכום המדובר בבורסה ישירות...

תודה מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2017 11:42
היתרון העיקרי של קרן השתלמות היא הטבת המס. היתרון השני הוא דחיית מס רווחי הון בתיק עם תחלופה גבוהה, אבל הוא לא רלוונטי עבורך אם אתה מתכנן להשקיע פסיבית (וממילא היום ניתן להשיג זאת גם עם קופת גמל להשקעה). אם אתה מרוויח משכורת קטנה יחסית, ונמצא מתחת לסף המס, אתה גם ככה לא משלם מס הכנסה, ולא תרוויח הרבה מהפקדה לקרן השתלמות, פרט לזכות לשלם דמי ניהול מופרזים על ההשקעות שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2017 11:48
פתיחת עוסק פטור מחייבת למיטב זכרוני פתיחת תיק בביטוח לאומי, מס הכנסה ומע"מ (יש להודיע למע"מ על מחזור העסקאות כדי שתזכה לפטור). יש עלויות מסויימות לניהול העסק והגשת הדוחות השנתיים (רואה חשבון, הדפסת קבלות וכד'). בנוסף יש סיכוי סביר שתתבקש לספק הצהרת הון ותזכה לביקורות מס שבהן רשות המיסים תטען שאתה לא מדווח על כל הכנסותיך ואתה תצטרך להוכיח שאין לך אחות.

ניתן יהיה כמובן לסגור את העסק בעתיד אבל כנראה שתשאר על הרדאר של הרשויות.

רצוי לשקול היטב את היתרונות לפני פתיחת עסק.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2017 12:02
האם לא יותר רלוונטית רמת ההכנסה הצפויה בעתיד, בעת משיכת הכספים מקרן ההשתלמות? (ולא בעת הפקדתם)
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2017 12:29
למה דחיית מס ולא פטור מוחלט ממס רווחי הון - ללא תלות בקצב התחלופה בתיק? לא מדובר על הפקדה מעבר לתקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2017 17:57
אתה צודק, טעות שלי. זה אכן יתן פטור ממס רווחי הון.

לא ידוע לי שיש איזושהי השפעה של הכנסה בעת המשיכה על מיסוי במשיכת קרן השתלמות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2017 18:18
ואיזו השפעה יש להכנסה בעת ההפקדה? כלומר למה "אתה גם ככה לא משלם מס הכנסה, ולא תרוויח הרבה מהפקדה לקרן השתלמות"?
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2017 20:51
בטח שיש.

המשיכה מקרן השתלמות מאפשרת לך לחיות ברמת חיים X+Y ולשלם מיסים על Y בלבד.

עם זאת, במודל הקלאסי של משיכת 4% זה פחות רלוונטי.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2017 21:23
ההפקדה לקרן השתלמות מהווה הטבת מס בדמות הוצאה מוכרת.