🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2017 15:48
אם יש לי אסטרטגיה אקטיבית, כלשהי, לא באמת משנה מהי, יש לי שתי הגנות מפני קריסה פתאומית של השוק שבסיכוי גבוה תמחק לי את כל ההשקעה:
האסטרטגיה עצמה לעיתים מכילה הגנה מפני התרחשויות כאלה. כדוגמת כל מיני אסטרטגיות אקטיביות של Volatility או הגדרת מחיר גבוה למכירה בהשקעה במניות פרטניות.
עצם האיזון. אם מניחים שהאסטרטגיה מחזירה תשואה גבוהה מאוד, אבל חווה מחיקות למעשה מדי כמה שנים, אז גם אם כל כמה שנים נמחקה לי הפוזיציה, זה יכול להיות עדיין משתלם בגלל קצירת הרווחים הנעשית באיזון כל חודש\רבעון\שנה.
אז - בתיק קטן, לא ממש מבצעים איזון, אלא ההפקדות התכופות כבר עושות את האיזון.
מה שיוצא, שאם יש לי אסטרטגיה משוגעת כלשהי, שנותנת רווחים יפים, והיא אחוז קטן יחסית מהתיק (10% >) אין לי בעצם איך לקצור ממנה כלום. היא בעצם גדלה וגדלה, אבל גם התיק כולו גדל בגלל ההפקדות.
אז אם הפוזיציה הזו - אחת דינה להמחק מדי פעם, יוצא שלא הרווחתי ממנה דבר.
האם יש דרך להתמודד אם הבעיה הזו לדעתכם? האם זו בכלל בעיה?
האסטרטגיה עצמה לעיתים מכילה הגנה מפני התרחשויות כאלה. כדוגמת כל מיני אסטרטגיות אקטיביות של Volatility או הגדרת מחיר גבוה למכירה בהשקעה במניות פרטניות.
עצם האיזון. אם מניחים שהאסטרטגיה מחזירה תשואה גבוהה מאוד, אבל חווה מחיקות למעשה מדי כמה שנים, אז גם אם כל כמה שנים נמחקה לי הפוזיציה, זה יכול להיות עדיין משתלם בגלל קצירת הרווחים הנעשית באיזון כל חודש\רבעון\שנה.
אז - בתיק קטן, לא ממש מבצעים איזון, אלא ההפקדות התכופות כבר עושות את האיזון.
מה שיוצא, שאם יש לי אסטרטגיה משוגעת כלשהי, שנותנת רווחים יפים, והיא אחוז קטן יחסית מהתיק (10% >) אין לי בעצם איך לקצור ממנה כלום. היא בעצם גדלה וגדלה, אבל גם התיק כולו גדל בגלל ההפקדות.
אז אם הפוזיציה הזו - אחת דינה להמחק מדי פעם, יוצא שלא הרווחתי ממנה דבר.
האם יש דרך להתמודד אם הבעיה הזו לדעתכם? האם זו בכלל בעיה?