⬅ חזרה לאינדקס

חיסכון לכל ילד

🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2017 09:09
היי חברים,

ראיתי שאין אפשרות להוסיף כספים לתוכנית חיסכון לכל ילד כספים באופן עצמאי, האם יש דרך לקבל את 50 השקלים מביטוח לאומי וגם להוסיף כספים נוספים? מישהו מכיר דרך כזאת? רציתי שהכל ינוהל באותה קופה ולא לפצל...

ההורים שלי גם רוצים להפקיד לילד סכום חודשי וחשוב לי שזה ייכנס לאותה קופה.

תודה מראש!
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2017 09:37
את יכולה להוסיף עוד 50 ש"ח מעבר למה שביטוח לאומי נותנים, זה משהו שצריך להגדיר דרך ביטוח לאומי ישירות. מעבר לזה, אי אפשר לשים את זה באותה קופה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2017 09:58
עדיף להוסיף את ה50 שח הנוספים לקופה הזאת או לאחד עם התוכנית שסבא וסבתא שלו מתכננים?
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2017 10:34
חסר המון מידע בשביל שנדע איך להכווין אותך.

את יודעת מה אופק ההשקעה (האם הילד ימשוך בגיל 18, 21 או אחרי)?

את יודעת מה סיבולת הסיכון שלך/של הילד (האם תיכנסי לראות מה קורה כל הזמן, כמה ילחיץ אותך אם יהיו ירידות) וכן הלאה?

והכי חשוב, את יודעת מה אופי הקופה שבחרת בחיסכון לכל ילד, לעומת הקופה שהסבא והסבתא בחרו?
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2017 12:04
קשה לצפות מראש האם ימשוך בגיל 21 או לאחר מכן.

גם 21 שנות השקעה זה אופק לא רע.

מבחינת הסיכון לדעתי רמה בינונית, לא מאוד סולידי ולא אקסטרים של מניות.

טרם בחרתי בקופה בתוכנית לחיסכון לכל ילד (הבן שלי פחות מחודש, לא התאפסתי על הכל), אשמח להמלצה לקרן להשקעה אם למישהו יש.

סיבולת הסיכון שלי בינונית, מניחה שאעיין אחת לשנה אבל לא באובססיביות כל הזמן. אף אחד לא אוהב לראות ירידות אבל לוקחת בחשבון שתהיינה כאלה, הרעיון הוא להשקיע לטווח ארוך. בשאיפה ליותר מ21 שנה.

האם יש המלצות לקופה כזאת? אנחנו מדברים על הפקדות חודשיות של בערך 300 שח (לא יותר מידי).