⬅ חזרה לאינדקס

האם אזרח ארה"ב יכול להשקעה בETF או קרנות נאמנות לא אמריקאיות אם מוכרים אותם לפני כל סוף שנה?

🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2017 21:56
אני אזרחית אמירקאית שרוצה להתחיל להשקיע אבל לא יודעת מה הכי משתלם בגלל המיסים וכו'. דיברתי עם רואה חשבון של המשפחה שאמר שזה בסדר להשקעה בETF או קרנות נאמנות לא אמריקאיות אם מוכרים אותם לפני כל סוף שנה (וקונים שוב בתחילת שנה הבאה). האם לדעתכם זה רעיון טוב?
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2017 22:53
גם לא חייבים לעשות את זה בפועל. ניתן לבחור לעשות מכירה רעיונית בסוף כל שנה.

אני מניח שהוא הציע את זה כדי שיהיה התאמה בין המס בישראל למס בארה"ב וכך תוכלי לנצל זיכוי מס זר.

עם זאת, מה שהוא כנראה שכח לציין שרווח בישראל לא חייב להיות רווח בארה"ב והפוך. כלומר ייתכן ויהיה לך בשנה מסוימת הפסד בישראל, אך דווקא רווח בצד הדולרי ולכן תהיי חייבת מסים לארה"ב מעבר למה שתהיי חייבת לישראל.

לדעתי לא רעיון מוצלח מכמה סיבות:

1) זמן דיווח חריג - הטופס שאותו יש לצרף לדוח השנתי מסובך מאוד ולוקח זמן רב להבין מה ואיך למלא אותו.

2) את מבטלת את הרעיון של דחיית מס. הכי קריטי ומגמד את שאר הסעיפים בהשפעה שלו.

3) חוסר התאמה במיסוי בין ישראל לארה"ב - מעבר למה שכתבתי לעיל, בישראל המיסוי הוא אחיד 25% על רווחי הון בעוד בארה"ב הכנסה מקרן נאמנות זרה ממוסה במדרגות מס רגילות. אם את במדרגת מס של 28% ומעלה בכל מקרה תצטרכי לבצע השלמת מס לארה"ב. בנוסף, יש את הסיכון של המס בריאות על הכנסות פאסיביות (זה אמנם לבעלי הכנסה שנתית של מעל $200,000 אך שווה לציין, כי מאוד ייתכן שאם תצברי בתיק ההשקעות שלך הרבה כסף, רק המהלך הזה יוכל לגרום לך לעבור את הספים בשנים מסוימות).
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2017 22:59
תודה רבה על התשובה המפורטת!

אז מה היית מציע לעשות במקום? אני הייתי רוצה להתחיל להשקיע עם סכום של 10-20 אלפי שקלים ולהוסיף בערך 1000 שקל כל חודש. מהו הדרך הכי משתלם עבורי להתחיל להשקיע? תודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2017 23:07
הייתי מציע לקרוא כאן בפורום על חברת איטראקטיב ברוקרס (שהינו ברוקר אמריקאי) על מבנה העמלות שלהן ועל דרכי ההצטרפות אליהן (ניתן ישירות, ניתן דרך מתווך ישראלי וניתן דרך המתווך הישראלי אך באמצעות קבוצת רכישה שמוזילה את העמלות).

כמו כן, הייתי לוקח בחשבון שמסחר בבברוקר אמריקאי דורש הגשת דוח שנתי גם למדינת ישראל למקרה שלא מנכים מס במקור על ההשקעות (ברוקר אמריקאי לא מנכה לאזרחים אמריקאיים מס במקור). הייתי שוקל אם זה שווה לי את העמלות הזולות או לא.

הייתי משווה להצעה הכי טובה שאני יכול להשיג מבית השקעות ישראלי, ומשקלל הכל.

לגבי הניירות עצמן אני אישית משקיע רק ב-ETF אמריקאיים כדי להימנע מכל מה שהסברתי שבעייתי בניירות "זרים", אך את צריכה לגבש החלטה בשביל עצמך.
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2017 23:27
אאלט, קראתי בפורום שבתי השקעות ובנקים ישראלים לא מנכים (בשביל מס הכנסה בישראל וכמובן לא בשביל הIRS) לאמריקאים על דיבידנדים מניירות אמריקאיים. כך, שאם מחזיקים ניירות אמריקאיים בחשבון ישראלי, כנראה שצריך בדרך כלל להגיש דוח שנתי.

@אורי ג. נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2018 08:56
נכון, בנוסף חלקם בכלל לא מוכן לעבוד עם לקוחות בעלי אזרחות אמריקאית.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2018 12:15
היי, קראתי קצת בפורום על IB, על העמלות ועל הדרכי הצטרפות. בהנחה שיש לי את המינימום הנדרש בשביל לפתוח חשבון ישירות עם IB, ואני דוברת אנגלית כשפה אם, האם יש עדיין יתרון במתווך הישראלי/קבוצת רכישה? ארצה להעביר לחשבון איזה אלף שקל בכל חודש בצורה קבועה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2018 13:27
במידה ויש לך פחות מ-$100,000 בחשבון ואת מעל גיל 25, IB יחייבו אותך במינימום $10 בחודש (מתקזז מול עמלות מסחר).

המתווך הישראלי פותר אותך מעמלת המינימום בתמורה לעמלות מעט יותר יקרות (להמרות מטח זה הרבה יותר יקר), ואם כבר המתווך אז קבוצת הרכישה תוזיל את המרת המטח ואת עמלות ק/מ. לדעתי זה מתאים למשקיע סולידי שקונה נייר אחד או שתיים כל חודש (ב-1000 שקל כנראה שעדיף נייר אחד בחודש, אני מחכה שיהיה לי לפחות 2000).
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2018 13:42
מה לדעתך מתאים, הקבוצת רכישה?

אני אוסיף שאני כן מתחת לגיל 25 (בת 24) אבל אין לי 100,000 דולר. אז במקרה הזה, האם משתלם לעבוד דרך המתווך ולחסוך את ה- 3 דולר לחודש או שעם העמלות מטח הגבוהות זה לא שווה?

בנוסף, האם אתה יודע אם יש דרך אוטומטי להוסיף כל חודש סכום קבוע לקרנות/etfs שכבר רכשתי? תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2018 13:55
מעבר לשיקולי העמלות יש עוד שיקולים לא לעבוד עם מתווך. למשל למתווך יש אפשרות תאורטית לקנות/למכור ניירות בשמך, ואם הוא עושה את זה בלי אישור (או שסתם פרצו למתווך למערכות המחשוב, כי האבטחה שלהם לא משהו) לא בטוח שהביטוח של ib מכסה.

אני אישית מעדיף שלכמה שפחות גורמים תהיה גישה לכסף שלי (במיוחד גופים ישראלים/קפריסאים שלא ברור איזה פיקוח, אם בכלל, יש עליהם) ומוכן לשלם 10$ בחודש (שמתקזזים עם עמלות פעולה) בשביל השקט הנפשי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2018 02:16
פי 4 בערך (מול tiered).
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2018 02:33
שים לב שהיא מתכוונת להעביר 1000₪ בחודש, וכנראה (ניחוש שלי) לא יותר מרכישה אחת או שתיים בחודש.

במצב כזה $10 היא עמלה כבדה בכל חודש.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2018 08:22
איפה אני יכולה למצוא את העמלות של המרת מטח של כל אופציה? ממה שהבנתי אין עמלות בהעברה ישיר לIB?

@FIYaacov האם זה משנה משהו בהתחשב שלעוד שנתיים העמלות יהיו רק 3 דולר כי אני מתחת ל25?

והאם משהו יודע אם יש דרך להעביר כספים לIB בהוראת קבע כל חודש?

תודה שוב לכולם שענו.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2018 09:11
לא חושב שיש בעיה עם זה, גם IB תומכים בהודעה אוטומטית חוזרת.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2018 09:20
אם את חושבת שתוכלי להשיג צבירה של 100,000 בשנתיים האלו (או ממש להתקרב כך שתשלמי את עמלת המינימום מעט זמן), הייתי נמנע מהמתווך.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2018 18:51
לא סביר שתשלמי יותר מעמלת המינימום (בהנחה שאת ממירה סכום ארבע או חמש ספרתי של שקלים).

IB ישיר: $2 (שזה כיום כ-7 ש"ח)

המתווך הקפריסאי: 75 ש"ח ללא דיבידעת, 10 ש"ח עם דיבידעת.

העברת שקלים ל-IB עולה לך רק את העמלה שהבנק הישראלי גובה. לא תלוי בשימוש במתווך.

אפשר עוד שנתיים לשייך חשבון ישיר כך שיחסה בצל המתווך, או לפתוח חשבון אצל המתווך ולבצע העברה פנימית (בתוך IB) של מזומנים וני"ע. זה תהליך די פשוט שלוקח פחות משבוע.

העברת כסף ל-IB כוללת שתי פעולות: דחיפת הכסף מהבנק, ויצירת נוטיפיקציה על כסף נכנס ב-IB.

כפי שאמר @אורי ג., מבחינת IB אפשר להגדיר recurring notification, וגם מבחינת הבנק הישראלי בטח אפשר להגדיר העברה חודשית.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2018 19:30
תודה רבה על כל התשובות לשאלות שלי! רק רציתי לוודא שהבנתי - אני יכולה לפתוח עכשיו חשבון ישיר בIB, וכשאהיה בת 26 אני יכולה לעבור לחשבון דרך המתווך כדי לחסוך את ה10 דולר החודשי (כי כנראה שלא יהיה לי 100K עד אז)?
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2018 19:55
כן. בהנחה שהמתווך עדיין יהיה קיים ושהמבצע לחברי הקבוצה ישאר.

מצד שני גם זה שתפתחי היום חשבון דרך המתווך לא יבטיח ב100% שהמחיר דרכו לא ישתנה עוד שנתיים.

בכל מקרה קחי בחשבון שה10$ החודשי מתקזזים עם עמלות פעולה. כלומר את יכולה לעשות בעצם פעולות בשווי של עד 10$ בחודש "בחינם", מה שהופך את העמלה החודשית לפחות נוראית.