⬅ חזרה לאינדקס

השפעת פ"מ על זוגיות

🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2018 21:25
עלתה לי התהייה...

נגיד זוג פורש בגיל צעיר ביחד.

ועכשיו, שיש לשניהם בעלות מלאה על זמנם, הם נמצאים הרבה בבית, ביחד, אולי יותר מדי זמן ביחד?

איך נראה לכם פרישה מוקדמת כזוג ובמילים אחרות, להיות כל יום כל היום ביחד, היתה משפיעה על זוגיות?
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2018 21:50
למה הם מבלים את כל הזמן ביחד?

גם עכשיו שאנחנו עובדים, אני ואשתי לא מבלים כל רגע מחוץ לעבודה ביחד.
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2018 22:13
אוקי, אז במקום כל, רוב....
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2018 22:44
נראה לי בעיקר תלוי באופי הזוגות והקשר.. אבל בלי ספק יש הרבה שזה יוביל אותם למקום פחות טוב.. בעיקר אם הם באמת לא מצאו עיסוקים למלא את היום וכל הזמן תקועים ביחד בבית.
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2018 01:00
אם הם מסתדרים ביחד היטב, אז זה לא יזיק. אם קשה להם להיות ביחד הרבה זמן ברצף והעבודה שמרחיקה ביניהם לכמה שעות מקילה על העניין, אז יש מצב שהקרבה המוגזמת דווקא תהיה מה שיגרום לפרידה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2018 07:20
שבתורו יגרור את ביטול הפרישה המוקדמת :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2018 08:08
שאלה מעולה.

רק אחדד שפרישה מוקדמת~ אין משמעותה בטלה, אלא חוסר תלות כלכלית ביציאה לעבודה.

ולכן-

אין מן הנמנע שתבחר לך עבודה כיפית, כהתנדבות, או כל תחביב אחר.

סבתי פרשה בגיל 45- והלכה להתנדב 6 שעות ביום בבית החייל.

וסבי ז"ל- פרש בגיל 50+ ומאז הלך ללמוד תורה, חצי יום, בכולל של מבוגרים (יש כזה...) ובמקביל- הגשים חלום ועשה תואר שני בכלכלה (דרך האו"פ)

יש הרבה תעסוקה...

תלוי באופי

ויש המחפשים לבלות בטיולים וכו
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2018 08:13
רק אם משה וישראל היו מעורבים בזוגיות.

גם טיולים לא חייבים כל הזמן ביחד.

אפשר שחלק מהטיולים יהיו ביחד, ואפשר שחלק מהטיולים יתאימו לאופי של כל אחד והם יעשו אותם לבד (למשל, אם רק אחד מהם אוהב אקסטרים).

@אנא-אל

בכל מקרה, לדעתי אם הזמן הרב שלהם ביחד גורם להם להיפרד, לדעתי זה היה קורה בלי קשר.
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2018 11:31
ממש לא בטוח.

כל דבר שחוזרים עליו שוב ושוב בתדירות מאוד גבוהה גורם לשחיקה.

ואפילו חוויות ופעולות כיפיות הופכות למשעממות אחרי מספיק פעמים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2018 12:28
צודק.

הנקודה היא שאם הם רוצים להישאר ביחד הם ימצאו את האיזון.
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2018 16:22
לפי איך שאני רואה את זה, אין כל כך הרבה זמן פנוי ביחד.

יש ילדים, יש משק בית, יש תחביבים. חצי יום נשרף על גנים/בתי ספר + לנקות ולסדר + להכין צהריים + לקבל את הילדים חזרה. בשאר הזמן כל אחד יכול לעסוק בתחביביו (אחד אוהב שחיה והשני קריאה, אחד אוהב טלויזיה והשני לישון).
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2018 18:24
אנחנו מסתדרים מצוין
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2018 21:40
בכל הקשור לקבלת החלטה נבונה ושקולה בנוגע לפרישה מוקדמת ולעצמאות כלכלית (בכל זאת, נושא ברומו של עולם...), הרעיון הוא לא לשקלל ה-כ-לללללל (כולל הדברים הקטנים והדברים הבומבסטיים כמו מלחמה גרעינית או whatever) לפני שמקבלים החלטה "לצאת לחופשי"?
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2018 14:34
מניסיון זוגיות שלנו הייתי מאוד ממליצה רכישת שתי דירות אחד ליד השני.

מאוד עוזר לשמירת זוגיות בריאה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2018 18:13
רעיון מעולה
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2018 18:28
אנחנו בתקופות שהיינו ביחד כול היום הסתדרנו מצויין גם,כמו שציינו אפשר גם לעשות דברים בנפרד במידה ומרגישים שזה חונק.

לדעתי זה הגזמה פרועה,מאוד לא סולידי וגם בלי קשר אני לא מבין את ההגיון.

הכוונה היא בעצם לחיות בנפרד אז לא מדובר בזוגיות בריאה,יותר כמו פרדה וממשיכים לשמור על הקשר לצורך X.

הייתי חושב על דרכים יותר יצרתיות וזולות(חדרים נפרדים בבית,מצאית תחומי עניין לא משותפים וכו).
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2018 13:59
ממליצה לדון בנושא אחרי שלושים שנות נישואים כל אחד. רק תחזיקו מעמד.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2018 14:01
+1
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2018 20:08
"זוגיות טובה, זה לדעת שאשתך קוראת ספר בחדר הסמוך"

(לא זוכר איפה שמעתי את זה, נדמה לי המשפט מיוחס לסארטר)
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2018 20:34
רק אני קראתי את הכותרת - השפעת פעילות מינית על זוגיות? :lol:

זה כבר דיון לפורום אחר...
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2018 01:45
מכבד את דעתך,זה יקח בערך 20 שנה,השאלה היא במידה ונחליט לגור בדירות נפרדות לא אומר שלא החזקנו מעמד....
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2018 03:55
בעוד, מספר חודשים אני מציין 30 שנות נישואין, כל אחד מאיתנו התפתח באופן שונה במהלך החיים, אישתי מחפשת את השקט והשלווה, אני חייב אקשן, פעולה, אני חיי ברמת מתח גבוהה (הרגל של שנים, לכן חזרתי לפעול לאחר פרישה והגעה לעצמאות כלכלית).

קשה לי לראות את שתינו מבלים 24 שעות ביחד לאורך זמן (למרות שאנחנו מסתדרים מצויין, חברים טובים), בעיקר בגללי, אני חייב לפעול, סדר היום שלי מלא פעילות, אקשן וניהול משברים, לכן עדיף שלכל אחד מאיתנו תהיה התעסוקה משלו במשך רוב שעות היום.

כאשר נישאנו היינו בתחילת שנות העשרים לחיינו, כל אחד התפתח והשתנה במהלך השנים אחרת בהשפעת החוויות שעבר, בנוסף נוצרת שחיקה במשך הזמן, אך מצד שני לאחר ששורדים את רכבת ההרים של החיים, נוצרת סוג של חברות לחיים, שותפות גורל, וזה פשוט נהדר, הרגשה נפלאה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2018 11:23
גישה מפוקחת ובריאה על נישואים!

מי יתן ואנו (הצעירים) נפנים תובנות אלו..

ובכל אופן-

מזל טוב

:> D:
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2020 00:01
אולי בזכות הקורונה אפשר לקבל הצצה לעתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2020 01:12
אהבה, זה לדעת שאשתי קוראת ספר בחדר הסמוך
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2020 08:28
כשאני נמצאת בביתי ועושה כל מה שעולה על רוחי, והוא נמצא בביתו ועושה כל מה שעולה על רוחו, אנחנו לא משעממים אחד את השני. במקרה, זה אותו הבית :-P

אני בענייני והוא בענייניו, וכשמתאים לנו, אנחנו יושבים ביחד. אני מאד אוהבת את הסגר הזה שבו אנחנו יכולים לאכול ביחד ארוחת בוקר, צהריים וערב ביחד, לשתות קפה אחה"צ, ועדיין - לפעמים יש ימים שלמים שכמעט ולא נאמרת כאן מילה כי כל אחד בענייניו (לטובה). יש גמישות, ואם מישהו רוצה בחברה, היא כמעט תמיד זמינה לו, אבל אנחנו הולכים וחוזרים לכל מיני עניינים, לא תמיד ביחד. מצד שני, איזה כיף זה שפתאום יש יום טיול קבוע באמצע השבוע רק לשנינו, ויין בארוחת צהריים 3> אני בגדול מאד אוהבת שהוא נמצא בסביבה, זה רק מאיר את היום (וזה כך מעל 15 שנים כבר, לא מאתמול)