⬅ חזרה לאינדקס

העברת RSU לברוקר זר

🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2018 15:40
יש לי מניות RSU שקיבלתי מהמעסיק (vested), הן כרגע יושבות ב ESOP (אקסלנס) ואני שוקל להעביר ל IB. השיקול העיקרי הוא שהן שוות הרבה וזה יוריד לי עמלות ב IB.

מישהו התנסה בזה? מה קורה עם מס?

למיטב הבנתי מכירה שלהן בתוך שנתיים זה מס פירותי מלא, ולאחר שנתיים פירותי על שווי המענק + רווחי הון על השאר.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2018 15:57
אני לא בטוח אם זה בכלל אפשרי.

כל הקטע של הטבת המס (הוני על העליה אם אתה מחזיק מעל שנתיים) מותנה בזה שהמניות יושבות אצל נאמן ולא בחשבון שלך. ברגע שאתה מעביר אותם (אם זה בכלל אפשרי) אני מניח שזה כאילו מכרת וקנית מחדש מבחינת מס, לכל הפחות תצטרך לשלם מס פרותי מלא אם עברו פחות משנתיים
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2018 17:39
אם ככה זה ממש לא משתלם ואני תקוע ב ESOP לנצח :roll:
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2018 21:35
דווקא ESOP, בניגוד לחברות ישראליות אחרות שמספקות לי שירותים, היא טובה מאוד. הנציגים מאוד עוזרים ועוד לא קרה לי ששלחתי להם מייל ולא חזרו אליי תוך כמה שעות או פחות (כולל שישי). כשמגיע אז מגיע :-)
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2018 23:22
מניסיון אני יכול לבשר לך שהדבר אפשרי, אני העברתי RSU מתמיר-פישמן ל IB ישירות.

זה לא היה כ״כ פשוט, תצטרך לעדכן את כל הצדדים בפעולה ולהזין מספר חשבון בIB, למלא פקודה לקבלה בIB ולקוות שהכל ילך חלק. זה לוקח כמה ימים טובים שבהם אתה לא ממש יודע מה קורה ויכול רק לקוות לטוב.

לגבי המס, אם אני זוכר נכון, בלי להתחיל לנבור במסמכים, מי שמטפל לך בחשבון ההטבות ינכה לך 62% באופן אוטומאטי (מס פירותי מקסימאלי), לאחר מכן המעסיק שלך יחשב את שיעור המס האמיתי שאתה צריך לשלם, יעשה לך תיאום מס ויחזיר לך את ההפרש בתלוש.

את תשלום ה-62% תצטרך לבצע ישירות לאקסלנס כדי שהם יוכלו להתחיל בתהליך שחרור המניות.

במקרה שלי הנציגים משני הצדדים היו יחסית קאופרטיביים והיה יחסית קל לתקשר ולהסביר להם מה אני רוצה לבצע.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2018 01:02
אם גם ככה אתה משלם מס ברגע ההעברה, מה הייתרון בלהעביר את הניירות?

לא יותר פשוט למכור אותם ולקנות (את אותם ניירות או ניירות אחרים) ב IB?
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2018 01:04
חייב לציין שגם לי הייתה חוויה מאוד טובה איתם.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2018 02:19
נראה לי שאכן יותר פשוט, אני ניסיתי להימנע מעמלות העברה והמרה וגם רציתי לוודא שאכן הדבר אפשרי.

למיטב הבנתי אין עלות על העברת המניות לעומת עלויות לא קטנות על העברת דולרים בין החשבונות, כנראה שאם ממירים לשקלים במכירה ומעבירים דרך סיטיבנק ואז קונים שוב דולרים באינטראקטיב זה יחסית זניח.

אכן תהליך מסורבל עם חסרונות לא מעטים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2018 12:57
מישהו יודע אם העברת דולרים מESOP לחשבון שלי בIB אפשרית אם החשבון בESOP הוא על שמי והחשבון בIB הוא על השם שלי ושל אשתי?

האם IB מתנים העברות אליהם מחשבונות עם מוטבים שזהים למוטבים בחשבון שנמצא אצלם?
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2018 20:27
אני העברתי מניות לחשבון משותף ןכששאלתי את IB הם אמרו שמספיק שאחד המוטבים הוא בעלים בחשבון. מאמין שתצליח.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2018 21:11
נראה לי שהבעיה היא במקור ולא ביעד. ESOP בד"כ לא מקצים חשבון בנק עבור כל לקוח (אקסלנס בודאות לא). וIBKR דורשים שההעברות יעשו מחשבון על שם הלקוח.

על הנייר זה לא אמור לעבוד, אבל יצא לי להעביר מפידליטי לIBKR במקרה דומה וזה עבד בכל זאת.