⬅ חזרה לאינדקס

כלל - ביטוח חיים משולב חיסכון

🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2018 20:18
היי, בעקבות קריאה בבלוג ובפורום החלטתי לעשות סדר בפיננסים שלי, תודה רבה לסולידית.

רקע: נשוי+, שכר - כ33K ברוטו.

בזמנו, הסוכן הציע לי להפקיד כספים ל"ביטוח חיים משולב חיסכון", אני תוהה מה זה בדיוק:

במסלקה הפנסיונית אני רואה שיש לי:

פוליסת ביטוח חיים משולב חיסכון, כלל חברה לביטוח בע"מ פעיל, דמי ניהול מהפקדות - 3.0%, פעיל

בעבודה הקודמת, הסכום מעל התקרה היה מופרש ל

פוליסת חיסכון טהור, הפניקס, דמי ניהול מהפקדות - 4.0%, מצבירה - 1.05%, לא פעיל

ניסיתי להבין את ההבדלים ולא מאוד הצלחתי, מישהו יכול להגיד מה ההבדלים המהותיים בין המוצרים, ולמה למשל במוצר הפעיל אין דמי ניהול מצבירה?

כמו כן, האם ניתן להפקיד לקופת גמל להשקעה במקום?
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2018 20:48
היי,

פוליסת ביטוח חיים משולב חיסכון, כלל חברה לביטוח בע"מ פעיל, דמי ניהול מהפקדות - 3.0%, פעיל - זה בעצם ביטוח מנהלים עם דמי ניהול של 3% מהפקדה ( וכנראה 0.5% מצבירה- פשוט הקובץ מסלקה שקיבלת לא מלא. אני מנחש שהמוצר הזה התחיל אחרי שנת 2013 ולכן, אם בחרת בביטוח מנהלים, הדמי ניהול שקיבלת הם המינימליים כיום בשוק.

פוליסת חיסכון טהור, הפניקס, דמי ניהול מהפקדות - 4.0%, מצבירה - 1.05%, לא פעיל - זו קופת גמל/ביטוח מנהלים שאין בה מרכיב של ביטוח ( כלומר אין בפנים ביטוח חיים/אובדן כושר עבודה). הדמי ניהול המשולמים הם מקסימליים וזה מכיוון שהיא לא פעילה.

מעסיק לא יכול להפקיד לעובד שלו לקופת גמל להשקעה ולדעתי זו הפקדה שלא מוכרת למס ( מאחר וקופת הגמל להקשעה היא מוצר נזיל שניתן למשוך בכל עת).

בכל מקרה, אם אתה רוצה להפקיד לגמל להשקעה זה עד 70K לשנה לכל תעודת זהות ( אתה יכול לשים 70K עליך ועוד 70K על האישה ועד 70K על הילד וכו' וכו'...) שוב, לא ניתן שהמעסיק יפקיד את הכספים הפנסיוניים לקופה זו.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2018 15:31
@pmh, תודה רבה על התגובה, בדו"ח השנתי אני אכן רואה שיש גם 0.5% מהצבירה כפי שציינת.

הבהרת את הדברים היטב.