⬅ חזרה לאינדקס

כניסה למינוס בבית השקעות מקומי

🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2018 11:51
בגלל שאני משקיע בקרנות מחקות ישראליות, לעתים אני נכנס למינוס של עשרות שקלים.

בבית ההשקעות אמרו לי שאין להם אפשרות לחסום לי את ההוראה.

יש דרך להמנע מזה?

נניח והסכום שאני משקיע הוא 5000 ש"ח, חשבתי אולי להשקיע במקום X-115 (סכום שאולי ישאיר אפשרות לסטייה במחיר כלפי מעלה+גביית עמלות).

אין לי בעיה לסגור את המינוס, אבל זה סתם מעצבן עקרונית לשלם עמלות נוספות שלא לצורך.

עם הריבית לא גבוהה במיוחד, אני יכול לחכות להפקדה הבאה.

אני לא כל כך מבין את ההיגיון של הקרנות המחקות הישראליות שאפשר לקנות אך ורק ע"פ כמות, ואין שום הגבלה שאפשר לעשות במחיר.
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2018 12:52
לא הבנתי, למה זה יחודי לקרנות נאמנות ישראליות?

למה לקנות מעבר למה שיש לך בחשבון כשאתה מודע לכך שתיכנס למינוס? תקנה פחות ותשאר בפלוס.

אולי לא הבנתי, תנסה להסביר כמו לליימן [הדיוט] - אנא כורדי.

הקרנות נקנות לפי יחידות, תעשה חשבון פשוט ותקנה יחידה אחת פחות ולא תכנס למינוס...
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2018 14:25
בקרנות מחקות ישראליות מחיר כל יחידה לא ידוע בזמן שליחת פקודת KRN, והפקודה היא על כמות יחידות ולא סכום רכישה. כל שינוי במחיר היחידה בין מועד שליחת הפקודה למועד הביצוע שלה, יבוא לידי ביטוי בשינוי עלות העסקה.

אפשר לקחת מקדם ביטחון של 1% למשל על כמות היחידות שאתה קונה כדי להבטיח שלא תיכנס למינוס, למרות שעם התנודתיות לאחרונה בשווקים גם זה לא תמיד מספיק...
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2018 14:26
הערך המשוער שאתה קונה אותן מרגע ביצוע הפקודה, הוא לא הערך האמיתי מפני שהסליקה מתבצעת יום למחרת, והערך של הקרן מתעדכן בסוף סיום יום המסחר (אם אינני טועה).

זה ייחודי, מכיוון שברכישה או במכירה של מניות או בתעודות סל אתה יכול לעשות הגבלת מחיר. (אם המחיר גבוה מ- X, אזי לא תתבצע רכישה).

אני חושב שמינוס יחידה אחת (מחקות מדד מניות) זה לא טווח בטחון גדול מספיק אבל כנראה שזה מה שאעשה. אקח טווח בטחון גדול יותר. X-50 או x-100.

אם נניח ש-15 ש"ח הן עמלות הרכישה (3 קרנות)
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2018 14:47
צריך לקחת מרווח ביטחון באחוזים מכמות היחידות, לא במספר אבסולוטי. (אם קונים אלף יחידות אז מרווח של יחידה אחת לא יעזור לך כמעט בכלל, ומרווח של מאה יחידות כנראה יהיה מוגזם...)
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2018 15:46
הכוונה שלי הייתה להתייחס אל הסכום המושקע כאל X-100 או כל סכום אחר.

מתוך הנחה שהעודף של ה- 100 ש"ח האלו, שיגרע מכל סכום ההשקעה הכולל יספיק.

באג"ח ממשלתית, אני נוטה להאמין שהסטייה היומית תהיה קטנה מאד ולא מורגשת.

5000*60% = 3000

אם אני מחשב את אותו אחוז מתוך 4900 זה יוצא 2940

כך שמספר הקרנות הנרכשות יצטמצם בהתאם.

או כמו שאמרת אני יכול לקחת אחוז ספייר מכמות היחידות.

עוד סיבה טובה לעבור לקרנות זרות.
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2018 17:12
נו, באמת, כמה כבר יכול לעלול/לרדת עד סוף יום. קח מרווח של +- 5% ותשאר בפלוס.

תסביר בבקשה מה זה:

מה זה ה60%?
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2018 18:22
אחד מהקצאות הנכסים שלי בתיק
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2018 18:07
עדכון - במקום להסתבך עם חישובים, אני עושה את הרכישה בשני שלבים:

1. קודם כל קונה את החלק המנייתי.

2. מחכה יום-יומיים שהסליקה תתבצע, ורק לאחר מכן קונה את החלק האג"חי מהמזומן שנשאר (X-50) לאחר רכישת הקרנות.

בקרן האג"ח השינויים היומיים במחיר קטנים הרבה יותר.