⬅ חזרה לאינדקס

ביטוח שארים

🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2018 17:02
אז בגיל 41 נזכרתי לברר מה זה ביטוח שארים, אחרי שהוא הוזכר פה במספר פוסטים, ונוכחתי לדעת שכניראה תרמתי למנורה מבטחים כסף ללא ידיעתי במשך לא מעט שנים. יצרתי קשר עם נציג שלהם והוא מעט בלבל אותי, אז אשמח לדעת אם אני מבין נכון. ברשותי קרן פנסיה מקיפה במנורה מבטחים, הכוללת ביטוח שארים. בהנחה והיום אני ז"ל, הפנסיה שלי תעבור ל:

א. שארים, במידה ואני נשוי ו/או עם ילדים מתחת לגיל 21.

במידה ואין שארים, הפנסיה תעבור ל:

ב. מוטבים, במידה ודאגתי לרשום אותם.

במידה ולא רשמתי מוטבים, הפנסיה תעבור ל:

ג. יורשים על פי צוואה או יורשים על פי דין (אני מניח שללא צוואה הסכום יעבור למישהו מהמשפחה).

האם הדברים שרשמתי אכן נכונים?
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2018 17:36
כן ולא.

אם אתה ז"ל, השארים שלך יקבלו קצבת שארים שנגזרת מהשכר המבוטח שלך (60% לבת זוג, 30% לכל ילד, 10% להורה נתמך - אך בכל מקרה לא יותר מ-100% למרות שמישהו ציין חריג בהקשר הזה, לא זוכר מה בדיוק).

אם אין לך שארים, אז המוטבים/יורשים יקבלו בתשלום חד פעמי את הצבירה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2018 17:57
סתם הערת אגב - אם כבר תרמת את הכסף למבוטחי מנורה-מבטחים.

החברה לא מקבלת את הכסף הזה לכיס שלה. כל עודף גביה של ביטוח מחולק לעמיתים כ "איזון אקטוארי", כמו שכל חוסר בקופת הביטוח נגבה מכלל המבוטחים באמצעות אותו מנגנון.
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2018 22:12
במידה ויש שארים, האם הם מקבלים בנוסף לקיצבה גם את הצבירה?

* אני עדיין לא יודע אם יש או אין. בשלוש השנים האחרונות אני גר עם בת זוגי אשר לה ילדה קטנה, לא נשואים. הנציג מטעם מנורה אמר שלא נשואים אז לא נחשב ושלח לי טופס לביטול ביטוח שארים, אבל שם כתוב שאם מנהלים משק בית משותף אז זה כן נחשב...).

עדיין מרגיז וגובל בחוצפה. במשך שנים שילמתי סתם, ואני בטוח שאני לא היחיד.
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2018 22:26
נכון, מצד שני אלו התקנות של מדינת ישראל ולא של קרן הפנסיה. (ולא שחסרים חוקים מרגיזים בארץ)

אגב, אם תחשוב על זה, יש בזה איזשהו הגיון (גם אם מאוד חלקי) - הם מעדיפים שאנשים ישלמו על ביטוח למרות שהם לא צריכים מאשר שמישהו יצטרך את הביטוח והוא לא יהיה מכוסה.

הרי רוב האנשים ישכחו להודיע להם ברגע שהם מתחתנים/נולדים להם ילדים. אדם כזה ש"שכח" ומת, הירושים שלו לא יקבלו כמעט כלום.

עוד דבר שאתה צריך לקחת בחשבון, במיוחד מאחר ואתה חוסך ותיק יחסית, ככל שהצבירה שלך גדולה יותר עלות ביטוח השארים שלך קטנה יותר. בגדול הם מחשבים סכום כולל שיצטרכו לשלם במקרה ביטוח, ואת ההפרש בינו לבין הצבירה שלך אתה בעצם מבטח.
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2018 22:27
לא. היורשים מקבלים רק קיצבה. אם הצבירה יותר גדולה מהקיצבה אז אני חושב שהם מקבלים גם את ההפרש.

אבל מצד שני אתה משלם רק על ההפרש בין הצבירה שלך לקצבה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2018 22:28
רק עם הצבירה גדולה מהערך המהוון של הקצבאות. זה קורה רק בגילאים מאוד מבוגרים 55+ (הערכה).

עריכה: @roneng יא זריז :)
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2018 22:36
תלוי. לדעתי אם אתה בוחר מסלול ביטוחי שמקטין את ביטוח השארים, אתה תגיע מהר יותר למצב שהצבירה גדולה מהערך המהוון.

אני לא מוצא כרגע איך בדיוק מחשבים את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2018 22:56
תודה לכם יעקב ורונן. היות ואני חי עם זוגתי בשלוש השנים האחרונות, מתגוררים יחד ומנהלים משק בית משותף (יש חשבון הוצאות משותף), אך לא הכרזנו על עצמנו כידועים בציבור, האם היא נחשבת כשארים?
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2018 23:05
@Mars1

אתם חיים ביחד שלוש שנים ומקיימים משק בית במשותף ולכן היא תחשב כשאר שלך במקרה של מוות. לא צריך לרשום את עצמכם כיום כידועים בציבור, חס וחלילה במקרה של מוות היא תצטרך להציג אישור מרשם בית משפט (על סמך מגורים משותפים וקיום משק בית משותף).

במידה ואתה דואג גם לכלכלת הילדה גם היא תחשב כשאר ותזכה לקצבה עד שתגיע לגיל 21.
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2018 01:34
האם הבנתי נכון, ביטוח שארים בלי שארים (בן זוג או ילדים >=21) שווה לתשלום על כלום?

אם זה לא מוסיף כלום למוטבים/יורשים, למה אי אפשר לבקש את התשלום הזה בחזרה?
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2018 01:52
אי אפשר לבקש רטרואקטיבית, אבל אפשר לבקש לוותר על הביטוח.

צריך לשלוח ת"ז כדי להוכיח שאתה רווק ללא ילדים, וצריך לבקש מחדש כל שנתיים, אבל אם תעשה זאת לא תצטרך לשלם על ביטוח כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2018 20:05
אני לא מבין את ההגיון החוקי שמאפשר לגבות תשלומים על כלום.

במקום שעובד יהיה זה שצריך ליזום שינוי, היה הגיוני יותר אם החברות היו שואלות מפורשות, תקופתית, אם העובד רוצה או לא ביטוח שארים.

האם אורך תקופת תשלומי הביטוח משפיע על מה שהשארים יקבלו?
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2018 20:09
זה התקנון של הביטוח הקולקטיבי,

אתה לא חייב להיות מבוטח בקרן פנסיה מקיפה, יש קופות גמל ויש ביטוחי מנהלים.