⬅ חזרה לאינדקס

טבילת אש בהשקעות

🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2018 13:02
היי חברים,

אני קורא יחסית הדוק של הבלוג ועברתי על כלל הפוסטים של המשקיעה.

אימצת לעצמי סגנון חיים סולידי יותר והעיניים שלי נפתחו לסוגיות שלא הייתי מודע אליהן כלל לפני החשיפה שלי לבלוג.

עד היום לא הייתה לי האופציה ליישם את כל מה שלמדתי בנוגע להשקעות במהלך השנים האחרונות, אבל בקרוב אני אגיע לשלב בו אני יוכל ליישם אותם ולעבור מתאוריה לפרקטיקה.

רקע על עצמי: בן 22, סטודנט לתואר שני במדעי המחשב. סכום התחלתי של 30K, נכנסתי לא מזמן לקבע ואני חוסך כ5K כל חודש, סך ההוצאות שלי הן כ2K בחודש.

את השנה הנוכחית של התואר כבר כיסיתי ואת השנה הבאה אני מתכנן לכסות עם הפיקדון הצבאי.

אני מתכנן לחסוך בשני אפיקים, אחד לטווח בינוני, למטרת דירה וטיול אחרי צבא (יש עוד מספר שנים עד השחרור).

האפיק השני הוא לטווח הארוך במטרה לתת לעצמי שקט מחשבתי וגמישות בעתיד. אני אוהב את המקצוע שלי לפחות כרגע ונהנה לקום כל בוקר ולהגיע לעבודה.

תיק ההשקעה לטווח הארוך:

אני מתכנן להשקיע דרך קרן השתלמות ולבנות את התיק בהתאם לתיק שוקלד מריר של המשקיעה (65% מניות, 35% אג"ח). למיטב הבנתי קרן השתלמות ניתן לנהל עצמאית רק לאחר סכום מסוים אשר משתנה בין בתי השקעה, לכן אני מתכנן לחסוך לסכום זה ורק לאחר מכן ליצור את התיק.

מתוך 5K חסכון חודשי שלי אני מתכנן להפריש 2.5K בחודש (7.5K ברבעון), האם זה משנה אם אני מפריש פעם ברבעון או כל חודש?

בנוסף, אני יודע שישנה הגבלה על כמות ההפקדה בקרן מבחינת הטבות מס, כרגע אני לא חושב שאני אעלה על ההגבלה אבל בעתיד זה יקרה, האם כדאי להפקיד את כלל הכסף בקרן למרות שלא תיהיה הטבת מס או האם יהיה כדאי לפתוח תיק השקעות ללא הטבות מס?

חיסכון לטווח בינוני:

אני עדיין מתלבט איפה להשקיע, כרגע אני חושב להפקיד אותו בפיקדון בנקאי, אני מתלבט כי מצד אחד אחוז הרווח יהיה אפסי אבל מצד שני אני יודע שהוא יהיה בטוח יותר ויהיה קיים כשאני אגיע לרגע בו ארכוש דירה(התכנון הוא בסביבות ה10-15 שנים קרובות).

אני מתכנן להפריש לחסכון זה כ2.5K כל חודש גם כן.

אין לי כרגע חיסכון למקרה חירום, אני יודע שאני צריך ליצור אחד כזה אבל לא מצאתי כל כך מידע על הצורה בה אנשים מנהלים חיסכון כזה ואשמח אם תוכלו להפנות אותי למידע רלוונטי :)

את כלל השקעות אני מתכנן ליישם בחודשים הקרובים, אני טיפה חושש את האמת עכשיו שהדברים שקראתי ורעיונות שאימצתי מתחילים לרקום עור וגידים.

בנוסף בגלל שאני נמצא במסגרת צבאית אני טיפה מבולבל מהצורה בה מתנהל הכסף שלי, ההפרשות לפנסיה וכו'.

רציתי לדעת אם יש למישהו ניסיון עם השקעות תוך כדי שירות צבאי בקבע, עם מי אני יכול לדבר בנוגע להפרשת מעסיק לקרן השתלמות שאני רוצה, איך אני מגדיר ומשנה את ההפרשות שלי לפנסיה ועוד מספר שאלות שבעבודה באזרחות אני מניח שהולכים לדבר עם HR או המעסיק כדי לקבוע אבל הוא לא קיים כל כך במקרה שלי.

כמובן שאני לא מצפה ליעוץ וכו', אבל אשמח לשמוע הערות/הארות/השגות.

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2018 13:46
ברוךהבא לפורום!
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2018 15:29
תיק שוקולד מריר הוא יותר עקרון השקעות מאשר הרכב ספציפי ולכן אחוז המניות בו לא חייב להיות 65 אחוז. כמה אחוזים מהתיק אתה מוכן להפסיד? קח את המספר הזה והכפל ב2 וקיבלת את אחוז המניות שמתאים לך. עוד אופציה זה 100 פחות הגיל למרות שאני הייתי לוקח 110 פחות הגיל (בגלל עליית תוחלת החיים). יש עוד הרבה כללים שכאלה, ואפשר לקרוא עליהם בבלוג, גם המדריך לבניית תיק השקעות של התמונה הגדולה מועיל למדי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2018 16:57
אם יש לך יכולת שליטה עצמית טובה (ונשמע שיש לך), אפשר פשוט לשמור סכום בעו"ש ולעולם לא לרדת מתחתיו. זו אפשרות טובה כשאתה רוצה כסף בזמינות מיידית ולא להתעסק בשבירת פקדונות או משיכות מחשבונות נפרדים.

10-15 שנים זה גובל כבר בטווח ארוך, אם אתה מסכים, אז לא בטוח שהשקעה בפקדון זו החלטה נכונה לטווח זמן כזה ארוך.

לא מייעץ.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2018 17:56
אתה מודע לזה ש (בתור שכיר) לא ניתן להפריש לקרן השתלמות מתי וכמה שאתה רוצה, נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2018 19:40
הילד שלי צריך להתמנף?
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2018 23:08
קודם כל אני רוצה להודות לכולכם על התגובות!

אשתדל להתייחס בתגובה לכולכם ואשמח אם תוכלו להגיב גם בחזרה.

קראתי את החלקים האלה בבלוג, אני יודע שאולי כדאי לי להתחיל בחשיפה גבוהה יחסית לסיכון בגלל הגיל הצעיר שלי אבל אני לא יודע כל כך איך אני אתנהל במהלך ירידות ולכן אני מעדיף להתחיל בסיכון שסביר יחסית או אולי אפילו לעלות ל70% מאשר להתחיל מאיזור ה80% ולאחר מכן לסטות מהתכנית המקורית שלי בגלל העובדה שאני לא אוכל להתמודד עם הסיטואציה.

בנוגע לתוכן התיק עצמו אני כנראה אפצל את החלק של המניות ל:

70% MSCI WORLD

30% לשווקים מתעוררים

בנוגע לחלק של אגרות החוב אני עדיין לא סגור ואצטרך לבדוק טיפה יותר לעומק.

נשמע טוב, עד כה הצלחתי להתנהל באיפוק עם הכסף שנמצא בעו"ש, אנסה פשוט להמשיך כך :)

בנוגע לכמות השנים, בדיוק כמו שציינת גם לי זה מרגיש כמו טווח ארוך, לכן אני מתלבט.

כנראה שבסופו של דבר אני ארכיב תיק נוסף המיועד ספציפית למטרה הזו, כמו ההרכב של וכאשר אהיה קרוב מספיק למימוש המטרה אעביר את הכסף לפקדון בנקאי או תכנית חיסכון יותר בטוחה.

תודה רבה לך! כנראה שהתבלבלתי לגמרי! דיברתי עם חבר שלי לא מזמן על קופות גמל ועל מסלול שהוא משקיע בו באמצעות חבר, במהלך הכתיבה נזכרתי בזה ויכול להיות שמכאן נבעה הטעות שלי.

קראתי שוב בנוגע לקרן השתלמות, אצטרך לברר עם מי אני יכול לדבר בכדי להפריש על בסיס חודשי לקרן ההשתלמות אבל מעבר לכך ישאר לי עוד הרבה כסף מאותו החודש כדי להשקיע לטווח ארוך, האם כדאי לפתוח תיק השקעות עם מיסוי רגיל? או האם יש מסלולים עדיפים יותר?

שוב, תודה לכולכם על שיתוף הידע :)
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2018 23:34
לא, הכוונה הייתה יותר שבני עשרים יצטרכו 90% מניות. מינוף הוא דבר שכדי אך ורק אם מבינים לחלוטין מה עושים וגם אז לא תמיד והוא מסוכן ביותר אם עושים זאת בצורה לא נכונה!

לא מייעץ לא ממליץ
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2018 13:43
יש סיבה מיוחדת לחלק דוקא ככה?

אתה מודע לזה שיש מדדים שעוקבים אחרי כל העולם, כולל שווקים מתעוררים? למשל MSCI ACWI IMI או FTSE Global All Cap
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2018 20:52
אין סיבה מיוחדת את האמת, העדפתי חשיפה גדולה יותר לשווקים מפותחים מאשר שווקים מתעוררים, האם בדוגמאות שהצגת המשקל מחולק בצורה שווה בין השווקים השונים?
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2018 21:00
מחולק לפי משקל שוק