⬅ חזרה לאינדקס

רווח (realized) מפעולות פורקס בדוח של IB

🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2018 16:17
שלום,

בדוח פעילות שהוצאתי מ-IB, בחלק של Realized & Unrealized Performance Summary מופיעה כותרת FOREX ורווחים/הפסדים לכל מט"ח שנמצא בחשבון (חלקם רווחים ממומשים וחלקם לא ממומשים)

הפעולה היחידה במט"ח שנעשתה בחשבון זה המרת שקלים לדולר או ליורו (לא היתה המרה לשקלים).

בנוסף, היתה קניה ומכירה של מניות.

לכן לא ברור לי למה בדוח מופיע רווח פורקס ממומש משמעותי.

(אם זה קשור לשער הדולר אז ממש הפסדתי ולא הרווחתי כי בצעתי המרה בשער דולר גבוה (תחילת שנה שעברה ...)

איך רואה חשבון אמור להתיחס לרווח זה?

תודה מראש לעונים :)
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2018 16:38
הדו"ח של IB הוא לא דו"ח רשמי של רשויות המס הישראליות, ואני לא בטוח שIB יודעים (או רוצים לדעת) את כל חוקי המס שחלים על ישראלים.

רואה החשבון שלך אמור לקחת מהדו"ח את הנתונים הגולמיים (מחיר קניה, מחיר מכירה וכו') ולחשב בעצמו את הרווח החייב במס.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2018 16:53
רווחים שנוצרו כתוצאה מהפרשי שער (ביחס לשקל כמובן) ממילא פטורים ממס אם חיוביים ואינם מותרים בקיזוז אם הם שליליים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2018 17:04
זה מוזר.

מצד אחד, במדינה נגד מוזס, בית המשפט פסק את מה שכתבת.

מצד שני, בטופס 1325 אין שום התייחסות לזה. ההנחיה שם במקרה של הפסד היא פשוט להחסיר מחיר מכירה בשקלים פחות מחיר קנייה בשקלים.

אני מניח שזה נבע מכך שהם הניחו שהמדד לעולם לא יורד, ולא כתבו הנחיה שונה למטח.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2018 17:12
מה שכתבת מעניין.

אני חושב שרואה חשבון לא יכול להתמם ולהתעלם מהפסיקה. לגבי נישום הדיוט זה סיפור אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2018 17:23
אם הבנתי אותך נכון אז כן יש התייחסות בהערה 6- "הבהרה-הפסד הון בר קיזוז..."
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2018 19:28
המטבע הדיפולטי של החשבון זה דולר?

יכול להיות שהם מתייחסים לזה כאילו "מכרת" שקלים. וה"רווח" הוא בטח בין השער שבו הכנסת את השקלים לבין השער שבו מכרת אותם בעבור דולרים.

להתעלם. לא משלמים בארץ מס על רווחים מהמרות מט"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2018 20:59
לדעתי הכוונה כאן שלא ניתן לקזז הפסדים מקרן השתלמות, למשל.