⬅ חזרה לאינדקס

יועץ משכנתאות ובחירת מסלול מתאים להשקעה

🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2018 10:30
אנחנו זוג צעיר, ללא ילדים, מעוניינים לקנות בית בדרום (אשקלון-קריית גת) בסכום של עד 700,000 ש"ח. הבית מיועד להשקעה \ מגורים, תלוי מה בדיוק נמצא, איזה אזור, אם יהיו ילדים עד אז וכו'.

הון עצמי של כ-100,000 ש"ח כרגע. מעוניינים לקנות בשנה הקרובה, יכולים לחסוך עד אז עוד 80K , או 100K אם ממש נתאמץ. משכורות נטו ביחד - 19K. צפוי להעלות בזמן הקרוב ולהגיע בעוד שנה ל22-23.

בגלל חוסר הבנה די מוחלט בנושא, רוצים לקחת יועץ משכנתאות. כרגע האופציות שאני רואה לנו הן:

1. לקחת משכנתא כאשר יש לנו הון עצמי מינימלי.

2. למשכן בית שיש בו לאחד מאיתנו חלק של 33% מירושה - הבית בשווי של 1.5 מיליון. אין לי מושג לגבי התהליך הזה וזו אחת הסיבות שאני מחפש ייעוץ.

3. לקחת הלוואה של 100-200K בריבית נמוכה מהעבודה של אחד ההורים. גם לגבי זה אין לי מושג כרגע אם זה אפשרי. ואת שאר הסכום במשכנתא רגילה.

יש לכם המלצות לגבי מישהו מאזור הדרום או המרכז שיכול לייעץ בנושאים הללו?

אשמח גם לשמוע תובנות נוספות.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2018 11:14
אני חושב שיש בעייה במישכון חלקך בדירה משותפת ו @רוני אולי יכול להבהיר את הנקודה הזאת.

בכול אופן איך שאני רואה את התמונה, עם שיעבוד הדירה מהירושה או בלי, אתם הולכם למשכן עצמכם לדעת ואני צופה חיים באושר ולא בעושר עם אבן ריחיים כבדה, כבדה מאוד לצווארכם. מי יכול להבטיח היום ששניכם תמשיכו לעבוד/לשמור על מקום עבודה/פיטורין. מה יהיה כשגיעו הצאצאים - ההכנסה תיחתך בכ 50%.

למעט ה 100K שאתה מביא מהבית עדיין חסרים לך 600K. הבנק ייתן משכנתא עד 75% מערך הדירה וגם זה לא בטוח כי יש לך חלק בדירה אחרת אז אולי יאשרו לך רק 50% מערך הדירה וזה כנראה תלוי אם דירת הירושה נקיה ממשכנתא. בנוסף אתה מתכנן לקחת הלוואה עקיפה ממקום העבודה של ההורים.

וכאן אני רואה בעיות. האחת - מערב משפחה בעניינים כספיים, איך להגיד, אם להורים היה מזומן היו אולי נותנים מתנה או הלוואה פרטית. ודבר שני האם יש לך אחים ואחיות ואם כן מה הם יטענו/יגידו למה שאתה תקבל והם לא? ובנוסף, האם ההורים הציעו את זה או שאתה מבקש מהם מבלי להתחשב בעתידם הכלכלי לקראת פרישה.

עוד שאלה - מי הם שאר השותפים בדירת הירושה?

דעתי בנושא ידוע לרבים מחברי הפורום, אני לא מייעץ אלא מביע את דיעותי האישיות בנושא ששווים ככליפת השום אבל יש אחרים שדעתם שונה משלי ונשמע מה יש להם להוסיף לדיון.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2018 11:32
בלתי אפשרי.

25% תצטרכו להביא מהבית (קצת יותר כי יש הוצאות מסביב).

מניח שאפשר, קחו בחשבון שאתם תחזירו סכומים גבוהים כל חודש, הרבה יותר מאשר הדירה תניב בשכ"ד.

לא מבין את הכלכליות של המהלך אא"כ אתם צופים עליית מחירים רצינית של הנכס.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2018 13:19
אני בהחלט מסכים עם יוסי ואורי, לדעתי עדיף להמתין ובינתיים להגדיל את ההון העצמי, אשקלון וקרית גת שניהם סובלים כבר היום מעודף היצע, שילך ויחמיר בשנים הקרובות, במיקומים אלו הזמן עובד לטובתכם.

זכרו, כאשר אתם רוכשים דירה יד שניה בסכום של 700,000 ש"ח, צריך לקחת בחשבון עלויות רכישה ואפלו שיפוץ קוסמטי של הנכס.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2018 13:34
הדירה בה יש לי 33% נקייה ממשכנתא. מדוע אין אפשרות למשכן? אם יש הסכמה של כל שאר הבעלים?

העובדה שיש לי חלק בדירה הזו יגרום לכך שאקבל פחות משכנתא מרוכשי דירה ראשונה? בעתיד החלק שלי בדירה הזו יגדל גם ל 66% ול 100%, מירושה. (כמובן שלא רוצה לחשוב כרגע על האפשרות הזו)

תודה על כל התגובות.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2018 13:43
טוב, שמעתי על הורים שהורישו את רכושם לחתול, למטפל הסיעודי ולשכנה, תוציא את זה מהמשוואה כבר עכשיו ותבנה רק על הפירות שלך. מה שבא אחר כך - ברוך הבא, אבל לבנות על זה? לא בספר שלי.

לא ענית על שאלתי - מי הם השניים האחרים בדירת הירושה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2018 16:25
כי הבנק לא יוכל לקחת את הדירה כולה אם לא תעמדו בתשלומים
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2018 18:41
השניים האחרים הם אמא שלי ודוד שלי (אין לו ילדים) אין לי עוד אחים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2018 23:29
אולי תצליח לשכנע את הבנק להעניק לך הלוואה באם יש הסכמה של כל הבעלים אבל בכל מקרה ההלוואה תהיה בגובה חצי מ33% קרי 16.5% מערך הנכס.
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2018 08:57
בדקתם שיש בתים כאלה בכלל?

+1
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2018 11:06
מעבר לרצון הכנראה בלתי-רציונלי להיות בעלים של בית בישראל, רצון שמשותף להרבה זוגות צעירים, סיבה נוספת שאנחנו רוצים לעשות את המהלך הזה היא כדי להכנס למצב של "חסכון כפוי" בצורת משכנתא. קשה לנו לחסוך כשהמטרה שלשמה חוסכים רחוקה מדי... נוטים להיות די בזבזנים. אני לפחות מתנחם בעובדה שאנחנו מודעים לזה טוב מאוד..
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2018 13:58
למה בלתי רציונלי?

יש הרבה סיבות רציונליות להיות בעלים של בית.

במקרים מסוימים, על בעלות של בית משלמים מעין "פרמיית בעלות"*. אז בגלל שזה עולה יותר, זה הופך ללא רציונלי?

הכל שאלה של מחיר, ואם פלוני מוכן לשלם את המחיר או לא, זו שאלה סובייקטיבית שהתשובה לגביה יכולה להיות רציונלית לחלוטין מבחינתו, ואולי אפילו משתלמת כלכלית.

*הנחתי שלהיות בעלים של בית עולה יותר מאשר לא. אני לא בטוח שזו הנחה נכונה אבל נניח לצורך הדיון.