⬅ חזרה לאינדקס

מכירת רכב לצורך השקעה בשוק ההון

🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2018 19:10
היי.

קצת רקע: בן 25, רוב הכסף שלי מושקע במניות (קופת גמל להשקעה + תעודות סל\מחקות).

חשבתי למכור את הרכב שלי, לקנות אופניים חשמליים, ואת היתרה להשקיע בניירות.

חשוב לציין שאני עובד במקום רחוק, והרכב כן חוסך לי לא מעט זמן בהגעה ובחזרה מהעבודה.

לא אכחיש שיש לי חשש מסוים מהמהלך, שכן זהו צעד שנשמע הזוי לסביבה שבה אני חיי,

טיעונים כמו "איך אסע למקומות רחוקים אם אצטרך", "איך אצא לדייט, קניות בסופר, לסחוב טלויזיה בבגאז'" עולים בראשי.

לצורך העניין אקבל על מכירת הרכב בWorst case כ30 אש"ח.

מצד שני, אפקט ריבית דריבית קורץ לי, חיסכון בדלק ובביטוחים.

אשמח לשמוע אם יש כאן אנשים שהיו בסיטואציה דומה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2018 21:01
כמה יעלה לך להתקרב למקום העבודה מבחינת דיור?
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2018 21:27
לפני שאתה עושה את המהלך, הייתי מציע לך להחנות את הרכב לשבוע-שבועיים ולראות איך אתה מסתדר.
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2018 21:33
לא שיקול. בהנחת תשואה של 3% בתיק זהיר, תרוויח משהו כמו 10K ש"ח בעשר השנים הקרובות. די זניח ביחס למשכורות שתקבל בתקופה הזו. להגיע לעבודה בקיץ מיוזע ומסריח זה לא מתכון טוב לקידום.

זה יותר משמעותי, ועדייין הייתי חושב ברצינות על המהלך.
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2018 22:34
תיק מנייתי לטווח ארוך
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2018 23:39
איפה אתה גר? ואיפה אתה עובד?
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2018 23:51
15 ק"מ מרחק, תחבורה ציבורית בינונית בשעות הבוקר המוקדמות וגרועה במהלך שאר היום.
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2018 20:37
לא הייתי ממהר לעשות זאת, אלא אם הביטוח, האחזקה והדלק מעיקים עליך, או אם אתה יכול בקלות להשתמש ברכב של ההורים.

לא הייתי ממעיט בחשיבות הדייטים והנסיעות בסופי שבוע.

במקרה ואתה מתקדם לגילך מבחינת המשכורת ועלות אחזקת רכב מהווה נתח לא משמעותי מהכנסתך השנתית, לא הייתי עושה זאת, אבל במידה ואתה לא באמת זקוק לרכב, אז תמכור.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2018 19:54
מציעה לך בתור ניסוי עדיין לא למכור את הרכב אבל להעמיד פנים שאין לך רכב ולהסתדר בלי. ככה תחווה איך זה התחבורה הציבורית ושאר ההסתדרות בלי רכב. אולי תגלה שמשתלם לך car2go או מוניות וכו'.

עוד דבר שאתה יכול לעשות זה לרכז נתונים על הוצאות על רכב (דלק, מוסך, ירידת ערך, רשיון רכב, חניה, ביטוח וכו') ומכך להסיק כמה בממוצע חודשי עולה לך להחזיק רכב. אם תמכור ותתחרט אחרי כמה חודשים, תוכל לקנות רכב אחר במקומו, חסכוני בדלק ובמוסך ובביטוח, וחסכת כסף של אחזקת הרכב בחודשים שבין לבין. זה יוצא משתלם בעיקר אם הרכב הנוכחי לא אידאלי מבחינת מוסך/דלק/גודל. אבל ברור שזה כאב ראש למכור ולקנות רכב.

עריכה: אמרת שתוכל למכור את הרכב ב30 אלף שח. אני אישית הייתי קונה רכב ידני במחיר של עד 15 אלף. זאת כי היו לי עלויות על הגיר הרובוטי של הרכב שלי והייתי בכיף מוכנה לנהוג על ידני שגם חסכוני בדלק וגם פחות נוטה להתקלקל, וגם יש לי אוטו שנת 2005 והוא ממש סבבה ולא מתפרק לגורמים כמו שנוטים לחשוב על רכב "ישן" (וכיף לא לשלם ביטוח מקיף).

בשורה התחתונה, תבדוק קודם איך זה לחיות בלי רכב לפני שאתה מוכר אותו. אחרי שבוע-שבועיים עד חודש יהיה לך מושג די טוב אם אתה מוכן לוותר עליו או לא.