⬅ חזרה לאינדקס

איך והיכן להשקיע?

🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2018 19:16
שלום חברים!

אשמח לעצותיכם המחכימות.

ברצוני להשקיע, ההשקעה היא לטווח בינוני [15 שנים פלוס מינוס], ברצוני שיהיה לי בעתיד הון נזיל.

יש לי רצון ויכולת להפריש 4,000 ש"ח בכל חודש לצורך ההשקעה. אין לי הון עצמי. יש לי דירה.

אפשרות אחת: לקחת משכנתא, לקנות דירה זולה יחסית [600 אל"ש], לשלם משכנתא 6,000 ש"ח בחודש [2,000 שכירות + 4,000 מהבית], אחרי כ- 10 שנים סיימתי עם המשכנתא. בתקוה שמחיר הדירה יעלה [גם אם לא בחדות כמו השנים האחרונות]

אפשרות שניה: השקעה בשוק ההון. בתחום הזה אין לי כמעט מושג והייתי שמח לשמוע את דעת החברים, כמה אוכל להרויח בהשקעות בשוק ההון לטוח הבינוני, כמובן לא השקעות מסוכנות מידי - אלו כל חסכונותי. כמה ישאר לי אחרי תשלום המס.

החסרונות בהשקעה בדירה ידועות לי: כאב ראש למצוא שוכרים וכו', לא תמיד מוצאים שוכרים, לא תמיד השוכרים משלמים, תיקונים נדרשים בדירה [בפרט בדירות ישנות]. חסרון רחוק: ירידת מחיר הנכס

המעלות בהשקעה בדירה: סכום גדול אני 'לוקח' מהבנק, השקעה יציבה [סיכוי נמוך מאוד שמחיר הדירה ירד משמעותית].

על שוק ההון אין לי כ"כ מושג. מה שידוע לי שיש סיכוי שאפסיד גם מהקרן?!

אשמח לעצת החברים

בתודה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2018 19:50
לטווח בינוני, איך זה שונה מנדלן?

אתה צריך להחליט על רמת סיכון שאתה מוכן להיחשף אליו.

יש כאלה שמודדים סיכון בכמה הם מוכנים לראות את התיק נחתך בשנה הכי גרועה.

יש כאלה שמודדים סיכון בתנודתיות (כלומר כמה זה משתנה מיום ליום, גם אם בטווח הארוך זה עולה)

בעיניי, נדלן מסוכן כמו מניות. ההבדל הוא בעיקר פיסכולוגי, כי בנדלן אין לך מסך אדום שמראה לך את המחיר שלו בכל רגע בזמן.
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2018 20:48
ההרגשה היא שבנדל"ן תמיד ישארו ארבע קירות... כנראה שזה רק פסיכולוגי.

ובמספרים: ע"פ התרחיש שכתבתי למעלה, אשלם מכיסי 4,000 ש"ח כל חודש למשך עשר שנים, סה"כ 480,000 ש"ח, נניח [נראה לי תרחיש סביר] שמחיר הנכס יעלה ב- 20% ויהיה שווה 720,000 ש"ח [כמובן, מחיר הנכס יכול לרדת, יכול שלא לעלות ויכול לעלות בחדות. לתחושתי :) 20% זה סביר. תקנו אותי כשאני טועה...]

סה"כ ריוח של 50%, פחות מיסים

איך זה נחשב בשוק ההון? ריוח כזה נחשב נמוך מידי, גבוה מידי, רגיל? [בהשקעה ברמת סיכון רגילה. אם יש דבר כזה]
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2018 21:18
20% לשנה רווח מדהים

אבל ל 10 שנים זה כבר 1.8% לשנה נומינלי

ול 15 שנה 1.2% נומינלי ....

אני לא שולל השקעה בנדלן אבל לשים את כל כספך על מקור הכנסה אחד שאותו אתה צריך לממן במשך 15 שנה כדי להרוויח 1.2% + ריבית (שכד ) של בטח 3% (גם בדחייה של 10שנה)