⬅ חזרה לאינדקס

תיק השקעות עם חלק פטור ממס

🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2018 18:09
דובר כאן רבות על היתרון בכך שהחלק הפטור ממס בתיק ההשקעות (למשל קופת גמל בניהול אישי) צריך להוות כמה שיותר אחוז מהרכיב בעל הסיכון בתיק, ובהתאמה לרכוש את הרכיב הסולידי בחשבונות שאינם פטורים. במקרה של צמיחה ההיגיון המתמטי ברור, אך עלתה בי תהיה מה קורה במקרה של נפילה חדה, למשל?

נניח שהיפותטית החשבון הפטור שלי כולו מורכב ממניות בעוד החשבון הלא פטור שלי מאזן עם אג"חים. במקרה של נפילה חדה, סכום הכסף בנטו שנחתך גבוה בהרבה להבנתי, מאשר המקבילה בה החשבון הפטור לא היה מנייתי ב-100%. האם במקרה כזה לא היה עדיף שחלק מהפלח הסולידי יהיה גם בחשבון הפטור ממס?

אשמח אם מישהו יוכל להביע את דעתו בעניין ולעשות לי קצת סדר.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2018 20:35
תזכור שיש לך תיק השקעות אחד

ככה אם יש לך 200K מניות בחשבון פטור ו200K אג"ח בחשבון ממוסה יש לך בעצם תיק 50/50 אחד.

אם שוק המניות ירד בחצי והאג"ח לא יעלה כלל ישאר לך 75% מהכסף לא משנה איך תחלק את אותו תיק 50/50 בין החשבון הממוסה והלא ממוסה.

פשוט במקום שתיק אחד יהיה שווה 50% והשני 100% מערכו הקודם יהיו לך שני תיקים עם 75% מערכם הקודם (אם חילקתה 50/50 בכל אחד מהם).

ההבדל יהיה רק שתתחיל להוציא כסף מהתיק הממוסה, אז תשלם יותר מס כי היתה בו יותר תשואה גבוהה יותר כתוצאה מרכיב מנייתי רב יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2018 08:21
אני מחזיק כמה תיקים למטרות שונות.

כתוצאה, אני מחזיק גם נכסים פחות תנודתיים בחשבון פטור לחלוטין.

ראה גם את Level up.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2018 10:06
אבל בסוף אתה מחשב תיק אחד שמבוסס על כולם, לא?

ואז בוחר את המקום הכי טוב עבור על נכס?
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2018 23:26
לא.

כן.

יש לי תיקים למטרות שונות בטווחי זמן שונים מאד, ובכל אחד מהם יש הקצאה מתאימה.

אני מניח שהרווחים בIRA והפנסיה לא יהיו נזילים מיד בגיל שישים (בגלל אופטימיזציית מס), ולכן אני לוקח בחשבון אכילה של קרן ההשתלמות לפניהם.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2018 23:50
אצלנו החלק המנייתי הוא 50% אבל רק 30% נמצא בחשבון פטור, כך שבפועל אין ממש בעיה כי בחשבון הממוסה יושבים 70% מהכספים , 20% מניות וחמישים אחוז היתר

אז אין דילמות איזון,
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2018 18:00
מה שאני לא מבין נובע מכך: בהנחה שהחשבון הפטור נזיל. כאשר ארצה להתחיל למשוך כספים מהתיק , יהיה עדיף לי לדחות כמה שיותר משיכה מהחשבון הממוסה. אם החשבון הפטור מכיל כמה שיותר מרכיב המנייתי, זה אומר שהוא תמיד יהיה יותר פגיע לנפילות. זה יהיה נכון גם כאשר אהיה קרוב למשיכת הכספים, אפילו אם בזמן זה כבר אאזן את התיק כך שיהיה הרבה יותר סולידי. מכאן שהחלק הממוסה יכול ליפול משמעותית גם אז. האם לא עדיף במקרה כזה שהחלק הממוסה יפגע? זה כאילו "איבדתי" את יתרון הפטור ממס.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2018 18:06
במשיכה אתה אמור לשמר את האלוקציה,

בכל אסטרטגיה שלא תבחר אפר להראות מצב שבו תפסיד, אתה מנסה לחזות ולתזמן את אחפה כדאי לשים את התיקים וזה קשה כמו לחזות איזו אלוקציה תכה את השאר תמיד ...
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2018 12:52
ומה קורה כשאין נפילה אבל מטבע הדברים בחשבון הפטור המניות לדוגמה מקדימות מאוד בתשואה את האג"ח בחשבון החייב. מה לעשות עם ההפקדות השוטפות? להמשיך לקנות את המניות בפטור משנה את אלוקציה. לקנות אג"ח בפטור יגרום לבזבוז הפטור ממס.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2018 14:05
אלוקציה יותר חשובה מאופטימזציית מס.

לדעתי.

עם הזמן יהיו לך גרורות בחשבונות שלא התכוונת שיהיו שם.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2018 17:00
כל עוד סכום ההפקדה החודשית שלך לקרן השתלמות לא עולה על סכום ההפקדה של לחשבון הממוסה, אני לא רואה איך יש לך לדאוג לשינוי לא רצוי של האלוקציה

(בהנחה של תיק 50/50 או מעל 50 מניות)