⬅ חזרה לאינדקס

קרן השתלמות

🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2018 10:00
יש לי 170,000 שח באנליסט בדמי ניהול 0.8 והם לא מוכנים להוריד אפילו שבדוחןת שלהם רשום שבממוצע משלמים אצלהם 0.6. גם התשואות שלהם לא נראות לי.

חשבתי על ibi מחקה מדד s&p 500 אבל אני מבין מהפניות שלי שמי שמנהל את העסק זה הלמן אלדובי. החוןת דעת שמצאתי עליהם באינטרנט הן לא הכי חיוביות.

מה שיותר חשוב לי אפילו מתשואה ודמי ניהול זה (1) חוסן בית ההשקעות (2) שלא יהיו "באגים" שיצריכו אותי להתקשקש איתם הרבה בטלפון לאן נעלמה ההפרשה מלפני חודשיים וכו.שהכל ידפוק.

ברור שאני גם רוצה להגדיל את התשואה ולהוריד דמי ניהול אם אפשר.

חשבתי על אלטשולר שחם מניות שלוקח גם 0.8 אבל יש לו תשואות טובות אם כי זה לא מבטיח כלום לגבי העתיד.

עוד קרנות השתלמות מחקות מדדים? IRA אני מניח שיש גם עמלות קניה, מכירה וכו.

אופק לקרן? 10-15 שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2018 10:24
באנליסט הכל דופק ? אתה מרוצה מהם ? הם בית השקעות גדול ? אתה מבין לאן אני חותר ?
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2018 10:56
לא בטוח שזה שיקול רלונטי. גם אם בית ההשקעות יקרוס כנראה שהכסף שלך יהיה מוגן

אצל כולם יש באגים.

מנסיון בעיות בסגנון הן בד"כ בגלל באג אצל המעסיק/הסולק של המעסיק ופחות בגלל בית ההשקעות.

הנפוצים בפורום הן ibi ואינטרגמל.

גם בקרן רגילה יש עמלות כאלה. זה פשוט מתחבא בתוך התשואה (כלומר התשואה המוצגת היא אחרי הוצאות כאלה של הקרן). אתה יכול לראות כמה זה עולה לך תחת סעיף "עמלות ניהול השקעות".
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2018 13:04
אני רוצה להבין,

אתה מעביר דרך הוראת קבע לבית השקעות לטובת קרן השתלמות וקורה מצב שהכסף יורד לך מהבנק אבל הם "לא קיבלו" אותו ? זה קרה פעם למישהו?
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2018 13:24
כן, קרה לי כמה פעמים במקום אחר שכסף שירד מהמשכורת לטובת הקרן פנסיה (באותו המקרה) לא נכנס. לא ראיתי את הכסף בדוח ההפקדות. ואז בית ההשקעות אומר שהמעסיק לא העביר ושאני אפנה אליו והמעסיק אומר שהוא העביר ושבית ההשקעות עשה את הטעות. שני הגופים הם גדולים ובירוקרטיים והמון זמן ועצבים של התעסקות. קרה לי כמה פעמים ומשתדל להימנע מזה כי בהחלט באופן שוטף פוגע לי ביומיום ואין לי חשק להתחיל לחפש טעויות.

באנליסט עד כה לא קרה אבל התשואות שלהם לא משהו ודמי ניהול גבוהים.

IBI כבר לא מתעסקים בקרן ההשתלמות המחקה. בפנייה אליהם הם כתוב לי שזה של הלמן אלדובי ובפועל מי שחזר אלי גם הציג את עצמו כהלמן אלדובי.

אני לא בטוח עדיין אם הלמן אלדובי זה בית השקעות טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2018 13:40
קרה לי בחודש שעבר עם IBI. טלפונים הלוך חזור איתם ועם המעסיק ובגלל שאין סוכן אז אתה בין הכסאות. אחרי כמה שבועות הסתדר. מקווה שהחודש יהיה בסדר, עד עכשיו לא היו בעיות
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2018 14:12
אני לא מעביר בהוראת קבע. מי שמעביר זה המעסיק (או יותר נכון הסולק של המעסיק).

קרה לי כמה פעמים (במיוחד במעבר בין קרנות) שהמעסיק/הסולק העבירו לחשבון בנק לא נכון או לא שלחו קובץ פיצול נכון ועוד כמה טעויות כאלה.

ברוב המקרים הטעות הייתה של המעסיק/סולק ולא של חברת הגמל. כמה שיחות טלפון סידרו את העניין.

אגב, אחרי שהעברה עוברת בצורה טובה באופן אוטומטי הן לרוב ממשיכות להעבור בלי בעיות, אלא אם כן היה שינוי (החלפת חברת גמל, החלפת עבודה, המעסיק החליף סולק, הסולק שינה את שיטת העברת הכספים וכו').
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2018 14:14
הייתה לי בעיה עם IBI בהתחלה כשעברתי אליהם. מהנסיון שלי הם דוקא היו ממש בסדר ומאוד השתדלו לעזור.

נכון שאתה בלי סוכן, אבל כמה טלפונים והכל מסתדר. במקרה הכי גרוע אתה מתעקש שהמעסיק יתקשר לדסק מעסיקים ויפתור את הבעיה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2018 14:53
אני מבין שלרוב פה זה קרה כשכירים ולא כעצמאיים המפרישים "ישירות" , מעולם לא טרחתי לבדוק.

ה' יישמור, מה יהיה עם הפורום הזה? כל יום מחדש אני מבין את עומק הבורות שלי...[מרבה ידע מרבה מכאוב].
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2018 23:37
גם הפרשה "ישירה" לפעמים לקחה זמן להיקלט

היום יש נוהל דווח אחיד, לא אמורות לקרות בעיות "אי-קליטה" אלא אם היתה טעות ביעד כמובן

וטעויות אחרות של בני אנוש