⬅ חזרה לאינדקס

קרן השתלמות IRA - איך מתחילים

🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2018 12:18
שלום,

עד עכשיו מסלולי הפנסיה וההשתלמות שלי התנהלו בדרך הקונבנציונלית שאפשר לסכמה בבחר את אחת מהקרנות שעובדות עם המעסיק ובתוכה בחר את המסלול הכללי. עשיתי זאת בעיקר בשל חוסר ידע וחוסר רצון להשקיע אנרגיה בללמוד את הנושא.

לאחרונה בעקבות חשיפה לבלוג הגעתי למסקנה שעלי לקחת יותר אחריות. ברצוני להתחיל עם קרן השתלמות IRA, אך לא ברורה לי שרשרת המזון פה:

אם נכון לעכשיו יש לי קרן השתלמות בחברה כלשהי (שצברה מעל 150K), כדי לנהל IRA, אני צריך למצוא שני ספקי שרות ? אחד שיתן לי את הפלטפורמה בה יפקיד המעסיק את כספי ההשתלמות (ואליו אעביר את הכספים שנצברו עד עכשיו) והשני הוא ברוקר לביצוע הפעולות על כספים אלו ? או ששני השירותים הללו מסופקים על ידי ספק יחיד ?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2018 10:24
IRA ינוהל בתוך אותו ספק שירות, אין פיצול. מי שמציע IRA נותן לך חבילה כוללת - גם מסגרת להפקדות ממעסיק וגם פלטפורמה של ניהול השקעות. במערכת מסחר שתקבל אתה תראה בהתחלה את כל הסכום שעבר מקרן קודמת ותוכל לקנות ניירות ערך לפי רצונך עם הסכום הזה ובנוסף כל חודש הפקדת מזומן חדשה שמעסיק מפקיד לקרן השתלמות שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2018 10:35
לא מדוייק. יש פיצול - חברת הגמל והברוקר לא חייבים להיות אותה חברה.

מה שכן, אתה לא באמת צריך "למצוא" את שניהם. בשלב ה"התחברות" אתה מדבר רק עם חברת הגמל.

לכל חברת גמל יש מספר ברוקרים שהם עובדים איתם ושיש להם הסכמים קבועים איתם. כשאתה מתחבר לחברת הגמל אתה יכול לבחור עם איזה מבין הברוקרים אתה מעוניין לעבוד.

אחרי שבחרת ברוקר ותחלת לעבוד הדברים קצת מסתבכים, חלק מהתמיכה נעשית ע"י הברוקר (מה שקשור לקניה/מכירה של ניירות וכו') וחלק ע"י חברת הגמל (הפקדות מעסיק, פדיון הקרן, ניוד וכו').
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2018 11:19
צודק, הניסוח שלי היה לא מדוייק, פלטפורמת המסחר שהחוסך מקבל יכולה להיות של ספק חיצוני אבל מבחינת החוסך אין צורך "לחפש" אותו, מי שנותן לך IRA חייב לתת גם גישה למערכת המסחר. לא חסר גם חברות גמל שהם גם ברוקרים ואז הכל מתנהל בתוך אותו ספק. אני מנהל IRA במיטב דש (לא המלצה) שהם מספקים גם שירותי גמל וגם פלטפורמת המסחר שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2018 00:58
תודה רבה על ההסבר.

אני מניח שהן חברת הגמל והן הברוקר גובים דמי ניהול משלהם, בין אם הם תחת אותו ספק ובין אם ספקים נפרדים.

האם יש בפורום השוואה של הספקים השונים מבחינת עמלות/דמי ניהול ?

האם ישנם היבטים נוספים מלבד עמלות שעלי לקחת בחשבון בבחירת הספקים ?

כאשר אני מעביר מהקרן הנוכחית שלי לספק החדש שאבחר אני משלם עמלות כלשהן ?
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2018 01:42
לא בהכרח.

בהרבה מקרים תשלם רק לחברת הגמל והשימוש בברוקר הוא חינמי. במקרים אחרים התשלום לברוקר הוא סכום לא גדול במיוחד.

לא ממש. וזה גם משתנה מאדם לאדם לפי יכולת המיקוח שלו (לפחות העמלה שחברת הגמל לוקחת. העמלה שהברוקר לוקח אחידה לכל הלקוחות של אותה חברת גמל ולא ניתנת למיקוח)

בגדול העמלה הכי נמוכה שאני שמעתי עליה (עבור תיק מאוד גדול - סביב ה1 מליון ש"ח) היא 0.1%, בתיקים קטנים אפשר לדעתי להגיע לאזור ה0.3%. (סתם שיהיה לך סדר גודל).

מעבר לעמלה שנתית יש עלויות קניה/מכירה, המרות מט"ח וכו'

לא.