⬅ חזרה לאינדקס

פתיחת חשבון ברוקראז' אמריקאי

🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2018 14:50
היי

יש לי חשבון ברוקראז' שאני מנהל אותו במיטב דש טרייד( במסגרת של קופת גמל IRA בניהול אישי).

מכיוון שהעלויות ההקפיות והעמלות בחברות הישראליות הם מאוד יקרות התחלתי לחשוב על העברת החשבון לחשבון ברוקראז' זר(אמריקאי).

היום דיברתי עם 2 חברות:

1. E*TRADE- הם אמרו שאין להם אפשרות לפתוח חשבונות זרים כרגע, וייתכן שבעתיד זה יהיה אפשרי

2. TD Ameritrade שניתן לפתוח אצלם חשבון. דיברתי עם הנציג על העלויות וכל מה שמסביב.

השאלות שלי הן כאלה:

א. ישנם חבר'ה כאן בפורום נכבד זה שמנהלים חשבון ברוקראז' ב- TD Ameritrade ויכולים לחוות את דעתם בנוגע להתרשמות שלהם מהחברה הזו.

ב. אני מניח שישנם השלכות בניהול חשבון ברוקראז'( חשבון זר) בכל הנוגע לנושאים כמו מיסים, הן מהרשויות האמריקאיות והן ממס ההכנסה היקר שלנו. אשמח למידע אותנטי ומוצק בכל הנוגע למיסוי ושאר מרעין בישין.

אשמח לתשובתכם המחכימות

בהערכה גדולה לקהילת פורום נכבד זה

יום מעולה
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2018 14:59
שים לב שלא ניתן לנהל קופת IRA בברוקר זר. (אתה צריך חברת גמל ישראלית, ומוגבל לעבוד רק עם חברות הברוקר שעובדות עם אותה חברת גמל).

יש כמה (לא אני). אבל הרוב לדעתי עובדים עם Interactive Brokers (כולל אותי).

הייתרון הגדול של IB הוא בהמרות המט"ח הזולות.

היו כבר כמה דיונים בנושא.

בגדול, כל עוד אתה לא אמריקאי, הברוקר ינכה לך במקור את המס שאתה צריך לשלם לרשויות האמריקאיות (וגם לרשויות מס זרות אחרות, במקרים מסויימים).

למס הכנסה תצטרך לדווח בעצמך אם מתקיים אחד המקרים הבאים:

1. אתה גם ככה מחוייב בהגשת דו"ח מסיבה אחרת (ואז אתה צריך לדווח גם על ההכנסות שלך מהתיק הזה).

2. אם יש לך הכנסות מדיבידנד שלא נוכה עליהם מס במקור, או שנוכה פחות מ25% (נדיר יחסית בניירות אמריקאים, אבל קורה לפעמים)

3. אם מכרת ניירות ברווח או אם מכרת בהפסד ואתה רוצה לנצל את מגן המס.

*לא מיעץ, לא ממליץ וכו. לא רו"ח ולא באמת מבין על מה אני מדבר.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2018 18:44
היי אני בTD אבל יש לי חשבון גם בIB בשביל ההמרות כי TD לא יכולים לקבל שקלים לחשבון.
🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2018 14:06
היי יעקב

אפשר לשאול למה בחרת לנהל חשבון בTD ולא בIB. ממה שראיתי אפשר להשיג מחירים מאוד טובים בעמלות בIB דרך קישור שדיבידעת נותן.

אשמח להבין את הבחירה שלך על כל השלכותיה.

תודה רבה ושבת שלום
🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2018 15:53
בקצרה פתחתי את TD לפני המבצע של דיבידעת, אבל הייתי משלם המון על העברות והמרות.

כשהתפרסמו תנאי דיבידעת פתחתי חשבון גם שם. שקלתי רבות אם פשוט לעבור רק לIB בשביל הפשטות, אבל IB לא מספקים שירותי בנקאות וTD כן וגם בקרנות שאני קונה בTD אין עמלת קנייה ומכירה (קרנות מחקות של StateStreet).

עוד עניין קטן TD מאפשרים רישום מוטבים לחשבון (TOD) כך שבמקרה של לכתי המוקדמת החשבון יעבור לרשות אשתי בלי תהליך ירושה.