⬅ חזרה לאינדקס

קרנות סל ישראליות שמחלקות דיבידנדים

🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2018 19:08
שלום לכולם,

השקעתי בעבר בETF - VTI אשר מחלק דיבידנד בדולרים.

האם ישנם קרנות ישראליות שמחקות את ה-S&P500 וגם מחלקות דיבידנד?

תודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2018 20:20
אני די בטוח שכולן (או לפחות רובן) צוברות.

למה אתה רוצה דוקא קרן מחלקת ישראלית?
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2018 21:38
אני די בטוח שקרנות ישראליות על מדדי חול לא יכולות לחלק דיבידנד (כי הם לא מקבלות אותן בעצמה)
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2018 21:48
הן יכולות אם הן רוצות - אין חוק שמחייב קרנות ישראליות לעבוד עם חוזים עתידיים.

אני מסכים שרובן לא מחלקות בין הייתר בגלל הצורה שבה הן עובדות (חוזים), אבל זה לא אומר שלא יכולות להיות קרנות ישראליות שיחליטו לעבוד בעזרת קניית מניות במקום חוזים (ואז הן יכולות להחליט אם לחלק דיבידנדים או לא).

אגב, מבחינה טכנית אני לא רואה מגבלה על חלוקת דיבידנד גם בעבודה עם חוזים - פשוט מחלקים סכום כסף בשווי הדיבידנד שנצבר לחוזה. גם ככה מגלגלים את החוזים כל הזמן, כלומר כל הזמן יש תחלופה בין חוזה לכסף מזומן. אין בעיה לקחת חלק מהכסף וזה ולחלק אותו כדיבידנד.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2018 21:52
התכוונתי פיסית, אבל נכון הם יכולים לחלק חלק מהמזומן בזמן גלגול החוזים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2018 21:57
אנחנו מסכימים בגדול - נכון להיום כל הקרנות הזרות שאני מכיר עובדות על חוזים ולכן הן לא מקבלות טכנית את הדיבידנד בשביל לחלק אותו.

אבל אני טוען משהו יותר "גדול" מזה - גם אם הן היו מקבלות את הדיבידנד, הן כנראה לא היו רוצות לחלק אותו. עובדה שהקרנות הישראליות שעוקבות אחרי מדדים ישראלים עושות זאת ע"י החזקה של המניות עצמן ולא ע"י חוזים (כלומר מקבלות פיסית את הדיבידנד) ועדיין הן לא מחלקות דיבידנדים.

אני מנחש שהסיבה היא שילוב של נוחות השקעה מחדש + יתרון מסויים במיסוי. קרנות אמריקאיות מחלקות רק כי זה החוק בארה"ב.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2018 22:42
או שזה חלק מאי השקיפות הכללית של מי שאינו מחוייב לפרסם את ה expense ratio שלו ולכן יש לו אינטרס לפרסם דמי ניהול נמוכים ככל שניתן לעומת רווחיו האמיתיים.
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2018 15:19
אם אני מעוניין להשקיע ב-S&P500, האם עדיף לעשות זאת דרך VTI (מה שאני מחזיק כרגע, ואשר מחלק דיבידנד בדולרים) או דרך קרן ישראלית צוברת?

באם עדיף דרך קרן ישראלית - איזו?
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2018 19:40
VTI לא עוקבת אחרי S&P500 אלא אחרי מדד אחר לגמרי.

לגבי האם עדיפה קרן ישראלית, אמריקאית, אירית או קנדית - היו כבר המון שרשורים בנושא בפורום. אין תשובה חד משמעית. כל אחד וההעדפות שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2018 19:50
"אחר לגמרי" זו הגזמה. הגרפים שלהם כמעט זהים.
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2018 20:06
S&P500 הוא מדד של חברת Standard & Poor's

VTI עוקבת אחרי מדד CRSP US Total Market Index של חברה אחרת לגמרי בשם Center for Research in Security Prices (שבכלל שייכת לאוניברסטית שיקאגו).

CRSP US Total Market Index עוקבת אחרי מעל 3600 חברות אמריקאיות.

S&P500 עוקבת אחרי 500 חברות בלבד

CRSP US Total Market Index עוקבת אחרי חברות גדולות בינוניות וקטנות.

S&P500 עוקבת רק אחרי חברות גדולות.

ומעבר לזה יש עוד לא מעט הבדלים אחרים (בS&P500 יש ועדה שמחליטה איזה חברות נכנסות וכו').

הייתי אומר שהמדדים די שונים.

נכון שיש קורלציה מסויימת ביניהם. בכל זאת שני המדדים עוקבים אחרי חברות אמריקאיות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2018 20:13
זה לא רק זה. מבחינת שווי שוק הסנופי מהווה 80%מהשוק האמריקאי. זה יותר מסתם קורלציה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2018 20:20
נכון. ועדיין המדדים עצמם הם שונים.

ארה"ב גם מהווה מעל 65% מהשוק המפותח העולמי, ועדיין יש הבדל בין מדד שעוקב אחרי ארה"ב בלבד לבין MSCI World.

אני לא אומר שאין קורלציה גבוהה ביניהם, ואפילו חפיפה מאוד גדולה (S&P500 מוכל בתוך CRSP US Total Market Index), אבל חשוב לשים לב שאלו מדדים שונים אחרי הכל.

אולי פות"ש לא מעוניין לעקוב אחרי חברות קטנות מסיבות כאלה ואחרות? ואולי להיפך - הוא דוקא כן מעוניין בחשיפה לחברות קטנות?