⬅ חזרה לאינדקס

מה היתרונות של ריבית נמוכה?

🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2015 14:14
היי,

אז עכשיו הריבית ברצפה ומפה אפשר רק לעלות. מעניין אותי לדעת, מעבר לנושא מחירי המשכנתא הברורים כרגע, האם יש עוד יתרונות לריבית נמוכה? גם מפרספקטיבת המשכנתא וגם מזווית ההשקעות.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2015 15:39
לא מבין מאיפה המסקנה שמפה אפשר רק לעלות

היתרון העיקרי הוא הכסף הזול. הדוגמא הברורה ביותר זה משכנתא זולה. בהינתן שהריבית על המשכנתא נמוכה מהתשואה, ייתכן שמשתלם למנף את עצמך (עם כל החסרונות שבמינוף). דוגמא אחרת זה הלוואה לפתיחת עסק שזולה יותר עכשיו מבעבר (שוב, עם כל החסרונות בהלוואות).
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2015 00:39
יש גם ריבית שלילית שבה אתה משלם לבנק כסף כדי להיות עם מזומן בעו"ש

ומישהו משלם לך כדי להלוות לך , הכל עובד הפוך ככה,

0.25% לא חייב להיות התחתית

כמובן שנדלן ירוויח מזה שאפשר לקחת הלוואות בזול,

גם חברות וסטארטפים יכולים להתפתח בזול ולעשות רכישות ומיזוגים

בעיקרון זה גם טוב למשקיעים רק לא בשוק של עכשיו,

אחרת היה אפשר להשתמש בריבית נמוכה כדי למנף משהו סולידי כמו אגח ממשלתי וקרנות ריט נדלן ולקבל בקלות כפול,

הבעייה שעכשיו השווקים בשיא, הסולידי בבועה ומשם רק יכול לרדת, וההרחבה הכמותית ודחיית עלית הריבית משאירות את המניות במצב אטרקטיבי יותר מאגח

יש דפלציה בחול ועדיין תהליך של deleveraging

בנוסף כנראה שיש בועה בשוק הטכנולוגיה הפרטי בחדי קרן , וכנראה שגם בסקטורים של סייבר וביוטכנולוגיה צריך להיזהר מאוד

לבנקים זה פחות טוב מבחינת ריבית על ההלוואות , אז הם צריכים לפמפם חיסכונות ולמכור במיוחד לאלה שבמינוס, להגיד לאלה שלא מבינים לשים הכל בקופת חיסכון אפילו שריאלית זה מפסיד עם האינפלציה ונועל את הנזילות שלהם אם יש הזדמנות מיוחד להשקעה , ככה שהבנקים יוכלו להשקיע את הכסף הזה במקום
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 09:45
אשמח להבהרה בנושא ריבית שלילית:

האם בתרחיש ריבית שלילית הבנק מחוייב על ידי המדינה לקחת חלק מהכסף שנמצא בחשבונות העו"ש במטרה לדחוף את הלקוחות לצריכה/ השקעה?
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 18:25
למיטב הבנתי, הריבית של הבנק המרכזי נלקחת מהבנקים שלווים ממנו ומלווים לו.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 18:46
הריבית הנמוכה מקלה מאד על עסקים. כמי שדוגל בהשקעה באלפי נכסים ברחבי העולם דרך ETF'S אני מרוויח מכך.

מהצד השני, אני מפסיד בקרן הפנסיה שלי ובחלק האגחי של התיק שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 18:52
תודה על התשובה אבל עדיין לא ברור לי מהי המשמעות מבחינת הלקוח הפרטי המחזיק בכסף בחשבון עו"ש בבנק כאשר המדינה מכריזה על ריבית שלילית.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 18:59
@HHH הבנק צריך במקרה כזה לקבל החלטה עסקית האם להעביר את העלויות המושטות עליו הלאה אל הלקוחות שלו המפקידים את כספם בבנק. יכול להחליט שכן, ולהנהיג ריבית שלילית דומה, או לספוג את העלות.