⬅ חזרה לאינדקס

מאיפה משלמים דמי ניהול?

🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2018 11:18
למשל אם אני משקיע בקרן שעולה 0.1% לשנה ואני משקיע דרך בית השקעות, מאיזה כסף זה יורד? מהרווח? מהיתרה שיש לי שם?

וגם לגבי דיבידנדים, למשל הקרן שהשקעתי בה נותנת 1.82% בשנה, לאן זה נכנס לי? והאם לוקחים על זה 25% מס? אני יכול לקנות עם זה ישירות מניות כדי שלא יקחו מס כל פעם?
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2018 11:22
מכל הקרן (כולל רווחים/הפסדים) ברגע גביית/חישוב דמי הניהול.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2018 11:33
תודה רבה על התשובה.

זה אומר שנניח השקעתי 100$ על 100 מניות, איך לוקחים מזה 1%?

או אם יש לי בתיק למשל 1000 שקלים שלא זמינים אז יקחו מהם? זה יחייב אותי בעמלת מט"ח?

לא בדיוק הבנתי את התשובה שלך.. אשמח לדוגמה..

תודה רבה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2018 11:38
הקרן גובה דמי ניהול כל יום באופן יחסי. מתוך הקרן (אתה לא רואה את זה)
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2018 11:38
אם הכוונה לדמי ניהול של הקרן אז הם יורדים באופן יומי\חודשי מהשווי של יחידת הקרן

נניח יחידה של הקרן הינה 100$ ודמי ניהול של 1%, כל יום היחידה תקטן ב 1/365

תלוי מי מדינת המקור, ארה"ב תיקח את המס שלה במקור

הכסף אמור להכנס לחשבון בבית ההשקעות, במטבע בו חולק הדיבידנד
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2018 11:41
אנחנו מדברים על קרן לא על מניות (תפריד)
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2018 11:46
רגע.. כשאני קונה קרן VT (לצורך העניין) אני משלם (סתם בתור דוגמה) 70$ לכל יחידה או מניה (זה נחשב מניה?) ונניח אני קונה 50 סך הכל השקעתי 3500$ נניח הקרן (לצורך העניין עלתה וירדה ונשארה באותו מחיר לצורך הדוגמה) עדיין יש לי שם 3500$ על 50 יחידות של הקרן, איך מזה מורידים 0.1%?
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2018 11:49
אבל היחידה לא אמורה להיות תלויה בי.. יחידה זה גלובלי.. היחידה לא תשתנה כי אני אמור לשלם 0.1%... או שלא הבנתי..

למשל אם אני קונה קרן במונפקת בבורסה בנויורק אשלם מס לארצות הברית לפי המס שהם גובים על רווחי הון? ואז אם השקיע את הכסף הזה קרן אז כשאמכור את הקרן אשלם מס כפול על אותו כסף לא?
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2018 11:58
אתה צריך לעצור

יש הרבה חורים בידע שלך ואתה מתרוצץ משאלה לשאלה בלי קשר

שאלת על דמי ניהול של התיק בבית השקעות או דמי ניהול על קרן\נכס שאתה מחזיק בתיק שלך?

המדינה בה הקרן נסחרת לא רלוונטית, מה שחשוב זה מדינת ההתאגדות של הקרן ושל החברות המוחזקות בה

אין קשר לרווחי הון, מס דיבידנדים הוא מס שונה והוא לא תלוי ברווחים האישיים של המשקיע מהנייר אלא מחלוקת הכספים הפנימיים של החברה לציבור המשקיעים
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2018 12:15
דיברתי על מס של הקרן עצמה ולא של בית ההשקעות
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2018 13:02
דמי הניהול של הקרן עצמה יורדים אוטומטית מנכסי הקרן. זה לא כסף מזומן שאתה צריך להעביר להם או שיורד לך מחשבון באיזשהו מקום.

נכון, זאת יחידה גלובלית. אבל גם דמי הניהול הם גלובליים ולא תלויים בך.

כן ולא.

קודם כל ארה"ב (וכל מדינה אחרת למיטב ידיעתי) לא גובים מס רווחי הון מזרים אל רק מס דיבידנדים.

אם אתה מחזיק מניה של חברה אמריקאית שמחלקת דיבידנד, ארה"ב תגבה ממך 25% מס על הדיבידנד הזה. בעיקרון אתה אמור לשלם גם בארץ 25% מס על אותו דיבידנד, אבל בגלל שכבר שילמת את המס בחו"ל יש לך "זיכוי מס זר" שמתקזז ואז אתה לא חייב עוד מס בארץ.

אם אתה מחזיק מניה של חברה במדינה שגובה במקור רק 10% מס דיבידנד אז תיהיה חייב למס הכנסה עוד 15% (25-10).

כל זה לא קשור למס רווחי ההון שתשלם כשתמכור את המניה כי מס רווחי הון הוא על עליית השווי של האחזקות שלך ולא על חלוקת דיבידנדים (במקרה יצא ששני המיסים הם בגובה 25%, אבל אין חובה שזה יהיה ככה).

כמובן שיש פה עוד כל מיני סיבוכים אפשריים, למשל מה קורה במקרה של קרן (מחלקת או צוברת) וכו'. אבל כדאי שתבין קודם את הבסיס.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2018 13:19
בעצם זה אומר שכל שנה ערך של כל יחידה בודדת של קרן יורדת ב 0.1%?

תאמת זה נשמע הגיוני...

ולגבי הדברים האחרים שכתבת, תודה רבה הסבר מעולה!