⬅ חזרה לאינדקס

איך להתחבב על הבוס ?

🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2018 10:13
בעולמנו כיום לא מספיק להיות טוב מקצועית. נדרשים כישורים חברתיים נוספים על מנת להצליח.

נניח שאתה גבר צעיר ללא רקורד מקצועי מרשים/תחביבים מעניינים והבוס שלך אדם מבוגר עם ניסיון חיים- איך תיצור איתו קשר טוב נעים וחברי ? איך תתחבר אליו ?

לחילופין אם את אישה צעירה בתחילת דרכה והבוס אדם מבוגר עם תחומי עניין שונים והלך חיים שונה לגמרי ממך. על מה תדברו ?

או נניח אני נמצא במחלקה מסוימת ואני רוצה להתחבר לסמנכ"ל השיווק בארגון- אולם אין לי קשר מקצועי איתו, לא יודע עליו הרבה , מלבד זה שהוא בגילי- מה עליי לעשות כדי ליצור איתו קשר ושלא יראה מתחנף מדי שהרי ניתן לזהות זאת בקלות.

חשוב לי להקיף את עצמי באנשים שהצליחו מקצועית.

מה בוסים אוהבים בבואם לקדם מישהו מהארגון ? מעבר למקצועיות נדרשים פרמטרים נוספים.

אשמח לשמוע מהמעסיקים שבינכם או בעלי ניסיון בשוק העבודה מה מנהלים מחפשים, את מי ירצו לקדם, איך מתחברים לאדם בעל השפעה בארגון ?
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2018 11:58
לא יכולת להתפזר יותר בשאלה... כאילו, מה נסגר? תתמקד ותשאל בדיוק את המקרה שלך, אחרת זה ממש לא רלוונטי.

זה היה נכון תמיד, לכל שחר ההיסטוריה, לא רק בעולמינו היום, האדם הוא בבסיסו יצור חברתי וככזה, קשרים חברתיים מאוד חשובים על מנת להתקדם בעולם התעסוקתי, מקצועי.

פוליטיקה ארגונית זה דבר מסובך והכרחי כשאתה רוצה לטפס בסולם התפקידים.

עצה שלי, רלוונטית תמיד, תדע להיות בשקט שצריך, להקשיב לבוס שלך ולנסות לצפות מה הוא יצטרך בעתיד, תהיה מוכן לענות לו ששואלים אותך, תנסה לעזור לבוס שלך ע"י זה שאתה אוסף מיידע שקשה לו להגיע אליו, כמו הלך הרוח של המחלקה, המנהלים המקבילים שלו וכו, לעולם אל תעקוף אותו, אלא אם כן יש לך קשרים מעליו

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2018 13:54
אם אני שקט מדי, לא חברותי מספיק, קשה לי לדעת מה הוא יצטרך בעתיד, אני יודע מה אחרים חושבים עליו אבל אילו לא דברים חיוביים. ואני לא רוצה לפגוע בו.

איך אני בכל זאת יוצר קשר חם איתו ?

נקודה נוספת היא שיש בוס מעליו שאיתו אין לי בכלל קשר אך אני רוצה להתחבר אליו ולא יודע איך. אין לי איתו עניינים מקצועיים. הוא מסקרן אותי מאחר והוא אדם צעיר שהגיע לתפקיד מפתח ואני ורצה ללמוד ממנו.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2018 14:12
למה להפריד? ;)

ובגדול אם תתן לבוס ערך, תתן לו להרגיש שהוא יכול לסמוך עלייך ותתנהל בצורה שתגרום לו להיראות טוב ליד אחרים סביר להניח שיהיה בסדר.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2018 14:20
אני חושב שהרבה מאוד אנשים אוהבים שמתעניינים בהם. אם מישהו מסקרן אותך אז פשוט תתעניין בו. יש סבירות גדולה מאוד שהוא יעריך את זה וירצה לשתף אותך אם רק תשאל. זה כמובן לא קל למי ש:

אבל אולי זו הזדמנות טובה לעבוד על התכונות האלו. אם מישהו מעניין אותך אז תראה לו שזה המצב :)

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2018 15:00
חוק ברזל.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2018 15:20
מעולה, זאת התחלה, אבל צריך להיות יותר קונקרטים, מי חושב ולמה, אתה צריך למצוא זמן איכות עם הבוס, לא דווקא בעבודה, אולי ארוחת צהורים, להתעניין בחיים שלו, לשאול שאלות ואם תראה הזדמנות טובה, תספר לו מה שמעת עליו מהצוות, אבל ממש בעדינות, תראה איך הוא יגיב, אם הוא בוס מקצועי הוא אמור לדעת את כל זה ויש מצב שאתה לא מחדש לו כלום, אז תפסיק ותמצא מידע אחר שיעניין אותו.

שוב פעם, תזהר מאוד, אמרתי לך שזה מסוכן, אם הבוס שלך יקלוט את זה, זה הסוף שלך בעבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2018 17:59
אקדים בזה שאומר שבוס לא (תמיד) מחפש חברים בעבודה, תתחיל בזה שזאת לא המשבצת שאתה מעוניין למלא

העניין של הבוס הוא שעובד יעשה את המוטל עליו, יגדיל ראש, יציע הצעות שיתרמו להתייעלות הארגון ויתן לו גיבוי (פיתרון) כאשר דברים לא מסתדרים

אם אתה רוצה ללמוד מהבוס והוא נגיש לך, תשאל על דברים ספציפיים שברצונך ללמוד לעשות, או עיצות לגביי פיתרון משימה כלשהי

תשלב אותו בדרך שלך ותוודא שדבריו ועיצותיו מייושמות על ידך

הכי חשוב, לא להיות קרציה, לא להציק שלא לצורך ולדעת איפה עובר הגבול (דיסטנס)

ג"נ: בוס שלא מחפש חברים בעבודה
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2018 18:15
טיפ קטן, בשביל שהוא יסמוך עלייך, תבקש ממנו משהו שיתן לך.. זה יכול להיות כל דבר.

אני בדרך כלל מנצל מצבי דרך אגב כאלה. יש סיכויים גדולים שתיתקל בו מתישהו. הסיטואציה צריכה להיות נינוחה לשני הצדדים. ז"א אם הוא ממהר אז הדבר היחיד שהייתי עושה זה לפתוח לו את הדלת. לפתח שיחה כשהבנאדם ממהר. זה לא נוח ולא ממצה מספיק בשביל לתת בעיטה פתיחה טובה איתו.

אם תיתקל בו "במקרה" בשירותים. הייתי מתחיל שיחה משעממת על כדורגל\מזג אויר. תו"כ שאתה משתין וגם הוא ככה שאין לו לאן לברוח. כל הפואנטה בביצוע השיחה הראשונית לפני שאתה מציע לו להיות המנטור שלך, היא קודם כל ליצור רושם ראשוני חיובי וגם "להרגיש" את הבנאדם, איך הוא בעצם מתייחס לאנשים, אם הוא נחמד אלייך או לא.

קשה להעריך דרך המקלדת עד כמה אתה יכול פשוט לעצור אותו ולהתחיל לדבר איתו.

ככה שאני הייתי נצמד ל2-3 שיחות חולין פשוטות (כמובן לא לעשות אחת עכשיו ואחת עוד חצי שנה אחרת זה מאבד מהאפקט).

אחרי 2-3 שיחות, אני הייתי פשוט עושה את הצעד ושואל.

אם אתה מרגיש צורך ליותר שיחות אז תדבר אבל אל תהיה מה שקפה שחור כתב..
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2018 18:21
כמעט כל מה שאמר @קפה שחור

אני מנהלת חברה והצוות שאיתי הם (עדיין?) חברים שלי שנים רבות ובכל זאת- בעבודה אני רוצה שכל אחד מהם

צריך לזכור שלמנהל יש אחריות ומחויבות עצומה להצלחת החברה והכי חשוב זה לראות שהעובדים מרוכזים גם הם לצורך ההצלחה הזאת.

השאלה "איך להתחבב על הבוס" היא לא ברורה. אם הסיבה היא כדי להתקדם בתוך החברה, עדיף ליזום ולהיות יצירתיים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2018 18:50
כל מה שהוא ואת אומרים זה נכון מאוד, אבל זה הדיפולט לעובד טוב, לפי מה שאני הבנתי מפות"ש שהוא רוצה עיצות בכיוון של יחסי אנוש ולא עבודה מקצועית.

הוא התחיל את השרשור בזה שלהיות מקצועי זה לא מספיק טוב, כל מה שאתם אמרתם נכנס תחת קטגורית ײלהיות מקצועי ײ.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2018 20:06
לא בהכרח.

להיות מקצועי זה לעשות את העבודה שהוטלה עליך היטב.

כדי להתקדם צריך יותר מזה, להגדיל ראש ולראות איפה אפשר לשפר או להתייעל במחלקה שלך או בכל החברה, לחשוב על רעיונות ולהציע אותם למנהל.

סמולטוק הוא חלק מהתנהלות עם הקולגות אבל נחמדות והתעניינות בשלומי לא תקדם אף אחד, רק התעניינות אמיתית בחברה וצרכיה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2018 20:13
נשמע כמו אחלה נושא לשבירת הקרח - תספר לי איך הצלחת?
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2018 20:39
אנשים מתחברים בדרך כלל עם הדומים להם - בגיל, ובמעמד. סיכוי קטן שמנהל בכיר יתעניין בזוטר שצעיר ממנו בעשרים שנה שבא אליו בשעות העבודה לפתח שיחה
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2018 21:15
תרשי לי לחלוק על דעתך, אני מדבר מהנסיון שלי כמובן, אנקדוטלי ככל שיהיה, זה נכון שתי עבודות האחרונות שהיו לי ובארגון גדול, מה שכתבתי למעלה הוא בנוסף למקצועיות שהעובד צריך, מבחינתי הגדלת ראש ויצירתיות זה חלק מהמקצועיות, אני מדבר על פוליטיקה ארגונית שקיימת בארגונים, לרוב גדולים, בהם דרוש יותר מרק מקצועיות על מנת להתקדם לתפקידים בכירים יותר, מקצועיות יכולה לקדם אותך עד חתך מסויים של תפקידים, מהנסיון שלי וממה שראיתי סביבי, צריך גם פוליטיקה.

יכול להיות, כמעט בטוח, שבעסקים קטנים זה לא הכרחי
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2018 03:03
מעבר למקצועיות שעליה כבר דובר בשרשור הזה, אני אוסיף ואחדד דברים שחשובים לי כמעסיק.

1. אמינות - אחד הדברים החשובים הוא אמינות. מעסיק רוצה לדעת שהעובד עומד בלוחות זמנים, או שאפשר לסמוך עליו שיהיה שם בעיתות משבר.

2. אל תתחנף - מנהלים מריחים חנופה מקילומטרים, והם יודעים לזהות אותה! אתה רוצה ליצור חברות עם הבוס? אל תתחנף. זה מרגיז ויכניס אותך לרשימה השחורה שלו (לפחות אצלי)

3. חברים - לכל בוס יש צוות של נאמנים שכפופים לו (ראשי צוותים) שמדווחים לו מהשטח, תנסה לאתר אותם ולהתחבר אליהם.

4. מזכיר\ה או עוזר\ת אישי - יד ימינו של אלוהים בחברה (קרי הבוס). הם יודעים את כל סדר היום שלו, הבעיות שלו, האתגרים שלו, ואת כל הפוליטיקה הארגונית שמקיפה אותם. התפקיד שלהם הוא לסנן ולהגן על הבוס על מנת שיוכל להתרכז בניהול החברה, אתה רוצה להתקדם? תסייע להם מידי פעם בפתרון בעיות, אתה תתפלא מה קצת יחס טוב ואנושי יכול לעשות (שוב לא בקטע של צביעות, אלא עזרה מתוך מקום אמיתי וטוב).

5. התנדבות - מנהלים בדרך כלל משתתפים באירועי התנדבות של החברה, אתה רוצה להתקדם? תתנדב ותוכיח את עצמך בשטח לידם. הם יודעים מי בדיוק הגיע להתנדבות ושמים לב לזה.

ג"נ - בוס שמקדם רק מתוך הארגון שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2018 06:58
+1
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2018 13:06
במידה ואתה עובד בארגון גלובלי , יש מעלייך ראש צוות , ראש מחלקה, ראש חטיבה. באותו ארגון יש מנכ"ל, סמנכ"ל שיווק, סמנכ"ל כספים, חשב שאינם שייכים למחלקה בה אתה נמצא- אני רוצה ליצור קשר עם המנכ"ל מאחר והוא בגילי והתחוור לי שלמד באוניברסיטה אותו תחום כמו שלי - אך אין לי איתו שום עניין מקצועיו לקבוע איתו סתם פגישה יראה מתחנף. זה כמו שכימאי בטבע ירצה להיות חבר של קר שולץ. מצד אחד אין לו עניין מקצועי איתו, מצד שני הוא לא יכול לקבוע איתו סתם פגישה חברית. וכמו שכתבו פה - אני צריך להיזהר מלהתחנף. אז איך בכל זאת אני יכול לגשת אליו וליצור איזשהו קשר?

נקודה שניה היא ראש החטיבה שלי. הוא מעריך אותי מקצועית. אבל זה לא מספיק כדי להתקדם בארגון. לראות אותו בשירותים ולנסות לדבר איתו על מזג האוויר יראה לי מעושה ומזויף כי זה אני ואני לא חושב שזה מה שיקדם אותי. מצד שני אני כן רוצה ליצור איזשהיא חשיפה אליו על מנת שכן יראה בי אופציה לקידום.

יש לו מזכירה מבוגרת שלא משתפת בכלום וגם לא פתוחה / נגישה לעובדים. ככה שאני לא רואה איך דרכה אני יכול להגיע לראש החטיבה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2018 01:17
תראה, זו באמת בעיה, אתה נמצא ממש למטה בשרשרת המזון, אתה לא יכול פתאום לקפוץ למנכל משום מקום, לדעתי, שוב זה באמת קשה לתת עצה, זה יכול לקרות רק באיזו פעילות חברה, גיבוש, בה אתה לוקח על עצמך אחריות על חלק מסויים, כמו שאמרו לפני, להתנדב, אחרת אני באמת לא רואה איך תיצור קשר עם המנכ"ל.

לגבי ראש החטיבה, אותו כנ"ל

תעדכן אותנו בהתקדמות, נשמע פרויקט מעניין.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2018 15:49
אני יכולה לומר מניסיון אישי שכמה חודשים אחרי שהתחלתי לעבוד בחברה מסויימת, היה לי רעיון לפיתוח עסקי של פרוייקט. הכנתי מצגת אחרי שעשיתי קצת מחקר וישהתי עם הבוס שלי. הוא התלהב והראה את המצגת לבוסית שלו. לצערי בסוף מסיבות שונות הרעיון לא יצא אל הפועל אבל הרווחתי שבחלונות הגבוהים הכירו אותי .. זאת יכולה להיות נקוגת פתיחה טובה .. אבל כזאת שמצריכה רעיון ממש טוה שימשוך תשומת לב וידרוש התערבות של דרג גבוה יותר