⬅ חזרה לאינדקס

השקעה לטווחים ארוכים מאוד ותוצאותיהם

🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 11:32
שלום לכולכם,

אשאל את חברי הפורום המכובד שאלה "לכאורה",

אנו - אשתי (בגמלאות) ואנכי (אוטוטו גם) - התחבטנו בשאלה הכיצד נוכל לעזור כלכלית גם לשתי לנכדותינו, עזרה כזו שתקל עליהן בעתיד את ההתמודדות עם החיים ובכך גם להקל ועל הוריהם.

חשבנו על הפקדה חד פעמית של כ 25K-30K ש"ח לכל נכדה לטווח של 25 שנים (השתעשענו ברעיון של להכפיל ואף לשלש את סכום ההשקעה, אך זוגתי שתחיה ציננה את ההתלהבות).

שאלתי היא: מה הוא אפיק ההשקעה הטוב ביותר (מן הסתם אפיק בעל התשואה הגבוהה ביותר)?.

חשבנו על השקעה במניות ולקחת סיכון, אם קיים כזה סיכון בטווח של כ 25 שנים.

הערה: יש לנו 3 ילדים נשואים ושתי נכדות מהבת האמצעית כך שאנו צופים עוד נכדים :) בעתיד (ואם אתם שואלים - כן נעמוד בהשקעה כזו לכל נכדה\נכד :) עתידיים). שלושת ילדנו הנשואים עובדים במקצועות חופשיים.

לדעתכם אודה.

Hrz
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 11:35
אין טוב, יש תשואה מותאמת סיכון טובה.

היסטורית בשוק ההון מניות נתנו את התשואה הגבוהה ביותר, אפשר להניח שב25 שנים הם ימשיכו בכך.

אגב השיטה הזו לקנות מניות לילדים/נכדים נפוצה בארה"ב לדוגמא.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 11:38
ברוך הבא לפורום @Linux !

אסור לייעץ או להמליץ בפורום אבל אני יכול להגיד שאם אני הייתי אחד מהנכדים הייתי שמח שתשקיעו בשבילי את הסכום בקרן מחקה מנייתית (עולמית או אמריקאית).

כמובן שאין לסמוך על אנשים זרים באינטרנט ואני לא מייעץ, לא ממליץ וגם לא נכד :)
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 11:49
למה אתם רוצים לתת סכום שונה לכל נכד/ה?
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 12:21
אתה מתכוון להחליט על סכום שכל נכד יקבל בגיל 25 למשל, ובינתיים לנהל את כל ההפקדות הללו בחשבון אחד, ואם יש עודפים אז לחלק אותם בהתאם?
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 12:21
ראשית תודה לכם.

DorA הסכום זהה לכל הנכדים o_o , כרגע יש שתי נכדות בלבד.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 12:23
FIYaacov - חשבנו שהסכום יהיה לכל נכד בנפרד אך אתה מעלה רעיון שלא חשבנו עליו כלל.

השאלה אם יש יתרונות להשקעה כזו על פני השקעה נפרדת?
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 12:24
כן.

בהנחה ואין לך כדור בדולח אז אתה נותן סכום שונה לכל נכד/ה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 12:27
בעיקרון @DorA העלה את זה.

יתרון של ניהול של תיק השקעות אחד במקום אחד, בלי עמלות מיותרות.

אם זה משהו בסגנון של קופת גמל להשקעה שדמי הניהול נגבים מהיתרה, אז ניהול במקום אחד יכול להוזיל משמעותית את דמי הניהול (לטובת הנכדים העתידיים אפילו :) ).

עוד יתרון זה הגמישות... אם יש נכד אחד שסורח, אז לא מחויבים להביא לו כי אין חשבון על שמו (יכול להיות שזה יותר מתאים להורים ולאו דווקא לסבים).
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 12:39
בהחלט נראה לי שאם נכד סורח :'( (חלילה...טטט) זו כבר בעיה של ההורים שלו.