⬅ חזרה לאינדקס

רוצה לעבוד על אוטובוס אך יש בעיה

🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2019 19:35
שלום

החלטתי לנסות להוציא רישיון על אוטובוס.

העניין הוא שזה כרוך במעבר בדיקות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים שיבדקו את ההיסטוריה הרפואית שלי.

שוחררתי מהצבא עם פרופיל 21 דרך הקבן בגלל קשיי הסתגלות וחרדות. בוודאי יחשפו למידע הזה. גם נטלתי ציפרלקס לתקופה מסויימת.

דיברתי עם כמה עורכי דין שהמליצו לי להגיע לפגישת ייעוץ לפני המבדקים אבל אני לא יודע אם זה כדאי או שסתם מנסים להוציא ממני כסף. לא ברור לי עד כצה הסיכויים שלי ריאליים כדי לקבל לעבור את זה ואני לא רוצה סתם להוציא כסף על עורך דין.

אולי עדיף לי להשקיע בחווץ דעת פסיכיאטרית שאני כשיר כי מה שמשנה זה מצבי כיום ולא מה שהיה פעם מזמן בצבא. אבל גם בזה אינני בטוח. מה אתם חושבים שכדאי לעשות?
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2019 19:38
אין לי מושג בזה, אבל אולי יש אפשרות לקבל חוות דעת דרך קופת החולים? נראה לי שיש להם כמה פגישות בשנה במחיר מסובסד.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2019 19:43
נשמע לי מקצוע נוראי, להיות כל היום במלחמה על הכביש ובמקביל להתעסק עם נוסעים מעצבנים.

לפחות תדבר עם כמה נהגים לפני שאתה מקבל את ההחלטה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2019 19:51
למה עורכי דין אם המבחן הוא של משרד הרישוי או של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים?

גילגול קטן של "רישיון פרופיל 21" הביא טענות שאם פסלו אותך על סמים הסתבכת, אבל קשיי הסתגלות זה לא אישיו.

אם כבר להתיעץ אז אולי עם פסיכולוג שיסביר מה בעיתי לרישיון ואיך כן להציג את הדברים.

כל זה אחרי שתדבר עם נהגים ותוודא שזה מה שאתה רוצא, כמו ש @חתול לילה היציע.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2019 21:31
לדעתי אין לך מה להכין קודם. אם ההיסטוריה כפי שאתה מתאר רוב הסיכויים שלא ייחסו לה משקל יותר מדי.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2019 08:31
אם כבר להיות נהג ולבלות את כל היום על הכביש, למה לא להיות נהג משאית ולפחות לנסוע בכביש פתוח ולא להתעסק עם נוסעים ועצירות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2019 08:54
ברור לך שחצי מדינה ככה, כן?
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2019 12:09
לא יודע אם זה מעניין אותך אבל דיברתי לאחרונה עם מנהל צי משאיות

אמר לי שנהג משאית יכול להגיע לשכר של 20 אלף בחודש בגלל מחסור חמור בנהגי משאיות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2019 22:33
בעיקרון עם מצב התחבורה הציבורית בארץ מגיע לך שאפו על הרצון להיכנס לתחום.

ראשית, השכר השעתי בתחום התחבורה הציבורית במגמת עלייה בשנים האחרונות בכלל החברות (אגד, דן, קווים וכו').

אתה יכול לנסות להוציא רישיון דרך חברות האוטובוסים (כמעט כולן מחזיקות 'בית ספר לנהיגה') כך שבעניין הכשירות, מסמכים, ביורוקרטיה סביר להניח שהן ידעו לייעל לך את התהליך.

20,000 ש"ח בחודש ע"ח החיים שלך. תחום המשאיות בארץ הוא פרוץ לחלוטין. אין הקפדה על שעות שינה, נסיעות בכל הארץ, משימות הובלה לא פשוטות.

מידיעה רוב נהגי המשאיות במשך הזמן עוברים להיות נהגי אוטובוס (בדגש על נהגים ערבים).
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2019 16:59
אני יודע, אני מכיר את התחום הזה מקרוב.

בדרך כלל חלק ניכר מהשכר משולם בשחור כדי שהנהג ישלם פחות מס הכנסה. (גם לחברה יש אינטרס לתת לנהג חלק מהמשכורת בשחור).
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2019 19:36
למה כל התסבוכת? תיגש ותראה מה יגידו לך. מקסימום ישלחו אותך לחוו"ד פסיכיאטרית. לא ימצא חן בעניך תבקש ללכת לפסיכיאטר מטעמך.

מה יתן לך עו"ד לפני?