⬅ חזרה לאינדקס

לגבי קופת גמל במקום ביטוח מנהלים

🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2019 19:19
אז ככה יש לי שאלה כרגע יש לי ביטוח מנהלים שפתיו לי ולאחר הסוכן ביטוח בעסק הקטן שלנו ואני רוצה לעבור לקופת גמל במקום הביטוח מנהלים ולהשקיע בעצמי באופן פאסיבית, ניהול אישי ira, השאלה שלי האם את המעבר לעשות דרכו? אני רוצה כמה שפחות עלויות או פשוט כדי לי לעשות באופן אישי ולבקש ממנו פשוט שיסגור לי את הביטוח מנהלים?
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2019 19:53
אתה בכל מקרה תצטרך לעדכן אותו לאיפה להפקיד.

ממה שהבנתי לסוכנים אסור לשווק IRA ולכן יכול להיות שהוא גם יבקש ממך שתמצא את הקופה ורק תעדכן אותה בפרטים שלה, כדי שהוא יוכל להעביר לשם את ההפקדות השוטפות.
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2019 12:54
בעצם אני עושה את המהלך לעבור ועובר ורק אז מעדכן אותו בכך שיסגור לי את ביטוח המנהלים ויעביר את ההפקדות לשם ?
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2019 14:06
אם אתה מעוניין לנייד את הצבירה בביטוח מנהלים לקופת הגמל החדשה, אז הקופה החדשה תעשה זאת עבורך (כמובן עם טופס שתצטרך למלא עבורם).

זה הדבר היחיד בעצם שאתה צריך מסוכן/סולק של המעסיק.
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2019 14:57
תודה fly aacov אתה עוזר ומלמד אותי הרבה 3>, איפה יש תנאים טובים יותר יש כל כך הרבה בתי השקעות שמציעים את השירות ? בקרן השתלמות לדוגמא הכי משתלם לדעתי לאחד שרוצה סיכון זה הלמן אלדובי ואינטגרמל אבל בקופת גמל בניהול אישי מי הזולים בשוק כיום ?
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2019 17:48
הלמן אלדובי דרך אותה קבוצת רכישה שאתה שוקל להצטרף דרכה. הבעיה היא מינימום של 100,000.

ב-50,000 אני חושב שניתן דרך מיטב דש ב-0.4% לשנה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2019 17:53
לא הייתי אומר שהם הכי זולים בשוק כיום.

יש אנשים שמשלים הרבה פחות מזה בכל מיני חברות אחרות (הכי נמוך שאני שמעתי עליו זה באזור ה0.1% ואפילו קצת פחות). אבל זה כמובן תלוי בצבירה האישית.

ברמות צבירה נמוכות לדעתי שווה לבדוק גם את IRA ישראל שהיו בזמנו יחסית זולים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2019 12:58
ומה רע בו ?

אתה מודע לכל ההשלכות של המהלך ? (למשל ביטוח אכ"ע בנפרד/ריסק בנפרד)
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2019 08:57
כן ,הביטוח מנהלים נעשה לפני שנה בערך וכל הביטוחים נוגסים בתשואה לפי מה שקראתי והבני ועדיף להפריד בניהם אם במידה והיה לי הגנה מפני אריכות ימים שהייתה בביטוח מנהלים הישן הסיפור היה אולי אחרת.

בקבוצה של 8200 בגלל שאין לי כסף בקרן השתלמות הציעו לי לשים 20 אלף ש"ח מהעובר ושב להצטרך לקבוצה ולקבל 0.4 (פשוט הכסף לא יהיה מס רווח הון ) האם עדיין שווה ?

ולפי הבנתי הדבר מדבר על קרן השתלמות ולא קופת גמל .
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2019 09:18
מה הדמי ניהול שלו ?

לא אם אתה משקיע את המזומן שאיתו אתה מתכוון לשלם עם הביטוחים הנפרדים

אולי, אבל ככה הפרמיה של הביטוחים יותר יקרה
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2019 09:45
זה תלוי, אם זה סכום שהכל מקרה התכוונת לחסוך במוצר עם דמי ניהול (כמו קופת גמל להשקעה), אז כנראה שווה (ותזכור שאתה נועל את זה ל6 שנים).

אם זה יגרום לך להיכנס לחובות או לבעיות תזרים, אז לא.

תזכור שבסכומים נמוכים הורדת דמי ניהול מ-1% ל-0.4% אין לה הרבה משמעות בשקלים (על 20,000 מדובר על 120 שקל בשנה), ושכנראה המגמה של דמי הניהול היא בלאו הכי כלפי מטה בזכות אותם קבוצות רכישה שצצות בקצב הולך ומתגבר. כלומר לא הייתי מלחיץ את עצמי רק בשביל מבצע ל-5 שנים, טוב ככל שיהיה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2019 12:58
כן אומנם אני מסתכל לטווח הרחוק ולהשאיר את הקופת גמל לא להשקעה אלה כרכיב פנסיוני עד לפנסיה (אלא אם כן יצוץ משהו יותר משתלם)