⬅ חזרה לאינדקס

לימודי אקטואריה

🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2019 14:27
היי, אני עורכת דין בתחום הביטוח ולאחרונה מתעניינת בהסמכה כאקטוארית.

עד כה למדתי שמבחינת הסמכה העניין הוא בעיקר מעבר המבחנים (הקשים והרבים), אין חובה ללמוד איקס שעות באופן פרונטלי במוסד כזה או אחר. בנוסף, אגודת האקטוארים בארץ קשורה לאגודה הבריטית והמבחנים זהים לחלוטין. הסמכה בישראל תשמש גם הסמכה ב-UK. זה דבר בעל ערך אדיר עבורי מבחינת אפשרויות לעבוד בחו"ל.

האם מישהו מכיר באופן אישי אנשים שעברו את המסלול? יודע מה קורה איתם בשוק העבודה? מה השכר בשלב ההתמחות? מהמידע שצברתי עד כה אני מבינה שהביקוש מאוד גבוה, שיש מיעוט אנשים בתחום (חווה את זה באופן אישי בחברה), ושפוטנציאל השכר הוא גבוה מאוד.

אודה לדעתכם :)
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2019 15:07
מכיר מישהו שעלה לארץ מאנגליה שם למד ועבד כאקטואר במשך לא מעט שנים.

לטענתו, בעליה לארץ, השכר שלו נטו לא נפגע (ביחס לשקלים/פאונדים) בעיקר בגלל שיש ממש מעט אקטוארים בארץ.

מחיפוש בגוגל - אקטואר מתחיל מרוויח כ-12K לחודש, כאשר השכר מטפס ויכול להגיע עד ל-50K לאקטואר בכיר
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2019 16:51
להבנתי, מדובר במקצוע שאינו מוסדר בחוק ועל כן עולה השאלה מה ערכה של התעודה שמושגת בעמל רב (תועלת לבעל התעודה כמובן, למנפיק בוודאי תועלת גדולה).

כצופה מרחוק נראה לי שכמעסיק הייתי מעדיף מוסמך בסטטיסטיקה על פני עורך דין שלמד מספרים למבחני האקטואריה של האגודה, ועוד יותר מכך אם הסטטיסטיקאי מקומי ועורך הדין זר.

בקשר לעבודה בחו"ל, נראה לי שמעמדה של תעודת בריטית בקשר לשוק העבודה מחוץ לישראל יובהר בחודשים הקרובים.