⬅ חזרה לאינדקס

Stoxx Europe 600 MTF

🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2015 21:57
שלום,

אני מנסה לעקוב אחרי השיקולים של המשקיעה בבניית שוקולד מריר.

ראיתי שבשביל לעקוב אחרי מדד Europe STOXX 600, היא בחרה תעודת סל: תכלית STOXX Europe 600 מנוטרלת מטבע - אני מניח שמדובר בנייר מס' 1129873, עם דמי ניהול 0.1%.

בפוסט "כך תשקיעו בלי לשלם מס לארה"ב" היא די יצאה נגד תעודות סל בארץ, ונשמע שאם אפשר להחליף בקרן מחקה בארץ, זה סה"כ עדיף.

אז יש את הקרן המחקה הזאת:

Stoxx Europe 600 MTF, מס' נייר 5119128. דמי ניהול 0.25%.

מה השיקולים בעד תעודת הסל ונגד הקרן המחקה? יכול להיות שזה רק ההפרש בדמי הניהול, וזה שווה את זה?

ועוד שאלה: אפשר לקנות קרן אירופאית שמחקה את המדד הזה, בדמי ניהול דומים, ותוך חשיפה לסיכון מט"ח. למה שמישהו יעשה דבר כזה? לא עדיף לספוג עוד פרומיל בדמי הניהול מאשר להיות חשופים לסיכון מט"ח, שכל שנה יכול לגרום לתנודות מורגשות?

תודה רבה מראש :)
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2015 23:08
הקרן מחקה חדשה יחסית ולא הייתה בשטח כשהשוקולד מריר נוצר.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2015 23:30
סיכון המט"ח יכול לפעול גם לטובתך. בשנה שעברה מי שהיה חשוף לדולר הרוויח עוד 12% כתוצאה מה"סיכון" הזה.

אכן, השנה (בינתיים) הדולר ירד. כנראה שבסופו של דבר התנודות האלה מתאזנות.

לגבי העלות של ניטרול המטבע: מבדיקה מדגמית שערכתי, העלות יכולה להיות גם 0.4%. ממש לא פרומיל.

עוד דבר שכדאי לשים אליו לב: לכאורה דמי הניהול של תעודת הסל שציינת הם נמוכים יותר מאלה של הקרן המחקה. אבל שים לב למדיניות חלוקת הדיבדנדים. תעודת הסל מבטיחה את "הפער בין ריבית בנק ישראל בניכוי 0.2% לבין EURO LIBOR שלושה חודשים בתוספת 0.25%". אישית אני לא מבין מה זה אומר ואיך למדוד את זה.

הקרן המחקה מבטיחה לך (לנסות לעקוב) אחר מלוא הדיבידנדים, לאחר מס.
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2015 02:42
היה דיון נרחב בפורום בעניין היתרונות והחסרונות בגידור מטבע.

בהנחה ומדובר בטווח ארוך של השקעות ומשיכות אז אתה בכל מקרה לא באמת חשוף לשינווי מטבע כי ההפקדות שלך יתבצעו בשערים שונים וכן גם המשיכות.

גידור מטבע לעומת זאת עולה כסף (בדמות עמלות נסתרות/הוצאות מסחר של הקרן) ובנוסף מונע ממך להיות שותף לרווחים מלאים בלי למנוע ממך 100% הפסד בגלל שינויי מטבע.

אני אישית בחרתי שלא לגדר את התיק שלי.