⬅ חזרה לאינדקס

טוב, תקשיבו חוצפה של ברמנית...

🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2015 22:56
היום היה לי איזשהו מפגש מקצועי בפאב.

שאלתי רגע את הברמנית משהו ואז ביקשתי איזה דרינק שרציתי.

הגישה לי וישר אמרה לי "זה 47 ש"ח".

הייתי ממש מופתעת, כאילו....אולי תתני לי רגע ללגום לפחות?

טוב, בהיעדרו של שוגר דדי שלפתי את כרטיס האשראי שלי והגשתי לה.

היא שאלה אותי משהו ולא שמעתי.

שוב שאלה ושוב לא שמעתי. ואז בפעם השלישית שמעתי שהיא שואלת "לשים בכרטיס אשראי גם שירות?".

איזו חצופה.

כמה שירות כבר נתת לי פה?

זה שישר דרשת את התשלום זה לא נקרא שירות שלא לומר ההיפך, ביאסת אותי עלייך.

ועוד בחוצפתך נראה לך טבעי וסבבה לשאול כזו שאלה?!

ורק שתבינו שאני מאלה שכשהם מרוצים משאירים טיפ נאה ביותר.

זהו, פרקתי.
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2015 23:17
יש פאב שאני הולכת אליו, ששם זה סוג של שירות עצמי. אין מלצרים. ניגשים לברמן, הוא מוזג וחוזרים לשולחן. ותמיד הם שואלים שם אם להוסיף שרות על הכרטיס. זה מטריף אותי. כשיש שרות, אני נותנת שירות. אבל זה כבר ממש מוזר.

זה בערך כמו שהקופאית בסופר תשאל אותי אם להוסיף שרות, אחרי כל פריט...
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2015 23:23
הייתי פעם במסיבה, הברמנית מזגה לי משהו ושאלה "מה עם טיפ"? הסברתי לה שתשר על איכות השירות אני נותן אחרי, לא לפני. מרגע זה היא פשוט היתה מגעילה וכמובן שהיא את הטיפ ממני לא ראתה עד היום. לא מבין אותה..
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2015 23:23
@lamour פרוותי* חחחח לגמרי! D:

*זה על משקל לאמור אהובתי.
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2015 23:37
מזמן לא יצאתי לפאב..

אבל זכור לי שבזמנו אם הייתי משלם במזומן, הם פשוט היו זורקים את העודף לכוס של הטיפים.

בלי לשאול.

כמה שאני שונא את תרבות הטיפים..
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2015 23:37
הו! פתחת תיבת פאנדורה :)

אני מתנגד נחרץ של תרבות הטיפים שיש בארץ (ואני מניח שירשנו את זה מהגוים).

טיפ - בהגדרה שלו - זה משהו שניתן כצ'ופר על שביעות רצונו של הלקוח מהשירות/מוצר. בתרבות הנוכחית זה נהיה מתבקש ומובן מאליו (אפילו בגדר חובה!), גם במקרים שמזמינים קולה (!!!) בפאב.

התגובה המיידית של תומכי הטיפים תמיד מסתכמת בעובדה שזה עיקר הרווח של המלצרים. אז התשובה שלי לזה (שכמובן לא מתקבלת) היא שזהו מחדל שנוצר בחסות המעסיקים, שמסרבים לתת משכורת ראויה למלצר, ומגלגלים את המשכורת שלו ללקוחות. הרחמים של הלקוחות רק משרישים את המצב הזה עוד יותר.

לדרוש טיפ למלצר/ברמן, שניגש למקרר והוציא לי משם משקה, או למלצר שרק הביא לי את האוכל מהמטבח - בעיניי זה בזיון ובושה.

אבל, לצערי, אני בדעת מיעוט.
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2015 23:41
בריזיניו האמת כמו שכתבתי אני תמיד מאוד הוגנת בטיפים, ובכלל המון פעמים בחיים משתדלת לשים את עצמי בנעליים של השני.

ספקים בעבודות מחבבים אותי מאוד ותמיד שם בשבילי כשאני צריכה.

אבל לבקש טיפ בצורה חצופה שכזו?
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2015 23:55
גם לי זה קרה מספר פעמים, מנקודת מבט שלה כל הכבוד לה, אותה לא מעניין אם היא חצופה או לא כל מה שמעניין אותה זה להרוויח כמה שיותר כסף בכל ערב אולי אם הייתי באותה סיטואציה הייתי נוהג כמוה או כמהו.

@לא סולידי YET אני באותה דעה, יום אחד כרעם התפקחתי, עברתי מדעה שטיפ זה מובן מאליו כי ככה נהוג לטיפ אני נותן רק כשאני יושב עם הכלב שלי במקום מסוים והמלצרית לא חייבת להביא לו מים אבל בכל זאת מביאה על דעת עצמה, עדיין צריך לריב עם בת זוגתי על נושא הטיפ כי לא נעים לה לא להשאיר פחות מ-10% מטכל"י כי פשוט ככה נהוג (לאחרונה למדתי שבאזור המרכז זה 15% מטכל"י :) ).

ובכלל פשוט עדיף לאכול \ לשתות כמה שפחות בחוץ למסקנה זו הגעתי לפני חצי שנה אחרי שסכום הישיבות האלו בחודש הגיע ל-3K ומאז חתכתי דרסטית גם ככה הכל יקר, האוכל בינוני מינוס, השירות בינוני מינוס אבל המחיר פלוס בחזקה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2015 02:06
בדרך כלל אני סולד מפאבים (האוכל יקר מידי ולא טעים, והמחיר של השתייה הוא מופרז בצורה לא נורמלית), אבל לפני מספר חודשים הלכתי לפאב בחיפה בגלל שהרצוג הגיע על מנת לדבר לקהל ולנסות לקבל תמיכה (תקופת בחירות) וחברים גרמו לי להצטרף.

ישבתי שם עם זוג חברים והזמנו שתייה, לאחר כשעה החלטנו ללכת והזמנו חשבון. המלצרית הגיעה אלינו עם החשבון (לקח לה 20 דקות להביא לנו חשבון, והשירות היה זוועה), ואמרה לנו שהטיפ הוא מינימום 15%.

היינו כל כך המומים מהחוצפה שלה שבסוף לאחר דיון ודברים בינינו השארנו לה פתק שבו אנחנו הערנו לה על איכות השירות והחוצפה שלה עם טיפ של 10 אגורות.

אני מודה שזה היה קצת מרושע מצידי אבל החוצפה של נותני השירות בארץ היא פשוט ביזיון (זו אחת מהסיבות למה אני בדרך כלל נמנע מלאכול בחוץ).
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2015 08:30
אני זוכרת שכשטיילתי בארה"ב כל תרבות הטיפים נראתה לי ממש מוגזמת, מהגברת שעומדת בשרותים במלון ומבקשת דולר על זה שמסרה לי מגבת בלי שביקשתי ועד מסעדות שבתפריט היה כתוב בלי בושה שהשרות הנהוג הוא 10% אבל international visitors נדרשים לשלם 20%!

נראה שזה הגיע גם לפה...

אגב, אני מסכימה שבהרבה מקרים זה מחדל של המעסיקים שמסתמכים על הטיפים במקום לקבל משכורת ואת זה צריך לתקן מיידית *אבל* הייתי מצפה מבן אדם שעובד עבור טיפים שגם ישתדל לעשות עבודה טובה כדי לקבל את הטיפ...אם כי אני מצפה שגם אנשים שלא עובדים על טיפים ינסו לעשות עבודה טובה :roll:
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2015 08:34
חבל שאני לא מקבל טיפ על כל באג...
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2015 08:36
WELL SAID.

אגב טיולים ו"אימוץ מנהגים". בטיול שלי למזרח בשנה שעברה, שמתי לב שלמרות שבמקור תרבות הטיפים לא הייתה קיימת שם (הודו, למשל), אבל החבר'ה שם תפסו את העניין (תיירים "עשירים" נותנים לך כסף מתנה, לא תיקח?), ובמקומות מסוימת הם כבר מצפים לזה.

ברוסית אומרים "דוגמא רעה מדבקת". אז זה מקרה נוסף לכך.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2015 08:42
אני אפילו מגזים בטיפים.. כבר קרה לי שנתתי טיפ תלת סיפרתי כשממש נהניתי מהשירות

(כבר ציינתי שאני פודי מכור במצב קשה), אבל לא יתכן שמישהו יחליט בשבילי שאני אשים טיפ!
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2015 08:52
תלת ספרתי?!

אני מקווה שזה היה באגורות... :)
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2015 09:20
200 ש"ח טיפ. על חשבון של 250. טרוסטורי.

זה היה ערב לפני החתונה שלנו..

ישבנו על הבר וסיפרנו את זה לברמן.

הברמן דאג כל הערב לשים פייליסט לטעמי, צ'יפר אותנו בצ'ייסרים וקינוחים - והיה חמוד אמיתי באופן כללי.

כפרה עליו.

יצא לי גם לשים כמה מאיות - אבל על חשבונות גבוהים יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2015 09:26
@breezblock מסוכן להפקיד בידיך כסף ברגעים של שמחה ;)
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2015 09:29
שום דבר לא מסוכן..

אבל אין לי בעייה לפרגן, לא במילים ולא בכסף , ואני לא רואה בזה אובדן שליטה.

ביום יום אני מאוד מחושב וקמצן - בדיוק כדי לאפשר לעצמי לשחרר כשאני מרגיש שצריך.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2015 14:49
בעברי הייתי מלצרית וכמובן שכל הפרנסה שלי היתה תלויה רק רק בטיפים. אפילו חתמתי על טופס בכיסה לעבודה שאומר שאני מקבלת כסף על מנת שהכל יהיה "חוקי" . כאשר קראתי את הטופס והתעצבנתי אמרתי למנהלת אני חותמת על שקר אתם לא משלמים לי משכורת (או אפילו נסיעות) .

היא בתגובה יצאה עלי שהם מאפשרים לי חשיפה ללקוחות שלהם ולמאגר טיפים שאני יכולה לעשות בעצמי אם רק אתאמץ. וזהו זה היה בשבילה הסבר לגיטימי למה הם עוברים על החוק.

כשעבדתי בתחום והייתי הולכת למסעדות הייתי משאירה טיפ של לפחות 20 אחוז כי הרגשתי הזדהות עם המלצרים. אחרי שכמה חברים נזפו בי שזה לא תפקידי לפרנס את המלצר והפסקתי לעבוד בתחום הטיפים שלי ירדו לנורמה שזה 10 אחוז או יותר אם ממש היה מדהים.

אף פעם בחיים שלי לא ביקשתי מפורשת טיפ אף פעם זה פשוט מרגיש לי לא נעים , לא נעים לי לבקש כסף מזרים .

ולכן הברמנית בסיפור של @Yellow חצופה בצורה בלתי רגילה. טיפ על מה ? על זה שמזגת בירה במחיר מופקע.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2015 16:01
מה שניקרא "איזון תיק"
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2015 16:56
@Yellow הרגת אותי מצחוק..... כהרגלך..... :lol: :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2015 17:10
תודה שולי :-)