⬅ חזרה לאינדקס

רכב מכונס נכסים.

🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2019 22:17
שלום,

לפי מה שהבנתי עד עכשיו יש צורך בהשתתפות במכרז, כשבסופו בית משפט צריך לאשר את המכירה.

קיימת אפשרות לראות את הרכב במגרש בו הוא נמצא, אך לא ניתן לקחת לנסיעת מבחן או אפילו להפעיל אותו לזמן קצר.

האם למישהו בפורום יש ניסיון או ששמע על כדאיות רכישת רכבים מכונס נכסים?

תודה מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2019 22:43
לא לקחת אפילו לנסיעת מבחן? על בדיקה בכלל אין מה לדבר. אני לא הייתי מסכימה לדבר כזה. איך אתה לא חושש?
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2019 22:47
להרפתקנים בלבד.

אתה מתחרה שם במגוון סוחרים שזו הפרנסה שלהם. יש להם את הדרכים שלהם לדלות מידע על הרכב (להשיג היסטוריית טיפולים ואפילו למצוא את בעל הרכב).

רכבים עם שוק מגיעים לרוב למחירים גבוהים יותר ממה שמפרסמים בשוק.

בסופו של יום אתה קונה חתול בשק.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2019 10:17
אין ספק שהאי וודאות הזאת יוצרת חשש גדול, אבל אולי בכל זאת יש שם "מציאות" ורק צריך ללמוד איך לאתר אותן.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2019 10:56
כן, זה די ברור שהסוחרים המנוסים נמצאים ביתרון משמעותי.

יש פרטים שמפורסמים באתר הכונס, כמו תדפיס משרד הרישוי ורישיון הרכב למשל.

כמובן שזה לא נותן מידע מספק.

אפשר לחפש דגמים חדשים יחסית שעלו על הכביש לפני לא יותר משנה, ככה שהסיכוי שיש להם איזשהו קלקול רציני הוא נמוך (הגיוני?).

במקביל להציע במכרז הצעה שלא תהיה גבוהה מלמשל 50% משווי הרכב (כשהוא חדש) ולקחת את הסיכון ש חלק מ 50% שחסכנו ילכו לטיפול כלשהו.

כמובן שסתם זרקתי 50% ורכבים שעלו על הכביש לפני לא יותר משנה ואפשר לקחת סיכונים שונים.

-מה אתם חושבים על האסטרטגיה בסגנון שהצעתי והאם יש סיכוי שניתן לחסוך ככה בקניית רכב, מבלי להיות סוחר מנוסה?
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2019 13:09
סיכוי תמיד יש.

לדעתי רוב הסיכויים שלא תרוויח מזה כלום לעומת קניה בשוק הרגיל.

עם תחשוב על זה לעמוק יד2 זה גם סוג של מכירה פומבית(אין כבר מחירון קבוע שלפיו נמכרים הרכבים).

מנסיון שלי בארה"ב זה משתלם לסוחרים ומי שקונה בכמויות.

יש גם פרטיים שקונים אבל הסיכון גדול על רכב אחד.

בארה"ב יש סוחרים(בדרך כלל פנסיונרים)שמוכנים לבוא איתך למכירה ולעזור לך תמורת סכום קבוע,במידה ואתה בכול זאת הולך על הכיוון הזה שווה לבדוק אם קיים גם בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2019 14:24
אתה בישראל.

חד משמעית שום כדאיות לאזרח הקטן.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2019 19:48
תוצאות המכרזים מפורסמות בפומבי, בוא תתחיל לעשות שיעורי בית. תבדוק כמה רכבים באמת מסתיימים ב-50% מהמחירון ואז נוכל לפלח באיזה שנתון ניתן לרכוש רכבים בהפחתה הזו.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2019 21:01
הלכתי פעם 1 למכרז ממשלתי,

ממה שראיתי, הרכבים נמכרו מעל המחירון

ביזבוז זמן משווע....
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2019 10:30
כן.

אין כדאיות.

גם כשניסיתי לקנות רכבים בלי שוק (307 סטיישן, טנדר סאניונג), הצעות שנראו לי ריאליות מאוד לאור הסיכונים - היו נמוכות מדי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2019 20:22
רעיון מעניין.

האמת שקראתי באיזה מדריך שבו נטען שבהרבה מקרים ניתן להשיג את הרכב (כמובן שלא כל רכב) ב 30% פחות מהמחירון (סתם זרקתי 50%).

אני כבר בדרך לרדת מהעניין, אחרי מה שקראתי פה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2019 22:30
רכבים שמסתיימים ב-30% הפחתה מהמחירון כנראה היו נמכרים בהפחתה דומה בשוק הפתוח (רכבים עם דרישה נמוכה בשוק, רכבים בבעלות המזכה בהפחתה מהמחירון, רכבים שעברו תאונות וכו').