⬅ חזרה לאינדקס

התקדמות מקצועית

🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2019 17:12
שלום לכולם,

אני בן 26, ולאחרונה סיימתי תואר ראשון בכלכלה מאוניברסיטה הפתוחה, מרגיש לי שכל החלטה כעת תשפיע עליי באופן משמעותי על העתיד שלי יותר מאשר פעם, הניסיון והמקצועיות שאני אצבור כעת יהיה להם מחיר עוד מספר שנים.

כעת אני עובד כיועץ כלכלי בתחום (ניסיון של שנה), אך מרגיש כבר שאני לא מתפתח ולא מתקדם, בנוסף השכר הוא נמוך ושוחק. כשנכנסתי לעבוד בתפקיד, הייעוד לא היה לעבוד ככלכלן במגוון של תחומים, אלא לצבור ניסיון כסטודנט בשביל שבסוף הלימודים אוכל להתברג בחברות שעוסקות במיזוגים/רכישות ובשוק ההון בכללי, בתפקיד של אנליסט "כשהמטרה" היא להגיע בסופו של דבר לחברות כגון, ג'י פי מורגן, סיטי בנק, מורגן סטנלי, מידרוג וכדומה.

מה שמפריע לי מאוד זה שאני מרגיש שכל הלימודים והידע שלי, הם לא מספיקים אפילו בשביל משרת ג'וניור בתפקידים מהסוג הנ"ל, הכל נראה כלפי חוץ שאם אין לך מישהו מקורב, הסיכוי שלך להתקבל למשרה מהסוג הזה שואפת לאפס, תוסיפו לזה שהנטוורקינג דרך האוניברסיטה הפתוחה היא די אפסית, מכיוון שכל אחד מסיים את הלימודים בשלב שונה וחלקם עובדים בתחומים שונים לגמרי מהתעשייה הפיננסית, לפני מספר חודשים הייתי נורא קרוב להתקבל לתפקיד בתחום ובסוף בשלב האחרון קיבלו מישהו אחר מתוך הארגון עצמו עקב 'תחרות' גבוהה מדי.

חייב לציין שיש לי רוטינה קבועה מדי יום לקריאה בשוק ההון וללמידת אנגלית ברמה מקצועית, עם זאת אני קצת חושש שאם תהיה לי הזדמנות להיכנס לתפקיד שונה שהוא לא בתחום של הבנקאות השקעות/שוק ההון, אני אסגור לעצמי דלתות בעתיד בתחום. מצד שני אם אמשיך לנסות להיכנס לתחום, האם כדאי יהיה להתפשר ואפילו להגיע מתפקידים נמוכים בשוק ההון?

אני די מבולבל, אשמח לשמוע את דעתכם וטיפים בכלל...
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2019 17:23
אם הבעיה היא קשרים, אני הייתי הולך ומחפש את הקשרים האלו, תתחיל בלשאול את חברים משפחה אם מישהו מכיר מישהו שמכיר מישהו והלאה, תבדוק איפה כל העובדים שאתה רוצה להצטרף אליהם מבלים ו"במקרה" תתחיל שיחות עם אנשים שם ותכיר אותם, יצירת קשרים זה נורא חשוב ואם לא תעשה את זה בעצמך אף אחד לא יעשה את זה בשבילך.
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2019 16:51
קודם כל סחטיין שסיימת תואר מהפתוחה.

בגדול מה שאני עושה זה להסתכל על דרישות של משרות שאני רוצה (לרוב כאלה שגדולות עליי, אין טעם לשאוף למשרה שאתה עונה ל100% מהדרישות שלה אחרת לא תלמד שם כלום, אני אפילו אומרת את זה בראיונות והם מהנהנים ומבינים, לצורך העניין למשרה הנוכחית לא עמדתי ב70% מהדרישות ופשוט הראתי כוונה ויכולת למידה עצמית והוכחה של דברים שלימדתי את עצמי בעבר, בעידן שלנו זה לא מסובך), תסתכל מה המעסיקים מחפשים לרוב (לרוב יש חפיפה די גדולה בין הדרישות למשרות השונות), תלמד את הדברים האלה טוב מאוד וכשתגיע לראיונות תציג את עצמך כאחד שמחפש בטירוף להתמקצע להשתפר עד שתהיה הכי טוב בקומה ותראה איך זה הולך.

יכול להיות שיש הבדל בין איך רואים את זה בהייטק לבין איך רואים את זה במשרות של כלכלנים, בסך הכל זה עבד לי טוב מאוד עד עכשיו. אני גם הולכת לראיונות לפעמים סתם בשביל הספורט, אתה יכול ללכת למשרות בחברות שלא כל כך מעניינות אותך (כדי שלא יהיה לך אכפת אם הראיון הלך נורא) ותראה מה הם מחפשים ושואלים
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2019 21:36
מטבעי אני מרגיש קצת מוזר עם זה, אבל כדאי אולי שאקח את זה לתשומת ליבי...

האם לדעתך כדאי ללכת לראיונות עבודה על אף שחלק מן הכישורים שלך לא מספיקים ולנסות בכל זאת להתקבל? אני חושש שאם לא אתקבל, אז זה ימנע ממני בהמשך להתקבל לאותה חברה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2019 21:42
בגלל זה רשמתי "חברות שלא כל כך מעניינות אותך כדי שלא יהיה לך אכפת"