⬅ חזרה לאינדקס

תכנית חיסכון לילד (קופת גמל להשקעה?)

🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2019 11:03
שלום כולם,

אני רוצה לפתוח תכנית חיסכון לילד (שנתיים), כשבסבירות גבוהה יעשה שימוש בכסף לפני הפנסי (של הילד).

מקריאה בפורום עושה רושם שקופות גמל להשקעה לא פופולריות בגלל דמי הניהול הגבוהים יחסית.

האם יש לי אלטרנטיבות?

נ.ב. אני מנהל תיק השקעות פאסיבי ממוסה אבל בגלל ענינים רגשיים קשה לי להכניס לשם את כסף שהילד מקבל מכל מיני בני משפחה שכן לא אוכל לסמנו ככזה ולו לא תיהיה שליטה בכלל גם בהגעה לגיל בגרות 18.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2019 11:27
אני צבעתי בגיליון מה שייך לילדים מתוך התיק. מתנות בני משפחה בסכומים נמוכים נמצאות בתוכניות חסכון טובות יחסית. אם ארצה להנזיל דווקא בגיל 18, אעשה זאת. לא רואה סיבה להחליט על כך מראש בגיל שנתיים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2019 11:56
יכול לתת דוגמא לתכנית חיסכון כזאת?

איפה זה נמצא ובמה זה מושקע?
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2019 12:52
אצלנו בבית, קרנות ההשתלמות שלי מהוות חיסכון לילדים.

מכיוון שיש פער בגילאי הילדים, וכל אחד מהילדים יגיע לגיל 21 בזמן שונה, פיתחתי באקסל נוסחא שמחשבת את החלק היחסי של כל אחד בקרן השתלמות.

כך שבגיל 21, אדע לתת לראשון במידה ויצטרך את הסכום המגיע לו, מבלי לפגוע באחרים, משום שכולם יקבלו את אותו סכום הפקדות לאורך הדרך.

בשנתיים הקרובות, יש בת-מצוות ובר-מצוות וכו' ופה השאלה שבאמת עולה, האם המתנות הולכות לילד או אלינו לכיסוי האירוע... משהו שעוד לא דיברנו עליו.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2019 15:20
מה שכולם מכירים. פפר ובנק יושלים. לפעמים צריך לשלם משהו בשביל שלום בית (עם משפחה בכלל, לאו דווקא בת הזוג).
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2019 15:35
תכנית חיסכון זה בעצם פק"ם ?

[סלח לי אם השאלה מפגרת]
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2019 15:45
השאלה לא מפגרת, ובעצם אני חסכתי תוים וכך יצא לא מדוייק

בדרך כלל כשאומרים תוכנית חסכון מתכוונים לכסף שסגור לפרק זמן של שנה לפחות ולפעמים הרבה יותר ויש כאלו עם נקודת יציאה.

בפפר הכסף סגור לשנה ונדמה לי שמוגדר כפקדון.

בבנק ירושלים עשיתי לכמה שנים עם נקודות יציאה, לא זוכר בדיוק את התנאים.

פקם בדרך כלל לטווח קצר ולכן אמור לתת פחות מתוכנית חסכון, כי ככל שהכסף סגור ליותר זמן הוא אמור לתת יותר ריבית.

בימינו כאשר בשביל להבחין בין שיעורי הריבית צריך מיקרוסקופ אלקטרוני, אין לזה משמעות כספית עצומה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2019 16:05
תודה רבה. אז בעצם מדובר כמעט באותה גברת ....

זוכר בערך מה התשואה שקיבלת בבנק ירושלים?
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2019 18:05
נדמה לי שזה שיעור עולה, בהתחלה קצת פחות מ 2 אחוזו ואם יישאר ל 5 שנים אז כ 2.5 אחוז. האתר שלהם מאד ידידותי, בדוק שם. אני מניח שעל סכומים גבוהים אפשר לקבל יותר ממה שכתוב. באתר.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2019 08:37
אם הבנתי נכון בבנק ירושלים זה או הפקדה חודשית או הפקדה חד"פ- אני הייתי רוצה הפקדות לא קבועות. גם הריביות באתר נמוכות ממה שהצגת כאן.

למישהו יש נסיון עם עוד אופציות?
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2019 16:36
דמי הניהול של גמל להשקעה הם בסדר לסוג כזה של דבר.

סביר להניח שמסלול כללי או מנייתי יהיה עדיף מכל פקדון בנקאי, אבל כמובן, תלוי במה יקרה בשוק הלא 100% צפוי.