⬅ חזרה לאינדקס

תמהיל תיק השקעות עם ניירות של ishares.

🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2019 16:44
היי, התכנון המקורי שלי היה לפתוח תיק פשוט ומפוזר באמצעות החזקת vti+vxus בהרכב של 50% לכל נייר.אז הגיחו לשוק הישראלי התעודות של ishares שלהבנתי יותר נוחים לרכישה ודמי ניהול הוגנים, השאלה היא האם יש תמהיל של הניירות החדשים שדומה להחזקת vti+vxus?
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2019 16:59
בקירוב גס

55% sp500

30% אירופה

15% שווקים מתפתחים

אבל זה לא עד הסוף vti+vxus
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2019 11:46
שים לב שדמי הניהול שלהם גבוהים יותר מאשר של קרנות אמריקאיות (נניח, VANGUARD),

והתוספת הזו שווה בקירוב לעלות ההמרה שתשלם על המרת השקלים למט"ח בעצמך ובחזרה (לא עשיתי חישוב מדוייק, אבל אני משווה 3 מאיות האחוז ל-7 מאיות האחוז במקרה של BLACKROCK על סנופי. בקרנות המחקות עולמי - דמי הניהול גבוהים אפילו יותר) --- החשיפה למט"ח נשארת אותה חשיפה.

ההבדל העיקרי הוא שזו קרן אירית צוברת, כך שזה טיפה יותר יעיל מבחינת מס, אם ממילא תכננת להשקיע חזרה את הדיבידנדים באותה הקרן.
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2019 14:18
בנוגע לשורה האחרונה, גם לא בטוח. כי בשלב הפרישה כשאתה מוכר יחידות אתה משלם שוב מס על ערך הדיבידנד שנצבר וכבר הקרן שילמה עליו מס במקור אז יש כפל מס.
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2019 14:35
זה נכון, יש כפל מס, אבל הקרן משלמת מס מופחת בהשוואה אליך. מסתבר שעדיף לשלם ~15% מס היום ועוד 25% בעוד ~30 שנה, מאשר לשלם 25% היום. מישהו פה עשה את החישוב
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2019 14:44
לא בטוח שזה נכון. קודם כל לא כל הכסף שלי מושקע לעוד 30 שנה, אז ככל שאני יותר קרוב לפרישה עדיף לי קרן מחלקת, בנוסף לכך כשאני כבר בפרישה אז כל פעם שמחולק דיבידנד אני ישר משלם כפול כי אני מוכר מניות כדי לחיות.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2019 16:28
טוב אני עכשיו גם בהתלבטות של מעלה השאלה, ומוסיף אפילו עוד 2 שאלות:

1. משתלם לדבר בכלל על הETF המקוריות של ishares שנסחרות בבורסא של לונדון?

2. התמהיל שהוצע למעלה חסר ב small cap ו mid cap בשוק האמריקאי שכן מכוסה ע"י VTI, איך משלימים את הפער?
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2019 17:33
קונים בבורסא האמריקאית את vxf וזה משלים לשוק הרחב.

החיסרון האמיתי להבנתי לא רק ה small cap זה יפן + אוסטרליה + פסיפיק. אפשר להשלים עם ipac בבורסא האמריקאית.