⬅ חזרה לאינדקס

קבלת שקלים מחו"ל - עמלה?

🕒 פורסם בתאריך: 23/10/2019 16:33
דיסקליימר: ניסיתי לחפש תשובה לשאלה בפורום ולא הצלחתי למצוא. חיפשתי גם חזור ושנה גם בתעריפון הבנק ולא הצלחתי למצוא תשובה (הם בעיקר אוהבים לספר כמה יעלה לי לשלוח כסף, ולא כמה יעלה לי לקבל אותו). מהבנק שלי (שהסניף שלו הוא בעיר אחרת [של הוריי]) לא מצליח לחלץ תשובה בלי להגיע פיזית לסניף.

אז אני פותח שרשור:

האם מישהו ניסה אי פעם להעביר *שקלים* מחו"ל לבנק בארץ (ועדיף ספציפית "הפועלים") ויודע לומר מה היו העמלות שהוא קיבל?

אני יודע שיש עמלות מטורפות על מט"ח, ואני מבין שאם מושכים מ-IB זה כנראה יוצא מהחשבון שלהם בארץ, ולכן לא נחשב להעברה מחו"ל

אני שואל ספציפית על קבלה (לא השליחה) של שקלים מבנק בחו"ל לבנק בארץ

תודה מראש לעונים!
🕒 פורסם בתאריך: 23/10/2019 19:43
לא גבו לי עמלה בפועלים
🕒 פורסם בתאריך: 23/10/2019 19:44
תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 23/10/2019 20:25
נראה לי שהעברה של שקלים מועברת במערכת מסב או זהב ולכן הבנק ששולח חייב להיות מקושר לאחת המערכות הללו

אני גם בספק שבנק בחול מחזיק שקלים באותה הצורה שהוא מחזיק דולרים

רק לצרכי הבהרה, מאיזה בנק בחול אתה מתכוון להעביר שקלים?

אינטואנטיבית, קבלה של שקלים הינה ללא עמלה, לכן גם לא במחירון

בפועל, זאת כנראה עמלת שורה למי שעדיין משלם את העמלות הללו
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2019 02:14
לא בנק פר סה, Transferwise

(שטוענים שהעמלה על שליחה היא כ-15 ש"ח , לא כולל עמלת ההמרה לשקלים)

ומה זאת אומרת מס"ב או זה"ב, אלה מערכות מקומיות, לא?

שקלים לא יכולים לצאת או להכנס לארץ מבנקים בחו"ל?

כל בנק עולמי שרוצה להתעסק בשקלים חייב לפתוח סניף בארץ?

וגם אז לא ברור לי איך בדיוק זה יעבוד (האם כל ה-BALANCE שלי בשקלים ב-IB בהכרח נמצא רק בארץ?)
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2019 03:28
דיגיטלית, כנראה שכן

לא מכיר את המגרש, אבל לא בהכרח, יתכן שיש לו בנק "חבר" בארץ שיבצע עבורו את הפעולה

בכל מקרה, מעניין אותי אם תגלה את התשובה, אז תשתף

תתחיל בלשאול אותם איך זה מתבצע בפועל, אולי אפילו תצטרך ליידע את הבנק, אולי לא
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2020 10:38
הי, אשמח לדעת מנסיונך (או נסיונכם) - אדם או פירמה מהודו צריך/ה לשלוח אליי כסף בדולרים ואני רוצה לקבל את הכסף בשקלים.

1. אם הוא מעביר את הכסף דרך Transfer Wise האם אוכל לקבל את הכסף בשקלים ללא שער המרה נוסף מהבנק שלי (פרט להפחתה בסכום בשל העמלה של TW)?

2. יותר חשוב לי לדעת, האם כדי לבצע את ההעברה השולח חייב לדעת את פרטי חשבון הבנק שלי?

3. האם התשובה לשאלה 2 משתנה בסוגים שונים של העברות דרך TW? יש דרך TW העברה של WIRE TRANSFER יש דרך ACH ויש גם דרך CREDIT CARD אבל לאחרונה עמלה מאוד גבוהה.

4. את העמלה דרך TW למעשה אני משלמת כי אמנם זה יורד מהסכום שהשולח שולח אבל הוא שולח סכום X שממנו יורדת העמלה ואז אני מקבלת את מה שנשאר. כדי שזה לא יקרה הוא צריך לשלוח אליי סכום גדול יותר מ-X ואז זה אומר שכל פעם יצטרך לשלוח אליי סכום שונה בהתאם לגובה העמלה וזה מסובך מידיי. האם יש אפשרות ב- TW לחשב באופן אוטומטי שהמקבל צריך לקבל סכום של X ולכן השולח צריך לשלוח X+Y?
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2020 11:06
אאלט, יש לו אפשרות לבחור את הסכום במטבע היעד שיתקבל אצל המקבל, ואז המערכת מחשבת לו כמה זה יוצא במטבע המקור (פלוס העמלה).
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2020 13:39
ואם ההעברה מתבצעת מרופי הודי לדולרים, יש לי אפשרות אחר כך להמיר את הדולרים לש"ח בתוך TW לפני שהכסף נכנס לחשבון הבנק שלי? אני שואלת כי שער ההמרה ב-TW הוא שער יציג ולעומת זאת להמיר את הכסף בתוך הבנק יהיה לי מאוד יקר.
🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2020 02:58
כן, אפשר להמיר לשקלים שם. שימ/י לב אבל שיש בנוסף לשער גם עמלה של כמה וכמה שקלים - וגם עמלה של 15 ש"ח בערך על ההעברה לבנק.

לגבי (2) - הוא לא צריך לדעת את פרטי חשבון הבנק, הוא יכול לדעת את האימייל בלבד - ואת תקבלי אימייל מ-TW שמבקש ממך לבחור חשבון בנק להעביר אליו. זה יכול להיות חשבון ב-TW עצמו, או - חשבון בנק בארץ (אבל אלה יכולים לקבל *רק* שקלים).

לגבי (3) - העברה בכרטיס אשראי זה למיטב ידיעתי כדי להזין את החשבון שלך עצמו באשראי, אני לא חושב שאת יכולה לחייב כך אחרים. ACH הוא הזול יותר ו-WIRE TRANSFER הוא יקר יותר.

אין כל סיבה להעדיף WIRE אלא אם כן את צריכה את הכסף בדחיפות גדולה.

אבל - ACH הוא רק להעברות פנים-אמריקאיות (מקביל למס"ב בארץ).

העברות בינ"ל דורשות WIRE.

לגבי (4) - סכום העמלה להעברה לחשבון TW מ-TW (או מהעברה מ-TW לחשבון בנק אחר) הוא קבוע.

העמלה של ההעברה מחשבון בנק שרירותי כלשהו בעולם ל-TW תלוי כבר בהסדר של אותו ברנש עם הבנק שלו....