⬅ חזרה לאינדקס

משיכת כספיי פיצויי פנסיה - שאלות

🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2019 13:00
שלום לכולם,

קראתי קצת בפורום אבל לא הגעתי להבנה חד משמעית ומובנת עד הסוף, אשמח אם תעזרו לי.

אוקיי אז כמה פרטים ואז אציג את השאלות.

אני בן 30, יש לי קרן פנסיה וגם ביטוח מנהלים, לקרן פנסיה אני מפקיד את המקסימום מהשכר שלי, ואת השאר לביטוח מנהלים.

אחרי 4.4 שנים החלטתי לעבור למקום עבודה חדש, ב10 חודשים הראשונים הייתי עובד קבלן (הפנסיה והכל היו כאילו דרך מעסיק אחר) לאחר מכן נכנסתי לחברה כעובד חברה ואז העברתי את הכספים לקרן פנסיה אחרת שהחברה עובדת איתה (מגדל).

בנוסף לפני איזה שנה בערך עברתי לקרן פנסיה של הפניקס.

אז אלו השאלות:

1. האם כשמעבירים קרן פנסיה הפיצויים ננעלים ואז אין אפשרות למשוך אותם?

אני שואל את זה כי השכר שלי עובר את המקסימום פיצויים שפטורים ממיסים לפי החישוב שלי אני אמור לקבל באיזור 52 אלף פיצויים פטורים ממס (בערך 12 אלף לשנה), אבל ששאלתי אם אני מושך את הפטורים ממס אמרו לי שיש לי רק באיזור 44 אלף שקל. אז האם בגלל שעברתי מעסיק או העברתי פנסיה חלק מהפיצויים ננעלו למשיכה (הפטורים)?

או שמא אני אמור לפנות למעסיק הקודם (הקבלן) כדי לשאול אותם למרות שבקרן פנסיה שלהם (כלל) אינני רואה שום כסף כי הכל עבר לפי מה שנראה.

2. האם במצב שלי ובגיל שלי כדאי לי למשוך את הפיצויים הפטורים בכלל (לשים בקופת גמל להשקעה ולשייך את זה כקצבת בפרישה שאגיע למועד?)? או כדאי לעשות רצף פיצויים למעסיק הבא (אם עשיתי רצף פיצויים עדין צריך ללכת למס הכנסה כדי לצבוע את הכספים כפטורים ממס)?

קצת קראתי ויש את העניין של 1.35 שלא הבנתי אותו וזה שצריך לעבוד 32 שנה לפני הפרישה.

אשמח לתשובות והסברים.

תודה מראש.