⬅ חזרה לאינדקס

משכנתא על דירה קיימת

🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2019 14:23
אהלן,

אני מחזיר דירה בבעלות מלאה אותה אני משכיר לסטודנטים. המצב כיום הוא שאני כל חודש שם את השכ"ד שאני מקבל בשוק ההון. חשבתי לקחת משכנתא על הנכס (נניח בסך %30, שזה סדר גודל של 220,000) כדי להשקיע אותם בשוק ההון, ולסדר את החזר כך שיהיה אותו גובה שכ"ד בדיוק.

השאלה שלי היא - אם במידה וארצה למכור את הדירה לפני סיום החזר המשכנתא, האם אני קודם מוכר את הדירה ולכאחר מכן רק מחזיר את המשכנתא? (כלומר - עם הכסף שהרווחתי על הדירה)

או שמא אני קודם מחזיר את המשכנתא (= מוכר ניירות ערך) ואז יכול להעביר בעלות?
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2019 14:29
אתה יכול למכור את הדירה לפני סיום החזר המשכנתא.

מכירת דירה זה תהליך שלוקח כמה חודשים.

בד"כ תקבל מקדמה עם החוזה. אם המקדמה מספיקה לסלק את המשכנתא, תצטרך לסלק אותה בשלב הזה.

אם לא, יהיה עוד תשלום, שהקונה בד"כ ישלם ישירות לבנק שמחזיק את המשכנתא (לוודא שלא תברח עם הכסף), בתמורה לסילוק המשכנתא.

אחרי התשלום, ייקח קצת זמן עד שהמשכנתא תוסר בפועל, ורק אז יועבר הסכום הסופי ותועבר הבעלות.

אתה כנראה כן תצטרך לפני החתימה על החוזה להציג "מכתב כוונות" מטעם הבנק, שאומר "אם ישלמו לי X כסף, אני מוריד את המשכנתא". כל עוד הסכום שרשום ב-X הוא נמוך מהמחיר הכללי על הדירה, זה לא מהווה בעיה מבחינת הלקוח - הוא פשוט ידאג להעביר את התשלום לבנק במקום אליך.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2019 16:02
זה^.

כדי לרשום הערת אזהרה לקונה, תצטרך לסלק את המשכון.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2019 16:12
לא. הערת אזהרה רושמים כשעדיין יש משכנתא (מניסיון X3).

העברה בפועל רק אחרי שהמשכנתא מסולקת.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2019 16:17
מכתב כוונות?
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2019 16:38
זה רק כדי לשכנע את הקונה שהוא לא שם את כספו על קרן הצבי.

הטאבו לא מסתכל על המכתב הזה (כנראה שכן, כי הוא בדרך כלל מצורף כנספח לחוזה, אבל זה לא אכפת לו).

מבחינתו, אם יש חוזה למכירת הדירה לקונה, הוא רושם הערת אזהרה לכל קונה אחר פוטנציאלי.

ההערה באה בקדימות שניה אחרי המשכנתא שכבר רשומה, אבל קודמת לכל פעולה שתינקט אחריה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2019 09:24
זה נעשה ביחד, העו"ד מטפלים בזה, אין בעיה למכור נכס עם משכנתא עליו.