⬅ חזרה לאינדקס

משיכת כספי פיצויים ללא מס בעזיבת מקום העבודה- האם ניתן לשמור על הזכאות?

🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2015 23:28
אז ככה, אני עוזב מקום עבודה שם הופרשו לי פיצויים כדין על פי סעיף 14, משמע המעביד משחרר לי את הכספים ואני יכול למשוך את הפיצויים עד לתקרה של כמדומני 12,340 ש"ח פר שנת עבודה.

השיקול ראשית אם בכלל למשוך, מערכת השיקולים שלי:

לא למשוך כי:

אני לא צריך כעת את הכסף.

הכסף נושא תשואה בלי מיסוי עליה.

למשוך כי:

אני לא אוהב את כל העמלות ואיזון אקטוארי והשד יודע מה עוד ימציאו ומה ישאר מהחסכון הפנסיוני.

אני לא הולך "לבזבז" את הכסף שמיועד לפנסיה, אני הולך להשקיע/לחסוך אותו בעצמי.

מה שחשבתי עליו ועוד לא מצאתי תשובה לזה, זה האם אני יכול לא למשוך את הסכום אבל אם בעוד שנתיים לדוגמה ארצה למשוך אותו תשמר לי הזכאות הזו למשיכה ללא מס? או שזה רק כרגע בגלל עזיבת העבודה?

ככה למעשה אני משאיר את הסכום בפנסיה, צובר תשואה ללא מיסוי אבל ברגע שאצטרך את הכסף (כ-100,000 ש"ח) אוכל למשוך אותו בלי בעיה תוך מספר חודשים גם מבלי שעזבתי עבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2015 07:57
אתה יכול ייעד אותו לקצבה (למלא טופס 161 ולגשת לפקיד שומה).

לפי מה שהסבירו לי מרצף קצבה תמיד אפשר להתחרט ולמשוך את הפיצויים.

בכל מקרה כדאי שתתיעץ עם מישהו שזה המקצוע שלו. או שתקרא על "רצף קצבה".
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2015 08:37
כרגיל, אפתח בגילוי נאות: אני סוכן פנסיוני.

א. אכן ניתן לעשות חרטה מרצף קצבה תמיד. גם ללא קשר לזה - אני תמיד ממליץ ללכת למס הכנסה ולשמור את האישור (בין אם זה לרצף קצבה ובין אם למשיכה ללא מס).

ב. אופציה אחרת בשבילך - להשאיר את הכספים לרצף קצבה ולנייד אותם לקופת גמל המתאימה לצרכיך (אפיקי השקעה, דמי ניהול, IRA).
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2015 14:16
@יוסי , מה קורה אם לא מושכים את הפיצויים ולא הולכים למס הכנסה.

הכסף "ננעל" עד לפנסיה ומאבדים את האפשרות למשוך אותו אח"כ אם נרצה?
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2015 14:54
@adamshalev , ממש לא - אופציית ברירת המחדל ברוב הקופות היא הפיכת הכספים לפיצויים פטורים\ חייבים והשארתם בקופה, כך שבמידה ולא הודענו כלום לקופה, הכספים נזילים לאחר התחשבנות המס. אני לא ממליץ לסמוך על חברות הביטוח שיבצעו כל צעד כלשהו ולכן אני שב ומדגיש - ללכת למס הכנסה עם סיום העבודה ולהעביר את החלטתכם (טופס 161 א' + אישור פקיד שומה) לחברת הביטוח\קרן הפנסיה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2015 16:51
תודה למשיבים, אני אבדוק במקביל עם הסוכן, עדיף להגיע מוכן כי האינטרסים של הסוכן והמידע שהוא מעביר בגללם לא תמיד אמין.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2015 18:25
בקשר להימנעות מאיזון אקטוארי - אתה יכול להעביר את הכספים לקופת גמל.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2015 20:47
במידה ומעבירים לקופת גמל. האם צריך ללכת למס הכנסה? האם הכספים נזילים שם?
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2015 22:07
רגע רגע נראה אם הבנתי נכון. אפשר להעביר את הפיצויים לקופת גמל נזילה מבלי לשלם דבר והם יושקעו דרכה ללא מס רווחי הון? זה אגדי.

עוד משהו קטן שלא דיברתם עליו ואשמח להסבר הוא האגח הייעודיות של מדינת ישראל. שאם אני מבין נכון יש רק בפנסיה מקיפה? אתם לא מתבאסים לוותר עליהן?
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2015 22:31
@יוסי,

האם חרטה מרצף קצבה לא גוררת מיסוי על הפיצויים שמעל רמת הפטור ?

יש גם דרך ביניים של הגדרת חלק מהכסף כפטור לפי רמתה פטור והיתרה בקצבה

אבל אם הבנתי נכון זה יכל ליצור בעיות דווקא בפרישה כי זה מקטין את הסכום של הקצבה הפטורה ממס

האם אני צודק ? (תקנה 190)

@מיקל , אם מניידים פיצויים ולא ממלאים טפסים במס הכנסה אז בפרישה או כשתרצה למשוך תאלץ לנהל מומ עם מס הכנסה,

נניח שאתה בן 30, אז עוד 37 שנים תצטרך לגרד מסמכים שמראים שלפני 30 שנה היית פטור ממס ...

בעיה קטנה פותרים כשעוד זוכרים מה הבעיה ולפני שהיא צוברת ריבית ....
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2015 08:51
@ע.מדי,

חרטה מרצף קצבה בעצם באה למס הכנסה ואומרת - אני רוצה למשוך את הכספים, בוא נעשה התחשבנות מס, כמובן שבמקרה כזה יהיה מיסוי על הפיצויים מעל הפטור.

אמת, ניתן למשוך כספים פטורים ואת הלא פטורים לייעד לקצבה אבל כפי שכתבת זה מקטין את ההטבות במס על הפנסיה.

על רגל אחת (מקוצרת): תיקון 190 אומר שיש לנו סל של כספים פטורים ממס ואנחנו יכולים להחליט איפה אנחנו רוצים ליהנות מהפטור הזה - על כספי הפיצויים במשיכה חד פעמית, או על הקצבה החודשית. הנוסחה מחשבת את כספי הפיצויים שנמשכו ב 32 שנות עבודה צמוד למדד ולכן משיכת כספי פיצויים בגיל 40 (לדוגמה) יכולה לפגוע אנושות בפטור על הקצבה בגיל הפנסיה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2015 09:27
@יוסי

תודה על התשובה , אבל לא התיייסת לשאלה על החרטה

בשעתו נאמר לי שחרטה מבקשת רצף קצבה/מעסיקים משמעותה ארוע מס שיגבה על ידי הקרן גם אם אין משיכה בפועל (כספים מעל הפטור)

נכון ?
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2015 15:09
@ע.מדי

אם הבנתי נכון אז השאלה היא - אני מבצע חרטה מרצף קצבה, האם במעמד החרטה הקרן מחייבת אותי ישירות על החלק שלא פטור ממס?

למיטב ידיעתי - לא, אלא רק במשיכה. אני גם לא כל כך מבין למה לבצע חרטה מרצף מבלי שרוצים למשוך.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2015 15:51
צודק אין הגיון (כי אי אפשר לשנות לרצף פיצויים, מה שנקרא "נגעת נסעת ")

אבל מה שאני מבין שזה אומר שבמקרה של חרטה הסכומים מעל הפטור בעת המשיכה יחויבו לפי המס השולי של העובד (בכפוף לתכנוני פריסת מס קדימה אחורה )
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2015 16:06
@יוסי , לא הבנתי את תשובתך ל @adamshalev (או שלא הבנתי בדיוק מה הוא שאל) לכן אנסח עבור המקרה שמעניין אותי:

במידה שעזבתי מקום עבודה, לא משכתי פיצויים ולא פניתי למס הכנסה האם כספי הפיצויים ממשיכים "לעבוד" כרגיל בקרן ללא פגיעה בפנסיה העתידית שלי? האם הייתי צריך ליזום פנייה למס הכנסה?
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2015 18:22
הם עובדים כרגיל, הצרה שבעת היציאה לפנסיה תצטרך לגשת למס הכנסה ולהוציא את כל הניירת הרלבנטית (ט 161 עובד ומעסיק) מלפני נניח 25 שנה ולקוות שבעוד 25 שנה הפקיד לא יחליט לנסות לגבות ממך מס שלא מגיע לך כי היו לך נגיד 50K שחסכת ב 5 שנים (פטור ממס כי הממוצע 10K) ובפנסיה זה 170K

ועכשיו הפקיד מקבל קידום על גבייה מוצלחת אז אם הוא "עושה לך הנחה" מחייב מס רק על 120K וגם באחוז מינימלי כי אתה פנסיונר דלפון (10%) יתכן מאוד שתשלם 17K ותרגיש "על הסוס" כשבפועל היית יכל לשלם אפס, יכל להיות שיחד עם יועץ מס ועו"ד שיעלו לך 10K תצליח לא לשלם כלום

אז עדיף לפתור בעיות כשהן קטנות

זה קצת תיאור ציורי אבל תאמין לי שזה לא רחוק מהמציאות (ברשות המיסות מקבלים "בונוסים" על עמידה ביעדי גבייה, כמו ששוטרים/המשטרה לא מקבלים כסף על דוחות אבל שוטר תנועה שלא חוזר עם "12 קרקפות" ביום יתקע בדרגה ובקידום)
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2015 18:25
כלומר, לפנות כבר עכשיו למס הכנסה עם הטופס 161 שהתקבל מהמעסיק בבקשת רצף קצבה?

מה התוקף של טופס כזה? האם ניתן לבצע את זה גם בחלוף שנתיים לאחר עזיבת המעסיק?
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2015 22:57
אני חושב שכן , אבל אולי יוסי יודע יותר
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2015 08:27
הבעיה היא כזאת - כעקרון הכספים בקופה אמורים להיות "צבועים" כרצף קצבה באופן אוטומטי, אבל נתקלתי כבר במקרים שהיו עם זה בעיות ולכן מומלץ ללכת לפקיד השומה בכל מקרה. ניתן לעשות את זה גם שנתיים אחרי אבל ככל הנראה תתבקש להביא דו"ח עדכני עם היתרות למעסיק ושהוא ימלא לך 161 חדש. אני הייתי מנסה לקפוץ לפקיד השומה עם הטופס הישן ומנסה את מזלי...

ואל תשכח לספר לנו האם הצלחת.
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2015 08:30
לי פעם היתה טעות שהתגלתה מאוחר (הוגשו בקשות רק על הביטוח מנהלים ולא על הפנסיה)

אז הפקיד קיבל את הטפסים (לא היו משיכות כמובן) בדכ הם בסדר
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2015 15:50
תודה @ע.מדי ,@יוסי , החכמתי.

בשיחה עם מוקד שירות הלקוחות של קרן הפנסיה שלי נאמר לי בפירוש שהכספים מיועדים אוטומטית לרצף קצבה אך אני חושב שבכל זאת אפנה למס הכנסה עם הטפסים.
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2015 15:57
@יוסי תודה על ההסברים. לדעתי הפורום יכול להרוויח הרבה מהידע שלך.

את הטפסים אפשר לשלוח למס הכנסה בדואר או שנדרשת הגעה פיסית?
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2015 16:04
+1
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2015 16:45
אני מצטרף לשאלה של @Sinister שחמקה מתחת לרדאר ומעניינת גם אותי. האם את כספי הפיצויים שכרגע נמצאים בתוך קרן הפנסיה אוכל לנייד לקופת הגמל IRA הנזילה שלי בלי להיות מחוייב במס?
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2015 18:50
אם הבנתי נכון את ההנחיה של הפיקוח אז במידה ובוצעה התחשבנות פיצויים על הכספים תוכל לנייד אותם לIRA מאחר והם נזילים,

זה אומר שביקשת לבצע משיכה אבל המשיכה בוצעה לחשבון IRA ... משיכה משמעותה תשלום מס,

אם הפיצויים מתחת לרף הפטור, אין לך חיוב מס, אם הם מעל הרף אז תשלם מס בגובה המס השולי על מה שמעל הפטור והכספים יעברו ל IRA.

השאלה היא האם כשהפיצויים הם מעל הפטור אז במידה וחילקת את הכספים בין רמת פטור ורצף קצבה האם ניתן לנייד רק את הפיצויים הפטורים

ל IRA ?

ואולי ניתן לנייד את כל הפיצויים לקופ"ג לפיצויים, ומשם ינוידו הפיצויים הפטורים ל IRA.

@יוסי ? @נדב ?
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2015 19:37
עשיתי את זה לא מזמן ושאלתי את הסוכן ביטוח שלי לגבי זה.

אמר שאי אפשר בדואר, הכי קרוב זה להגיע לשם ויש תיבה לשלשל את המסמכים...

מאחר וכבר הגעתי לשם, אז כבר חיכיתי קצת וסגרתי את הנושא מול הפקיד
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2015 20:47
@ע.מדי - אני לא מומחה גדול ל- IRA אבל בחוזר שהוציאו באוצר לגבי IRA בקופה משלמת לקצבה זאת הייתה אחת הכוונות. ניוד של כספי פיצויים שבוצעה עליהם התחשבנות.

סעיף 23 (א) (2א) קובע

"העברה של כספים ממרכיב הפיצויים בקופת גמל לא משלמת לקצבה או מקופת גמל אישית לפיצויים, לחשבון חדש בקופת גמל לא משלמת לקצבה על שמו של העמית, שלא יהיה ניתן להפקיד אליו תשלומי כספים נוספים, וזאת לאחר שנוכה מהסכום האמור מס בהתאם להוראות סעיף 164 לפקודת מס הכנסה לגבי החלק שאינו פטור לפי סעיף 9(7א) לפקודה האמורה; כספים שהועברו לחשבון חדש כאמור לא יראו אותם כחלק ממרכיב הפיצויים לעניין סעיף זה;"

וסעיף (2ב) אומר

"העברה של כספים המגיעים למוטב מקופת גמל לא משלמת לקצבה, מקופת גמל לתגמולים או מקופת גמל אישית לפיצויים, לחשבון חדש בקופת גמל לא משלמת לקצבה על שמו של המוטב, שלא יהיה ניתן להפקיד אליו תשלומי כספים נוספים;"

האם זה כבר אפשרי היום, אני ממש לא יודע.
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2015 09:25
תודה על המחמאות, שמח לעזור (ועל הדרך לנקות קצת את תדמית סוכני הביטוח).

מה ש @נדב כתב זה גם מה שאני מכיר - ניתן לעשות את זה.

לעניין השאלה של @adamshalev - מניסיוני עם מס הכנסה, גם אם היה אפשר לשלוח בדואר הייתי ממליץ לך ללכת לשם. כמות הטפסים שנעלמים אצלם היא מפחידה ובנושאים כאלה אני תמיד מעדיף שהכל יהיה אצלי ביד ולכן ממליץ לגשת. תוסיף את העובדה שמדובר בהליך כל כך קצר ושבגלל שאנשים מפחדים לגשת לשם אין תור וקיבלת עשר דקות של חוויה מתקנת במס הכנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2015 09:35
מנסיון זה נכון, הדבר היחיד שהצחיק אותי כשבאתי לתקן את הטעות הפ"ש ניסתה לשכנע אותי למשוך את הפיצויים (עם תשלום מס) חבל לשמור את זה סתם, מצד אחד האוצר מנהל קמפיין לחיסכון פנסיוני מצד שני נציג של האוצר ממליץ למשוך מרכיב לא טריביאלי של החסכון ...

רק אחכ הבנתי שגם העמקת גבייה זה ערך ....

ואם הנישום מסכים אז אחלה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2015 13:19
אני נתקלתי עכשיו בבעיה שמאוד רלוונטית לנושא הדיון. החודש אני ניידתי את הצבירה מביטוח מנהלים הראל לקופת גמל IBI. ביקשתי לנייד את הכל, אבל בפועל רבע מהסכום לא עבר. כשהתחלתי לברר עם הראל הוסבר לי שמדובר בפיצויים שנעשתה איתם התחשבנות עם מס הכנסה. את הכספים האלה לא ניתן לנייד אלה רק להשאיר כמו שהם (עם דמי ניהול 1%) או למשוך ולשלם מס רווח הון. הכסף יושב באיזשהי קופה אישית ולא חלים עליו חוקים של קופות גמל. לעולם לא ביקשתי למשוך פיצויים, הדבר היחיד שעשיתי - אחרי שעזבתי את העבודה בשנת 2010 אני ניגשתי עם טפסי 161 וקיבלתי מפקיד אישור ניכוי מס במקור ואישור לרצף קיצבה. אותם אישורים העברתי להראל דרך סוכנות תמורה. אולי תוכלו להסביר לי איפה טעיתי פה? האם הראל פעלו לפי החוק או נעשה פה עבירה?
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2015 13:48
נשמע מוזר, ניוד אינו משיכה והתחשבנות לא מחייבת משיכה, מה עבר? הכספים הפטורים ? או כספי רצף הקצבה ?
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2015 14:07
מאד מעניין.

@יוסי אולי יוכל להאיר אור בנושא.

יתכן שעצם ההעברה של הטפסים לחברת הביטוח גרמה להם לתייג את הכספים כמיועדים למשיכה?

סתם ניחוש, לא מבין בזה כלום.
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2015 15:17
אני מניחה שעבר הכל חוץ מחלק הפטור של פצויים פלוס רווח שהצטבר מ-2010 (חייב במס).
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2015 15:29
כן, גם לדעתי זה מה שקרה. אני מניחה שאם זה פרוצדורה סטנדרטית אז צריך להיזהר מהעברת "ניכוי מס במקור" לחברות ביטוח, כנראה הם פירשו את זה כי בכוונתי למשוך את החלק הפטור.
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2015 15:38
אני חושב שמכתב (דוא"ל) לפניות הציבור של הראל תבהיר את הנושא, ט 161 ו אישור פקיד השומה רק עוזרים לצבוע את הכספים נכון

יתכן שהם לא קיבלו את אישור פקיד השומה אלא רק את ה 161 ולכן הם לא מניידים את הכספים הנ"ל ואז הכספים לא צבועים ולא יודעים מה לעשות לגביהם

(סוג של פיצויים דחויים)
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2015 20:39
@Bar אישתי נתקלה בתשובה דומה לגבי פיצויים בביטוח מנהלים של הפניקס. הענין הוא שלאישתי אין מסמכים או זכרון מה ההתחשבנות שנעשתה אם בכלל. מכיוון שהסכום לא גדול עוד לא חקרתי את הנושא לעומק.

רצף קצבה עשית רק על החלק החייב במס או על כל הסכום כולל הפטור?

לגבי אישור ניכוי מס במקור - האם בפועל היה ניכוי מס או שהניכוי היה אפס?

האם משכת חלק מהכספים הפטורים או שאת כולם השארת בקופה?
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2015 21:57
דרך אגב אחת הדרישות לניוד פיצויים לira זה בדיוק שבוצעה החשבנות פיצויים אז לא ברור איך ניתן לנייד את אותם פיצויים לira אבל לא לקופג רגילה
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2015 11:18
זה קצת מסובך אצלי כי יש לי גם קרן פנסיה בהראל וגם עליה קיבלתי אישורים. כשביקרתי במס הכנסה בקושי הבנתי מה אני עושה - אמרו לי שחייבים ללכת אז הלכתי. מה שאני יכולה להגיד בוודאות זה שלא משכתי כספי פיצויים מאף עבודה.

הודות לשאלות שלך עברתי על המסמכים בקפידה וגיליתי שבדו"ח צבירה פיצלו את הפיצויים לחלק הוני וחלק קצבתי. ובאישור מס של רצף קצבה מופיע רק סכום בגובה של חלק קצבתי ובאישור ניכוי מס במקור - חלק הוני (מענק פטור על פי סעיף 9 (7א) לפקודה ואין לנכות ממנו מס).

לא קיבלתי שום הודעות על פיצול הקופה, גם בדוחות שנתיים הפיצויים אלה לא נרשמו בנפרד. העניין נודע לי רק אחרי שעשיתי ניוד.

אני מניחה שניכוי המס היה אפס, אין לי שום אסמכתא אבל אני אברר את זה מולם.

חשוב לי להבין מה קרה פה בדיוק כדי לפעול בצורה נכונה ובמודע להבא.
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2015 11:39
מנסיוני רצף קצבה מאושר ברמת הסניף המחוזי (מהר), רצף פיצויים/הוני עובר לאישור הנציבות, ואז הם אמורים לשלוח לך/לחברות/הביטוח את האישור,

קרה לי מספר פעמים שלקח להם שנה לתת אישור (וזה ללא בעיות במסמכים או במיקרה) ואז צריך להתקשר למחלקת קופות גמל בנציבות במס הכנסה (לחפש טלפון באינטרנט) לתפוס את הגורם הרלבנטי , לדבר בנימוס, ואז אחרי 4 שיחות (4 חודשים) קיבלתי את האישור והעברתי לחברת הביטוח ולקרן הפנסיה, ורק אז הכספים נצבעו נכון

לא אומר שזה הסיפור אצלך אבל יכל היות שזה שורש הבעיה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2015 19:00
@Bar לפי מה שכתבת נשמע שאכן עשית התחשבנות מס על החלק ההוני ששקול למשיכתו גם אם בפועל השארת אותו בקופה.

מה שיכולת לעשות אילו רצית לדחות את התחשבנות המס הוא רצף פיצויים על החלק ההוני ואז ההתחשבנות נדחית למעסיק הבא תחת תנאים מסוימים. גגלי רצף פיצויים.

סייגים: אני לא מומחה ואין לי רשיון ייעוץ אבל יצא לי להתענין בנושא בגלל מעברי עבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2015 19:09
@ע.מדי אני קיבלתי אישור רצף פיצויים וקצבה ביחד באותו מסמך ללא בעיות מיוחדות.

האם שלחת את האישור לחברת הביטוח וקרן הפנסיה ישירות או שהעברת לסוכנות הפנסיונית שתעביר להם?

כיצד אתה יודע שהכספים נצבעו נכון?

האם צריך לעשות איזה אינטרקציה נוספת בהקשר של הרצפים עם רשות המיסים/ החברה המקבלת כאשר מניידים קופות שהכספים בהם כבר קיבלו אישור רשות המיסים לרצף פיצויים/קצבה?
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2015 19:37
אני עשיתי את ההגשה לבד, זה תלוי בשרות של הסוכן, יש סוכנויות שעושות הכל עבורך, יש כאלה שחוץ מלמלא נתונים משאירות לך, ויש שבמקרה וזה פשוט, רצף קצבה על הכל יעשו עבורך.

אם הסוכן מבצע אז הוא מכותב לתשובות של מס הכנסה ואמור להעביר לחברות הביטוח והקרנות

וגם לך, הצרה היא שאחרי שעזבת בדכ שוכחים מהתיק הנל (גם הפורש)

אז צריך לפנות לסוכן המבצע כדי לדעת מה עשה והאם יש מכתב מנציבות המס

בקרנות פנסיה יש "דוח ערכי פדיון" למעסיק

ושם רואים האם הפיצויים מוגדרים כ פיצויים דחויים רצף קצבה או רצף זכויות (מעסיקים)

בביטוח מנהלים אמורים לקבל אחרי העברת הבעלות למעסיק החדש או אחרי סידור הרצף

עידכון של פסקאות הבעלות כולל מה הוגדר מבחינת הפיצויים לכל מעסיק

מנסיוני כמו שאמרתי כולם שוכחים לסגור את הפינה הנל כולל העובד :-)

לפעמים אפילו הסוכנים טעו , לדוגמא שפנסיה היא קצבה ולכן לא צריך להגיש בקשת רצף קצבה לפנסיה רק ל ביטוח מנהלים

לאישתי זה קרה ו 5 שנים אחרי שהחליפה עבודה

בזכות העובדה שאושר לה רצף קצבה על הביטוח מנהלים נציבות מס הכנסה אישרה לה רצף קצבה על הקרן פנסיה (הם קיבלו שהיתה טעות מצד הסוכן ולא רמאות ופתאום נזכרנו אחרי 5 שנים, אבל זה מאושר בנציבות )
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2015 20:04
איבדתי אתכם, ממש.

איך יכול להיות שזה כזה סיפור? כולה בן אדם *לא רוצה* למשוך פיצויים, מה עניין?

תגידו לי בבקשה אם סיבכתי את זה עוד יותר - היה לי ביטוח מנהלים שהחליף עבודה, ומאז העברתי אותו וקופת גמל נוספת לקופת גמל מחקה של IBI.

מה עכשיו?

נשמע לי הזוי כל הסיפור הזה, בייחוד הסיפור של @Bar שאפשר לדפוק את הכספים רק מזה שהיא הלכה למס הכנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2015 20:20
@adamshalev צריך להבין יותר טוב מה עשית בסיום העבודה. מילאת טופס 161א? המעסיק מילא טופס 161?

על פניו לא נשמע שיש לך בעיה אם הכסף עבר כולל מרכיב הפיצויים.

לגבי bar:

"הבעיה" להבנתי אינה זה שהיא הלכה למס הכנסה אלא שהיא לא הבינה עד הסוף מה היא עושה ומה המשמעות של זה. בדרך כלל הסוכנות המטפלת אמונה על ההסברים האלה וזה אמור להיות השירות שעליו אתה משלם כל כך הרבה.

ולמרות הכל יתכן שחברת הביטוח טועה כאן.

מציע לחפש בבלוג של נדב על מה צריך לעשות בסיום עבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2015 20:22
העת סיום עבודה קיבלת ט 161 עובד ומעביד, בטופס אתה מגדיר מה אתה רוצה שיקרה

ליעד הכל לקצבה, לחלק חלק עד הפטור והיתר לקצבה, לסדר רצף מעסיקים

בגדול אתה אמור לגשת למס הכנסה ולהגיש את הבקשה שלך, בקשות מורכבות מצריכות אישור נציבות

לקרנות ולקופות מעבירים את ט 161 ואת אישורי מס הכנסה וכך הכל מוגדר ומאושר

לפעמים סוכנים עוזרים בהגשה , ךפעמים הסוכן החדש מעביר עבורך את האישורים לקרנות/קופות

כמו שקורה הרבה פעמים, דברים נופלים ונשכחים

עכשיו מבדיקה עם רוב החברים של אשתי ושלי, אף אחד לא זוכר בדיוק מה עשה בסיום עבודה, לא זוכר מה מילא למי נתן טפסים ואם בכלל, אבל בוודאות רובם זוכרים שלא עשו ביקור במס הכנסה.

לדעתי לפחות חצי יגלו בפנסיה שהפיצויים שלהם מוגדרים כ"פיצויים דחויים" ויצטרכו לשכנע את מב הכנסה שבעצם התכוונו לפני 30 שנה להגיש את כל הטפסים אבל "קרה משהוא" שהם לא זוכרים (שיעלה להם במס מיותר)

שווה לך לבקש דוח פדיון מעסיקים ו לדבר עם הסוכן הנוכחי, ואם יש אישור מס הכנסה אז תבקש שהסוכן יעביר לך עותק , שיהיה אצלך
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2015 17:13
@יוסי , אבל אם אני עוזב מקום עבודה כל 3-6 שנים ותמיד מושך את הפיצויים, סביר ביותר שאגיע לסך צבירה של מקסימום איזור המליון שקל, לפי המקדם היום (200) זה שווה לקצבה חודשית של 5000 ש"ח אז גם ככה קצבה זו פטורה ממס... לא?
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2015 17:41
ואז תשלם מס הכנסה ויהיה לך 7500000

לפי מקדם 200 זה 3750

או לפי מליון ש״ח מקדם של 266 שזה אפילו למחמירים לא ראלי
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2015 18:35
@אלון, אם הבנתי אותך נכון אתה אומר שאתה מושך את כל הפיצויים ושם אותם בצד (בצד מהדיון הנוכחי) ואז על פי התחזיות יהיו לך עוד כספי תגמולים של כמיליון ש"ח והם ייתנו לך קצבה של 5,000 ש"ח שהם פטורים ממס ולכן טוב שמשכת את הפיצויים - אתה צודק, אבל אתה יכול לעשות את אותו דבר בגיל הפרישה ובכך שהשארת את כספי הפיצויים במסגרת של קרן פנסיה \ קופת גמל נהנית מזה שיש לך פטור ממס רווחי הון.
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2015 19:17
כמו שאמרתי פטור ממס רווחי הון זה 25% מס

יש מי שמעדיף עצמאות על תוספת תשואה של 33% נטו וזה בסדר אם מבינים את היתרונות והחסרונות בכל מהלך.
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2015 10:38
@ע.מדי

לא הבנתי למה צריך לשלם מס על קצבה של 5000 ש"ח? זה ~שכר מינימום (בהנחה שאין לי עוד קצבאות/פנסיות אחרות)

@יוסי

נכון, רק שבאופציה של להשאיר לגיל הפרישה אני לא יכול לגעת בכסף בכל זמן אם אני צריך אותו עוד 5 שנים למשל.
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2015 11:40
@alon700

משיכת פיצויים הופכת את הכסף לחסכון רגיל בבנק/בית השקעות, הם לא "שכר מינימום" ולא "קצבה" זה כסף הוני פרטי שחייב במס רווחי הון.

זה שאתה מעוניין להשתמש בזה כ "תחליף משכורת/קצבה" את מס הכנסה זה לא מעניין.

בכל משיכה יתבצע חישוב של התשואה הראלית ותחוייב לפי מס רווחי הון (25% למניות)

אם אתה מעוניין לשמור נזילות של פיצויים אפשר לייצר חלוקה בין כספי פיצויים ברצף קצבה ו כספי פיצויים ברצף מעסיקים

כך שאין לך חבויות מס עד המשיכה/פרישה ואז יש כל מני פטורים ותקנות שמקטינות את חיוב המס על הקצבה או על משיכת פיצויים.

אבל זה כבר החלטה מורכבת שמצריכה יעוץ פנסיוני אובייקטיבי (ואני לא יועץ ולא אובייקטיבי)
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2015 15:13
מה ש @ע.מדי כתב :)

רק עוד תוספת אחת קטנה - מזכיר לך שעל רצף קצבה ניתן לבצע חרטה ואז הכסף כן נזיל בעוד חמש שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2015 15:21
עם תשלום מס לפי מס שולי על מה שמעל הפטור
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2015 12:25
אוקיי, אז חלפו יותר מ4 חודשים אבל בסוף מצאתי את הזמן והסבלנות וקפצתי למס הכנסה.

הבאתי את ה161 המקורי שקיבלתי ממקום העבודה שעזבתי (חלפה מאז כשנה וחצי), הפקידה החביבה קיבלה אותו למרות הזמן שחלף ולא ביקשה שום דבר נוסף. אמרה שטוב מאוד שהגעתי עכשיו, אחרת, בפנסיה, הייתי אוכל אותה במיסוי עודף לדבריה.

בכל אופן תודה רבה על ההכוונה!
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2015 00:41
הייתה לי חוויה דומה. קיבלו ואישרו אחרי כמה שבועות במכתב הבייתה את רצף הקצבה למרות שעזבתי את מקום העבודה הקודם לפני יותר משנה והטופס 161 גם היה ישן יחסית.

ממה שאמרו לי במס הכנסה חייבים לעשות את זה תוך 3 חודשים מתום העבודה הקודמת.
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2015 04:53
סליחה שאני גונבת את השרשור, אבל באיזה פקיד שומה אתה? אני בפקיד שומה גוש דן, והם די איומים. בכל מקום אחר אנשים מדברים בשבחם של הפקידים במס הכנסה והשירות שהם נותנים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2015 10:24
אני הייתי בת"א 3 ורוב הזמן הם אפילו לא ענו לטלפון (בשעות הפעילות שלהם).

בסוף הגעתי אליהם ע"י זה ששלחתי אימייל לכתובת שמקבלים בסוף ההודעה המוקלטת בטלפון.

שם למזלי ענתה לי מישהי.

גם היה לי עניין של תיק לא סגור והם כמובן שלחו אותי למע"מ שאמרו לי שאין דבר כזה מה שמ"ה אומרים והחזירו אותי למס הכנסה. זה היה כיף.