⬅ חזרה לאינדקס

איזון תיק יותר מפעם בשנה/חצי שנה/רבעון

🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2015 23:23
אחת הסיבות לבצע כמה שפחות פעולות בתיק היא עמלות ק/מ.

לשם מיקוד/פשטות הדיון נניח את ההנחות הבאות:

התיק נמצא באקסלנס (לפי טבלת עמלות של המשקיעה)

התיק כולל מספר מניות / תעודות סל

בכל פעם מאזן רק מניה / תעודה אחת

בכל חודש חוסך 5 אש"ח

החלטה ראשונית - לאזן פעם בחצי שנה

(ג.נ. כל ההנחות הנ"ל אינן נכונות לגביי :) )

אם ללכת לפי ההחלטה הראשונית, כל חצי שנה מצטברים 30 אש"ח, שמושקעים במניה/תעודה אחת, וכתוצאה מזה משלמים 0.09% עמלת קניה - שזה 27 ש"ח.

מצד שני, אם כל חודש יש 5 אש"ח "פנויים להשקעה" - זה יותר מהסכום של עמלת מינימום (3 ש"ח, במקרה של אקסלנס). כלומר, על פניו אין שום חסכון (בעמלות) בהמתנה עד תום חצי השנה לביצוע ההשקעה, ואם מתקיימות כל ההנחות הנ"ל, אפשר להשקיע כל חודש.

האם אני צודק במסקנה שלי?

האם בכל זאת יש סיבה לבצע פחות איזונים במהלך שנה (מתוך הנחות הנ"ל)?

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2015 00:33
אם אתה מאזן ע״י קניה ועלות הרכישה גבוהה יותר מעמלת המינימום אז אני לא רואה סיבה לא לאזן ברכישה כל חודש.

העלות האמיתית הכי גבוהה באיזון היא תשלום המס על מכירה ברווח. זה מה שאתה רוצה להמנע ממנו.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2015 01:21
אני חושב על זה אחרת. בחודש שה5000 שח חיכו בצד הפסדת תשואה של בערך חצי אחוז (אם נניח 6 אחוז תשואה שנתית לנייר מנייתי כפי שתיארת), כלומר בערך 25 שחק זה כדי לחסוך עמלה של 5 שקל (0.09 מ5000 שח).

לכן כפי שאני מבין, ובלי לייעץ, המסקנה שלך נכונה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2015 11:23
יש את צדי ההוצאה (חישובי העמלות ) יש את חישובי הרווח/הפסד מלהישאר בחוץ (וזה לקוראים בקפה או חישובי בדיעבד)

בנוסף ככל שהאיזון נעשה בתדר נמןך יותר שגיאת העקיבה בין התיק בפועל לתיק התאורטי עולה (אני מניח שבטווח הארוך זה לא הבדל משמעותי בין איזון חודשי או רבעוני)

ולבסוף, לעצלנים שביננו (אני) אין כוח לאזן תיק כל חודש

בקיצור אני מאזן פעם ברבעון
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2015 11:38
אבל... זה... משעמם!!!

מאז שביצעתי את ההשקעה הראשונית, נכנסתי לתיק כבר 4-5 פעמים. לא כי מעניין אותי המצב שלו, אלא כי... משעמם! :-)
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2015 11:52
:lol: