⬅ חזרה לאינדקס

הצעה שקיבלתי מפסגות למסחר עצמאי על תיק בשווי 1,100,000 ש״ח

🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2019 15:34
הי,

אז החלטתי סוף סוף להעביר את תיק ההשקעות שלי מהבנק הגזלן לבית השקעות (עדיף מאוחר מאשר לעולם לא). דיברתי והתמקחתי במשך כמה ימים עם אקסלנס, IBI, מיטב דש ופסגות, ואחרי מו״מ מייגע ההצעה הכי אטרקטיבית לדעתי היא מפסגות - מצורפת כאן. אשמח לשמוע מה אתם חושבים, האם זו הצעה באמת כדאית והאם יש מקום להתמקח יותר.

חשוב לציין:

מאה אחוז מהתיק שלי מורכב מקרנות מחקות וקרנות אקטיביות מנוהלות (בערך 50-50 בין אקטיבי לפאסיבי) ישראליות, אבל מפוזרות היטב על מניות בארץ, בחו״ל, אג״ח ממשלתי, קונצרני, נדל״ן ועוד. ואני מאמין שאני אמשיך עדיין להשקיע ולסחור רק בקרנות ישראליות.

יש כאן גם *כוכבית* שזה סעיף שממש ממש לא אהבתי (כמעט מהווה דיל-בריקר בשבילי) אבל לאחר כמה שיחות ארוכות איתם הבנתי שזה לא ניתן למיקוח:

אני מחוייב בעמלות קניה / מכירה גם עבור קרנות אקטיביות מנוהלות (0.05% לאחר מו״מ ארוך)

למרות שבשאר בתי ההשקעות ואפילו בבנקים זה פטור.

אשמח לעצתכם. תודה רבה!

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2019 02:22
התעניינתי גם בפסגות. וקבלתי אותם תנאים. 0.1% דמי המרה והתחיבות. לפיפס עד חמש מעל הרציף. במיטב דמי חשבון 15 ש"ח, אגורה מעל הרציף, 5$ מינימום קרנות אמריקאיות אבל קיזוז שנתי מה שנותן יתרון למיטב.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2019 01:28
מצחיק . אני סוחר דרך הבנק (הבינלאומי) ואני משלם הרבה פחות מההצעה שלך.. וגם אין לי אפילו חצי מיליון
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2019 10:00
כמה קבלת? תאתגר את כושר התחרות
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2019 11:56
מכיוון שלא צירפת את ההצעות האחרות, קשה להסכים או לחלוק על דעתך. אם זו מסקנתך הסופית אחרי שהשווית בין ההצעות, איזו עוד דעה אתה מצפה לקבל?

ואם כבר בית השקעות, למה רק הישראלים? אתה יודע שאתה יכול לעבור ל-IB ושם התנאים יהיו הרבה יותר טובים?

מכיוון שנראה שאתה משתמש חדש וזו ההודעה הראשונה שלך אני תוהה בכלל האם זו הודעה שיווקית של בעל עניין בפסגות.

זו נשמעת החלטה טיפשית ביותר, אלא אם כן תסביר אילו שיקולים אישיים יש לך בבחירה כזאת ובסכום כזה.

"ועוד"? יש עוד? תשמע, אתה מתרכז בטפל במקום בעיקר. עשית כאן סלט שלם מכל מה שיש לעולם להציע, מבלי להבין מה השימוש של כל מכשיר כזה והאם ואיך הוא מתאים או לא לצרכים האישיים שלך ולאלוקציית הנכסים שלך. זה הרבה יותר חשוב מהמיקוח המגוחך שאתה מציג כאן לגבי העמלות.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2019 15:07
אתה יכול לפרט מה התנאים שלך?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2019 15:35
בעיני הצעה מצוינת למי שסוחר רק בישראל.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2019 19:28
אתה יכול לשתף בבקשה? והאם אתה משלם דמי משמרת? (בדר״כ בנקים גובים את זה)

האם זו הצעה ״זולה״ יחסית לתיק בסכום הזה בהשוואה למה שאתם מכירים, בדגש על עמלות קניה/מכירה שאני מחוייב גם כן על קרנות אקטיביות

עבור ני״ע זרים אני מניח. נכון? אפשר לסחור אצלם בני״ע ישראליים? ואם כן אז בעמלות יותר זולות?

אני מסכים :) אני רוצה ללמוד קצת יותר את השוק של ה ETFים וגם קרנות ואג״ח אמריקאיים ואז אני אשמח להתבולל שם גם. אשמח באותה הזדמנות להמלצה לכמה tutorials פרקטיים על זה אם אתם מכירים.

ולגבי עמלות לני״ע ארה״ב - סנט למניה אני יודע שזה סטנדרטי. אפשרי לקבל הוזלות מבתי השקעות ישראליים מתחת לזה?

ממש לא. אני עוד הייטקיסט מן המניין, עוקב בשנה האחרונה בבלוג ולאחרונה גם קצת בפורום, ועכשיו שאני לפני החלטה כזאת החלטתי להירשם ע״מ להתייעץ אתכם ולהשכיל. גם קשה לי להאמין שהם היו מתחילים עם לפרסם הצעה שיווקית כזאת כי עבדתי קשה במו״מ להגיע לזה, לא מאמין שיציעו כזו הצעה כנקודת התחלה... הבעיה היא שאני לא יודע לאמוד את זה אם זה באמת נכון או שרק נתנו לי את הרושם שהגעתי איתם לקצה ואין עוד מקום להתמקח. לכן, שוב, אני אשמח לדעת אם מדובר בהצעה ״טובה״ או שאפשר להשיג יותר אצלם או במקום אחר, מניסיונכם.

אני מסכים, אני יחסית חדש בתחום. הספקתי לקרוא לא מעט פוסטים של המשקיעה על פיזור נכון, ניהול סיכונים והקצאת נכסים ודיי ניסיתי להתאים את התיק לפי העקרונות שהיא כותבת עליהם בבלוג שאני מאוד מאמין בהם (אולי עם קצת חטאים של כמה קרנות אקטיביות שכן מזהמות לי את התיק בדמי ניהול גבוהים - אבל אני לא מצליח להתעלם מהביצועים המאד מרשימים שלהם- מדובר בכמה ספציפיים בלבד).

אני אשמח ללמוד יותר על הנושא אם יש לך המלצה לחומר טוב מעבר לפוסטים בבלוג - שאותם אני קורא לפעמים יותר מפעם אחת.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2019 01:58
קיבלתי הצעה כמעט זהה על תיק קטן בהרבה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2019 12:18
אני בבנק הבינלאומי

0 דמי משמרת

0.15% עמלת קניה מכירה בחול עם מינימום 5$

0.1% בארץ בלי מינימום

מטח בערך ב1% מעל היציב בלי עמלות נוספות
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2019 13:05
העמלת מט"ח נשמעת כמו הקטאצ'
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2019 16:37
משהו שנתקלתי בו במקרה היום.

מישהו מספר שפתח תיק השקעות עצמאי בפסגות ודמי הניהול החודשיים שלו היו 10 ש"ח לחודש (כמו שאתה קיבלת).

זמן קצר לאחר מכן (לא זוכר כמה בדיוק, אבל לדעתי כמה חודשים), הוא קיבל הודעה כי דמי הניהול עולים ל40 ש"ח.

כמובן שהוא מאוד התעצבן ואיים לעזוב, אך הם אמרו לו שאין מה לעשות והוא מוזמן לעזוב אם הוא מעוניין.

מוסר השכל, אולי כדאי לנסות להוציא התחייבות כלשהי לכמה זמן התנאים שקיבלת לא ישתנו.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2019 17:16
עצתי היא שתשקיע את זמנך בדברים חשובים יותר ולא בנסיון להוריד פרומיל לפה או לפה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2019 22:23
אני ראיתי פוסט בפייסבוק, שאחרי שנתיים העלו מ10 ל20.

ושלשני אנשים לא קשורים העלו את המחיר באותו תאריך בשנים עוקבות. והמיילים ששלחו להם זהה.

נראה שזו השיטה שלהם..

אני אחפש את הפוסט בהמשך
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2019 00:48
מ-ז-ע-ז-ע !!!

ועכשיו ברצינות, אולי באמת תשקיעו את הזמן בדברים שתורמים לחייכם קצת יותר מהשטות הזאת?