⬅ חזרה לאינדקס

אחריות סוכן פנסיוני על תקלה בהפקדות

🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2019 22:14
אהלן,

לפני שבועיים גיליתי שיש לי בעיה בהפקדות ב-5 החודשים האחרונים לקרן הפנסיה - כלל ההפקדות התבצעו לקרן המקיפה ולא לקרן הכללית. בעקבות כך הקרן הכללית הפכה ללא פעילה ודמי הניהול בה עלו. במידה והנושא היה מתגלה מאוחר יותר, גם הייתי מאבדת את הרצף הביטוחי.

הסוכן הפנסיוני מטעם המעסיק טוען שהוא מטפל בזה ואף ידאג שהכל יתוקן רטרואקטיבית, אבל אני מאוד לא סומכת עליו.

אני לא יודעת מה האופציות שעומדות בפניי כרגע - מעבר לתחלופת אימיילים זועמת, האם יש איזשהו גוף פיקוח שאליו אפשר להתלונן? האם מדובר בטעות סבירה או רשלנות?

מאוד מעצבן אותי שאני זו שמצאה את הטעות ושאפילו לא קיבלתי התנצלות או לקיחת אחריות על הטעות מצד הסוכן, אבל קשה לי להעריך האם זה באמת משהו שמצדיק איזשהי התערבות חיצונית.

אשמח לשמוע את דעתכם.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2019 23:09
פניה למפקח על שוק ההון ,

מגישים תלונה בקובץ וורד

אפשר להגיש נגד הקרן ו/או הסוכן
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2019 00:36
את בכוונה מפצלת את ההפקדות, או שאמרו לך שצריך לעשות את זה כי אי אפשר להפקיד יותר מדי לקרן מקיפה?

אם יש לך סיבה לפצל בכוונה - תוודאי שזה קורה.

אם זה כי "אמרו לך", זו הטעיה.

כל קרנות הפנסיה שבדקתי (אם תצייני איזו, אוכל לבדוק בתקנון שלה), מעבירות באופן אוטומטי את ההפקדות העודפות מקרן הפנסיה המקיפה לקרן הכללית. בדרך כלל בפיגור של חודש, אבל מידי פעם יש העברה של 3-4 חודשים בבת אחת.

בתקנונים שבדקתי, דמי הניהול במקרה כזה בפנסיה הכללית הם אותם דמי ניהול של הפנסיה המקיפה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2019 08:33
עשיתי בלאגן במושגים -

הבעיה היא שכל ההפקדות הן רק לקרן הכללית. כלומר, יש בעיה בהפקדות והקרן המקיפה לא מקבלת בכלל הפקדות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2019 16:12
רשלנות, אבל להתרשמותי לא כזאת נדירה אצל סוכנים, חוויתי גם משהו מאד דומה, פעמיים.

הבעיה היא להוכיח שמדובר ברשלנות ולא ב"טעות תמימה".

אישית הייתי פשוט מוודא ב7 עינים שהכל אכן מטופל רטרואקטיבית, ואם לא - אז תלונה למפקח.

ואחרי שהנושא מוסדר הייתי עושה מה שאפשר כדי לא לעבוד דרך הסוכן ע"מ שלא ירוויח ממני גרוש נוסף...