⬅ חזרה לאינדקס

לקיחת משכנתא לכל מטרה בשביל נדלן בחול

🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2019 15:08
היי

ברשותי דירה בשווי כ 2.5 מליון שח ללא משכנתא.

האם לדעתכם זה רעיון טוב לקחת משכנתא לכל מטרה בסכום של כ 800 אלף שח בריביות של סביב ה 4%. פלוס מינוס למטרת רכישת נכס אחד או שניים בחול? כמובן במידה שיכולים לעמוד בהחזר החודשי. ועל מה לדעתכם צריך לשים לב/ דגש לפני שנכנסים לתהליך כזה?
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2019 15:22
ברוך הבא לפורום!

מה זה נדל"ן בחו"ל - ניו יורק, אוגנדה, מוזמביק, לונדון.....

אנא תן פרטים נוספים על הנכס בחו"ל. מדינה, אזור, גובה השקעה, נכס פרטי או מיזם או קבוצת רכישה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2019 16:00
לא גיבשנו עדין סופית. אבל הכוונה דירה בוורשה ודירה בצפון אנגליה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2019 16:08
ספר משהו אותך, גיל, האם יש חסכונות/השקעות?
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2019 16:21
40, 700 אלף שח בשוק ההון
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2019 17:28
הקונספט נכון..

אם זה רעיון טוב תלוי ביכולת לעשות את זה נכון
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2019 17:59
אז איך עושים את זה נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2019 18:10
מתייחסים לזה כעסק לכל דבר,

צברת הון כפי שיש לך (בהנחה שזו לא ירושה) כי הידע שלך או התרומה שלך תיגמלה אותך..התמקצעת וזה השתלם

באופן כללי, חשוב להיות מסוגל לזהות הזדמנות מבין כל מה שזמין, כדי לעשות את זה חשוב להכיר את האזור והשוק שאתה רוצה להשקיע בו,

ככל שתתן יותר סמכות לאנשים זרים לקחת החלטות בשבילך כך תגדיל את גורם הסיכון לתוצאה פחות טובה..כמו בכל עסק

המשחק היום הוא שונה מתחילת העשור - בעבר איפה שלא היית זורק שקל סביר שהיום היית בסדר, כיום להסתמך על עליית ערך שכזו זה טיפשי

אתה רוצה תמיד לקנות עם equity (אחרי שיפוץ)

אתה תמיד רוצה כמה תוכניות יציאה מההשקעה שלך

@ברבאבא
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2019 23:29
המלצה שלי, כבעל ניסיון: אל תשקיע בשום מקום בחו"ל לפני שתפגוש אישית 5 משקיעים שהשקיעו בחו"ל ושרפו את הכסף, אחר כך תהיה הרבה יותר חכם, אני לא אומר שלא תשקיע, אני רק אומר שתשקיע אחרי שתהיה חכם שלמד מנסיונם של אחרים
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2019 23:43
תמיד עניין אותי איך ישראלים נוהרים כמו עדר לאותם מקומות (פרסומות אולי?)

כאילו הלכת ושללת את ליסבון, מדריד, כרתים, אנסי, בלגרד, שטוטגרט, מוסקווה, מילאנו או כל שאר מאות או אלפי האזורים באירופה לפני שהתכווננת על 2 האזורים הללו?
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2019 07:42
כרגע התכוונתי לשם כי נפגשתי עם מלווים שמתמחים שם ועשו רושם טוב. לצערי אין לי אפשרות לבדוק כל מקום בעולם. היכן אתה משקיע ואיך הגעת להשקיע באותם מקומות?
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2019 07:55
מה הכוונה מלווים? קיבלת עצות מאנשים שהתפקיד שלהם נגמר בשניה שאתה רוכש את הנכס?
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2019 08:03
כי לישראלים יש מנטליות של עדר.

אלפיים שנות גלות וכל זה.

ולעניין השרשור, קודם כל, סחטיין על צבירת הנכסים האלה בגיל יחסית צעיר. לא מובן מאליו.

כל שבוע בערך מישהו שואל פה על השקעת נדל''ן בחו"ל, וחשוב להבהיר שזו אחת ההשקעות המסוכנות היום לדעתי.

קשה להבהיר עד כמה הסיכוי שתראה מזה רווח משמעותי בטווח הארוך הוא נמוך.

לכן, לא הייתי נכנס להרפתקה הזו לפני שלמדתי היטב את הנושא ודיברתי עם כמה משקיעים שהצליחו וכמה שנכשלו.

ובעסקה כזאת, לא הייתי נותן לאף אחד כסף לפני שהוצאתי לו את המיץ והייתי בטוח מה בדיוק הוא עושה, למה צריך אותו ואיזה בטוחות יש לי על כספי.
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2019 08:40
אז בעצם מה שרובכם מציעים... להמשיך לחסוך ולהשקיע בשוק ההון. ולא ללכת להרפתקאות נדלניות ולא למנף את הדירה... כי אין לי את הידע הנדרש.

אשמח לשמוע מהמומחים כאן היכן הם משקיעים. איך התחילו, ואיך בחרו את המקומות להשקעה
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2019 08:46
היי

התשובה לשאלתך היא אינדבידואלית, והיא תלויה בגורמים הבאים:

1. תלוי ביכולת החיסכון החודשי שלכם, מומלץ חסכון חודשי משכר העבודה של 4,000 ש"ח לפחות.

2. תלוי ברמת הסיכון של הנכס שאתה מתכוון לרכוש, בהתאם למגמת שוק הנדל"ן המקומי,

המצב הפיזי של הנכס, איכות הבנייה, וקהל היעד של השוכרים הפוטנציאליים.

3. מאחר ואתה משקיע בחו"ל, את צריך להבין בדיוק כמה יישאר לך ביד בכל חודש לאחר תשלום המס, והאם ניתן לקזז ריבית של המשכנתא מישראל.

4. במידה ויש לך ניסיון בהשקעות נדל"ן עם מימון זה יתרון, אחרת מומלץ להיעזר באנשי מקצוע.

5. תלוי ביכולת שלך להכיל כלכלית ומנטלית בלתמים במהלך המסע.

6. רצוי להכין קופת חירום בהתאם.

בהצלחה !
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2019 22:23
אני חושב שהרעיון מעולה.

סה ההגדרה הקלאסית של מינוף, וכל עוד יש לכם את היכולת לעמוד בהחזרים - אני לא רואה סיבה שלא.

לגבי האיך, כל השאר כבר הגיבו לך :)